Ny vända

    
 Gårdagens kväll bjöd oss på en del regn och lite åska, men i morse var det fint igen. Visseligen fanns några molntussar på himlen men när vi satt ute och åt frukost var det +20 och alldeles lagom på alla sätt.
En cykeltur hade vi tänkt oss och även ta dagens tapasrunda per cykel och passa på att leta efter något som hindrar ev. mygg att ta sig in.
Vi har klurat lite på en myggdörr eller i varje fall något myggnät vid ytterdörren, men inte kommit på något bra till ett pris som också känns bra. Vi hade tankar om en hel myggdörr i aluminium men när jag fick höra prisförslaget blev jag lite fundersam, 230 euro, alltså ca 2000 sek.
Mycket pengar för att stänga ute mygg.
Vi har provat med ett enkelt myggnät från en "Kinabutik" och det kan nog fungera, men helt optimalt var det inte. Men med tanke på kostnaden, 20 kr, så var det värt ett försök. Nu klurar vi vidare.
Passade på att under dagens cykeltur titta in hos diverse järnhandlare och småbutiker för att se vad som finns att tillgå.
Och Bosse kan ju för all del snickra en myggdörr....
 
 
Redo för dagens....
 
Fick en förfrågan av en bloggvän om att försöka fotografera pistillerna på passionsblommorna i närheten.  Här är ett försök, men jag skall göra ett nytt och se om jag kan komma ännu närmre. Kul att prova i alla fall.
 
Dessa vackra passionsblommor...
 
Gamla kyrkan är vacker och likaså parken framför.
 
Vi passerade den gamla kyrkan på väg till första tapasstoppet. Men där upptäckte jag att jag glömt restaurangkartan hemma. Kom i alla fall på att en av restaurangerna som vi inte besökte på gårdagens runda, Da Vinci, var med och dit hittade vi ju.
Här har vi ätit många gånger tidigare, de har en sorts buffé, med fixt pris, och man beställer från en meny och blir serverad vid bordet.Vi har varit nöjda när vi ätit här tidigare och en tapa fick det bli idag. Inte så färggrann, men god.
 
Räkor serverade med stekta nudlar och en ostsås till. Rikligt och gott!
Betyg 7 av 10 till tapan och servicen var över medel.
 
Nästa tapasstopp blev  restaurang Chinatown. Här hade vi fått rekommendationer om att prova "gambas corona des algas"; räkor med vitlök på en bädd av friterade alger. Jättegott.
Det var Ama som tipsade oss. Och hon har stor erfarenhet av både tapasrundor och allt annat som rör sig här i trakterna och vi har fått många tips av henne.
Bosse valde den andra tapan, "ojos de dragon", stora champinjonhattar fyllda med kött och serverade med två små rostade brödbitar. Väldigt gott det också.
 
 
                  
Champinjonhattarna och räkorna var båda jättegoda. Och här var det rejäl tilldelning på vinet.
Tapasbetyg 10/10 och servicen var jättebra. Hit kommer vi gärna tillbaka för att äta middag.
Kan vara roligt att prova kinesisk mat à la Torrevieja. Varför inte?
 
 
 
 
 
 
                                                                                                               
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                           
 
                                                                                    
 
 
 
 
 
 
 
Mats

Fina bilder! Myggnät måste vi fixa också..tror jag blivit mer myggbiten i torre än i Kungsgården? Skulle barnen veta om :) ha det så gott// Mats o Marie Louise

Svar: Tack! Ja vi fortsätter att fnula på just mygganordning till ytterdörren. I alla fönster finns det bra nät. Men, dörren stänger vi ju inte samtidigt som myggen kommer. Ha det bra ni också! Bosse hälsar till er båda.
Ditte

A-K

Go kväll!
De sista tapasrätterna såg jättegoda ut!
Så var åska och regn igår? Tror då att syrrans och svågern fick en bra vecka ändå. Första ggn han besökte dem så regnade det hela tiden.
Förhoppningsvis får jag kända grannar i sista huset nere på hörnan.
Bara att hoppas att allt går vägen.
Hälsa Bosse och kram/A-K

Svar: Trevligt med nya grannar! Skall gå förbi och titta på huset. Spännande! VI håller alla tummar! Skicka gärna en länk när du orkar. Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

Anonym

Hej Ditte!
Så fina bilder du har!! Ja myggnät är ett måste. Får kosta nästan vad som helst :) Betten är så hemskt irriterande.
Ha en bra dag i morgon är det processioner kl 10.30 och sen kl 20.30
http://www.aktivitorrevieja.com/
Kram P ♥

Svar: Jakten på myggnäten får fortsätta. Vill inte ha in dem. Lite tidigt för mig för morgon processionen men den på kvällen blir nog bra. Vi hörs!
Kram!
Ditte

Alexandra

Fråga för nån som är ganska ny här på din blogg, ni har alltså ett eget boende nere i Torrevieja? :) Bilderna ser i alla fall jätte härliga ut!!

Svar: Mer eller mindre. Mest mer...Vi har det jättebra och njuter av försommar och mycket annat.
Ditte

A-K

Vet inte hur jag har skrivit. Finns inte mycket sammanhang där.
Första meningen förstår du nog. Däremot ska det vara syrran och svågerns gäst....
Försöker skicka dig en länk på objektet i morgon. Åkte till V-ås tidigt i morse och sedan Hallstahammar på modevisning. Kom hem vid 18-tiden. Hur trött som helst.
Kram

Svar: Jag är bra på att läsa mellan raderna. Förstår att du haft en innehållsrik, rolig och lång dag.Kram!
Ditte

Bruno

Hej Ditte,
Kollar in din blogg i bland och det är alltid lika kul att läsa om när ni är i Torrevieja. Vi liksom ni cyklar en hel del i och runt stan. Nu till frågan: Var ligger restaurang China town? kommaer ner i slutet på april och vill gärna hitta lite nya ställen som vi inte varit på tidigare.

Mvh.
/Bruno

Svar: Hej Bruno! Den restaurangen ligger nästan nere vid havet och adressen är Plaza Capdepont. Om man fortsätter förbi "vattenfallet" ca 100 m mot Playa de la Cura så ligger Restaurang China Town där. Idag var det många spanska familjer som var där och åt lunch och det såg väldigt trevligt ut. vi skall i veckan äte lunch eller middag där så jag återkommer med en rcension.Jättetrevligt att du tittar in här!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Myggen är inte att leka med. Jag fick några stick i höstas. Det blev stora bulor. Det blev ingen tapasrunda för oss den här gången.
Kram

Svar: Nej, men hoppas på fler framöver. Vi hade ju väldigt trevligt på rundan i december. Kramar!
Ditte

Marja

Tack för de fina bilderna på passionsblommans pistiller! Så spännande!
Vilka goda tapas ni åt i denna omgång. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av tapas, men jag tror jag måste tänka om. :)
Ha det så bra och förhoppningsvis hittar ni någon bra lösning för att hålla myggen på avstånd. Kram

Svar: Skall försöka mig på bättre bilder av passionsblommornas pistiller då fler är i blomning. Dessa blommor är verkligen faschinerande, men har inte lyckats hitta någon att plantera hos oss. Letar vidare! Tapas, kan vara så mycket och säkert hittar du någon favorit. Det gäller att prova sig fram.Vad gäller myggnät klurar vi vidare.
Önskar dig en fin söndag.
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Det låter som om Torrevieja är en svensk koloni.
Träffar svenskarna några infödingar eller folk från andra länder? Bara nyfiken. Som vanligt!

Förvånad över myggproblemet. Av någon anledning trodde jag att det inte fanns mycket insekter därnere.

Svar: Nja, en del svenskar är det här. Men i området där vi bor har vi bara spanska grannar, jättetrevligt. Jag vill inte bo i ett område där det bara bor svenskar, jag är trots allt i spanien.Men här i stan finns 180 olika nationaliteter så spridningen är stor. Även när vi bodde i Peking bodde vi i ett hus där det var blandade nationaliteter och vi trivdes väldigt bra med det.Så mycket insekter är det inte, men jag får lätt allergiska reaktioner av både mygg och andra insekter. Men det finns mer insekter hemma i Stockholms skärgård än här.
Ditte

Malin

Vad vacker kyrkan var och parken ser också vacker ut. Och trots att kartan glömts verkade ni ha hittat två bra tapasställen.

Svar: här finns mycket fint att vila ögonen på och just nu är det så vackert med alla blommor och all grönska. Och vi hittade två bra tapasställen....Gott och mysigt!
Ditte

Susan

Hola! Passionsblomman! ❤️ Tror att Bosse får bygga en egen myggdörr - över 200 euro lät dyrt. Vill han ha tips på egenkonstruktion får ni titta förbi oss nästa vecka. Jörgen byggde myggfönster förra året och modellen kan absolut användas även för dörr. Hur länge pågår "ruta de tapas"? Skulle vara kul att åka runt och prova - älskar tapas!

Buenas! //Susan

Svar: Vi kommer gärna och tittar i nästa vecka hur ni gjort. Bra med tips. Fönstren här har myggnät och några är bytta till aluminiumfönster. Men på dagen behöver vi inte myggdörren, då vill jag ha in ljuset. Tapasrundan har sista dagen idag....Men det kommer nya rundor. Vi ses!
Ditte

Ama de casa

Den där Da Vinci har jag sneglat på, och kommer nog att testa den idag. Sista chansen, liksom :-)

Och räkorna på kinesen tänker jag göra en repris på!
:-)

Svar: Rökorna på kinesen var toppen. Och Bosses champinjonhattar likaså. Tyvärr blev da Vincis tapa lite blek, men den var helt ok. Men räkorna med alger var vättre, liksom räkknytena på Tilos. Och sista dagen på rundan idag...Bäst att ligga i.
Ditte

Eva

God morgon i stugan....härliga bilder & gott med tapas och så klart man kan prova det på olika ställen. efter regn kommer solsken :) härligt .....ja myggen kan bli jobbiga men det tror jag nog maken din kan fixa billigare än 2000kr :) äger ni huset där?

kramen

Svar: Vi får se, men maken får ordna till något. Han är ganska uppfinningsrik. Vi hade en jättefin dag igår och idag skiner också solen. Skönt!
Ditte

Leffe

Det verkar kul det där med att cykla. Vi hade också tidigare långtgående planer, men kom fram till att det verkade som rena självmordet att cykla i den spanska trafiken.
Myggplågan verkar var lokal. I La Mata finns dom i alla fall inte.

Svar: Att cykla här är inga problem. Vi cyklar mycket i Stockholm och under åren vi bodde i Peking cyklade för jämnan. Här tycker jag inte att det är några problem alls. Vi har bra koll på alla enkelriktningar och bilisterna tar bra hänsyn tycker vi. Vad gäller mygg så har vi inte haft så många, men för säkerhets skull vill vi nog ha till en myggdörr. Skönt att de inte finns i La Mata, men ni bor väl uppe på en höjd, så de kanske inte orkar dit eller blåser bort på vägen.
Ditte

Ami

Vilken söt liten gård ni har :)
Champinjonerna såg väldigt goda ut på er tapasrunda - ja, allt ser ju så gott ut. Blir hungrig :)
I somras när vi var nere blev jag rejält myggbiten - vi har också funderat på någon sorts myggfönster. Men LHP salva fungerade ganska bra för mig att smörja på betten. Den torkade ut dem ganska snabbt.
Ha en bra söndag!
Kram

Svar: Ja det här med mygg varierar och ibland kan de inte klockan utan slår tid även på dagtid. Skall inskaffa LHP salva, låter som bra för mig. Men helst vill jag inte ha in myggen.Det var en trevlig tapasrunda, med mycket gott. Och det blev en trevlig cykeltur dessutom.
Kram!
Ditte

Veiken

Vilket utmärkt sätt för restaurangerna att göra reklam och för gästerna att smaka något nytt! När ska alla restauranger på Avenyn göra likadant? ;)
Vi betalade 4000 thb för två myggdörrar alltså 800:-. Det kan ju vara ett riktmärke. Det var någon som sa att det är 4 gånger så dyrt hemma - så ni får transformera om till spanska priser. Lite vimsigt, men jag hoppas du förstår! Kramar

Svar: Jag förstår vad du menar och har räknat om. Och här gäller andra priser även om det är billigare än Sverige. Satt just nu och tänkte på Thailand. Förra året vid Song Krahn var vi där. Härligt och minnena från vårt gemensamma paradis finns kvar. För alltid!Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: