Överraskningsfest med överspridning

    
 En underbar fredag! Inte ett moln på himlen på hela dagen och även kvällen bjöd på härligt sommarväder. Perfekt, för i kväll var vi bjudna på överraksningsfest. Jag hade aldrig tidigare träffat värden, Leffe eller hans käresta, "Karlsson", (Ingrid) och det var henne jag skulle få vara med och fira tillsammans med några deras andra vänner. Hur jag blev medbjuden är en lång historia, men jag är väldigt tacksam och glad över att ha fått vara med denna kväll.
Jag blev upphämtad hemma med taxi av Irene och Ignacio för vidare transport i några minuter till La Mata. Här hade Leffe ordnat det så att vi skulle träffa ytterligare fyra vänner och sedan så där helt apropå komma in på restaurangen där firandet så smått börjat.
Helt diskret blev inte vår entré, utan det blev med en födelsedagssång till jubilaren.
Vår entré hade just den effekt Leffe hade hoppats på. Ingrid  trodde hon såg i syne....Men vi var ju bevisligen till städes.
Så den lugna födelsedag som Ingrid kanske tänkt sig på tu man hand med sin Leffe, Daniel och hans flickvän blev snabbt förändrad...
Det var hög stämning hela kvällen med skratt och prat och timmarna försvann raskt. Strax före midnatt, innan vi tappade skorna, (Askungen...) kom taxin och hämtade oss för hemfärd.
Tusen tack först och främst till Leffe och Ingrid för en härlig kväll och även till alla andra som var med. Och för min del blev det många nya bekantskaper denna kväll. Jättetrevligt!
 
Kvällen var perfekt för att fira och här är Leffe, Ingrid, Ignacio, Daniel och Wakana i firartagen.
 
Överraskningsfesten på restaurang Amso i Torre La Mata med långbord dukat. Skål för Ingrid och Leffe!
Amso är en indisk resaturang med bra indisk mat och många vegetariska alternativ,
men har ett stort utbud av rätter med mer europeisk karaktär.
Jag tror att vi alla i princip valde olika rätter och allt som serverades var väldigt gott, dessutom perfekt service.
(Fotot till vänster är"lånat" av Irene)
 
Tack Leffe och Ingrid!
 
Lördag! Sol,klarblå himmel igen och dagen som gjord för en cykeltur. Tänkte överraska Bosse med förslag på en cykeltur, men av den blev det intet. Det blåste upp och eftersom min andning ibland låter lite som en blåsbälg när jag anstränger mig så ändrade jag det hela till en promenad. Men innan jag tänkt ut den mest optimala promenadvägen så var det redan eftermiddag.....Hade restauranglunch på lut. Men den får komma i morgon.
 
Jag gick på känsla och vi hamnade delvis i kvarter där vi inte gått tidigare.
Här i stan finns det så många fina områden där vi ännu inte varit och där enfamiljshus blandas med flerfamiljshus och överallt växer dessa vackra bougaineviella. Mysigt att stanna och njuta av dem.
Funderar på hur den kan växa så ymnigt när ingen direkt verkar vattna eller ansa den.
    
 
 
Att vi sedan hamnade vid havet vid Los Locos var inte oväntat. Här blåste det rejält och det gick "gäss" på vågorna. Såg några som byggt upp vindskydd men är osäker på om det hjälpte mot sanden som yrde runt och några försökte sig på att hålla en volleyboll i luften.
Havet glittrade vackert och efter att ha konataterat det traskade vi hemåt.
Eftermiddagen har nu övergått i kväll och jag skall se om jag i middagsväg kan få till någon överraskning av de rester vi har hemma. Kan bli knepigt, men jag är ju envis....
 
                                                                 
 
 
 
 
 
 
 
                                                      
 
 
                                                                                                  
 
 
                                                                 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sandra

Vilken rolig upplevelse och det för alla som var där. Förstår att jubilaren blev överraskad.
Vilken omtanke från maken.
"Är det det här som kallas kärlek"...
Det känns nästan i luften.

Svar: Ja, kärleken kändes i luften och det var en jättetrevlig kväll. Verkligen.
Ditte

A-K

God kväll Ditte!
Har ju redan tidigare sett på andra bloggare att ni hade trevligt i går kväll !
Trevligt för Er "stadsbor" att komma ut på "landet" på fest. Många, många år sedan jag var ute vid La Mata. Eftersom jag inte cyklar så får jag ta bussen dit ut.
Värdparet, du och 2xI är väl dem jag känner igen.
Lycka till med middan!
Tror säkert att Du fixar till det!
Kram/A-K

Svar: För mig var ju alla nya"ansikten" utom 2 xI. Jättetrevligt att träffa Ingrid och Leffe och alla de andra. Vad beträffar middagen så blev det spansk tortilla och som svenskt inslag en smörgås med "nubberöra" gjord på rester med hackade ägg, ansjovis, kokt potatis i småbitar, hackad lök och kaviar. Får ju se till att ha viss rensning nu av kylskåpet...
Gott blev det och mysigt att sitta ute och äta vid halv åttatiden med en temperatur på +22. Vi tar repris i maj då du är här.
Kram!
Ditte

A-K

Glömde skriva att det var otroligt fina bilder !

Svar: Tack!
Ditte

Veiken

Överraskningar av det slaget r så himla kul. Precis i min smak! Det är inte dumt att vara Askungen ibland så man kommer hem i tid. Underbara bilder från dagen efter! ;) Kram

Svar: Visst är det extra roligt när "föremålet" för firandet verkligen inte anat något. Och för min del blev det extra roligt att för första gång träffa både Ingrid, Leffe och flera av de andra som överraskade. Alltid skönt att komma hem i tid...Kram!
Ditte

Marja

När det blåser så sanden yr är det inte roligt. Det kan göra riktigt ont att bli sandblästrad. :)
Fina bilder som vanligt och överraskningsfesten verkar ha varit toppen. Kram

Svar: Festen var väldigt tevlig, en verklig överraskning. Det har stundtals blåst en del här under dagen och att bli piskad av sand är inget nöje och igår var det inte så många på stranden. Jag håller mig på
strandpromenaden....
Kram!
Ditte

Leffe

Tack skall du ha själv Ditte!
Ditt bidrag till att kvällen blev hellyckad var stort. Ungdomarna uppskattade att du ägnade dem lite tid och "hade gärna pratat mer med dej". Nu tar ju som vanligt de bra kvällarna slut alldeles för fort och ett långbord är ibland lite för långt. Jag är jätteglad att kunna sortera in kvällen i minnet som en av de bästa i mitt liv.

Svar: Ett stort, varmt och hjärtligt tack till dig och Ingrid! För mig var det verkligen en upplevelse att få vara med och träffa några av era bästa vänner här nere. Jätteroligt att prata med Daniel och Wanaka och jag hoppas få träffa dem igen. Och vi ses!
Ditte

Malin

Överrakningsfester är ju så roligt! Och det verkar ju ha blivit väldigt lyckat. Och en härlig lördag verkar ni fått med. Att man alltid dras till vattnet och havet. Jag är likadan

Svar: Vattnet har verkligen en dragningskraft på mig. Kul att det är så för dig också... Och skönt attt vi även hemma har tillgång till både "grodhavet", (Mälaren) och Östersjön, plus en massa andra mindre sjöar i närheten. Vatten ger en sorts frid i själen...
Ditte

Eva

Men va kul med den festen ni höll ju på ett tag och så blir det ju när det är trevligt...härliga havs bilder oxå trist att det inte blev en cykeltur men du mår bra hoppas jag Ditte...önskar dig en skön söndag kramen

Svar: Havet var verkligen vackert igår, men var lite i uppror av blåsten. Men solen skaen, fåglarna sjöng och blommorna blommade....Jag mår bra, men har ibland svårt med andningen och då är det lättare att promenera än att cykla. Övergående!
Önskar dig också en fin dag.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Vilken trevlig kväll det blev för Ingrid och alla er andra :-)

Det har verkligen varit härligt väder nu. Lagom av allt förutom möjligen att det kunde ha blåst lite mindre. :-)

Svar: Jag tror att Ingrid var jättenöjd med Leffes överraskning. Väldigt trevligt var det! Vi passar på att njuta extra idag, i morgon eftermiddag bär det av hemåt för ett tag. Men jag är snart tillbaka.
Och blåsten, den kunde ju ta lite rast nu....
Ditte

TantGlad

Förstår värkligen ni har haft det supertrevligt. Det är ju så mysigt att äta gott och surra med varandra då man är några stycken.
Mysiga bilder åxo. Nä gud sååå jag längtar till värmen nu. Blommorna är ju bara för underbara. Vilken oas måste jag säga.
Fortsätt njut nu av livet finaste ditte.
Vaaaarm kraam fina du från mig!

Svar: Trevligt har vi! Helt klart! Och att se alla blommor här är njutbart. Antar att du nu i din trädgård har många knoppar och att våren har gjort sitt intåg även hos dig. Vet att det varit fina dagar i Stockholm.Varm kram till dig också!
Ditte

Ami

Vilken härlig kväll det blev. Och vad roligt att lära känna nya trevliga personer. Förstår att Karlsson blev överraskad :)
Bilderna är så fina och jag längtar ner varje gång jag tittar på dem :)
Ha det nu så bra!
Kram

Svar: Det blev en härlig kväll, verkligen. Och Karlsson blev så överraskad!Förstår att du längtar hit, men nu väntar fina tider hemma också. Våren i Sverige brukar vara så vacker.
Ha det bra du också!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: