Målarinspiration

    
 Gårdagens cykeltur gav mig målarinspiration. Ja, inte att måla tavlor, det överlåter jag med varm hand till andra, men jag går gärna på konstutställningar och olika muséer för att få min dos av konst.
 
Idag, strålande sol och varmt och här hemma lyste flitens lampa dessutom.
Den mer senapsgula/ockragula färgen på husets framsida skulle få samma färg som muren mot gatan som vi målade förra veckan.
Men ytan på huset är alltifrån slät. Som många andra hus i Spanien, har det en knottrig yta, gotele, och den är minst sagt svår att måla.
Man får "dutta" på färgen med en kraftig pensel och det är svårt att tränga ner bland knottrorna och givetvis hade det säkert varit enklast att sprutmåla.
Men varför skall det vara lätt?
De mer detaljrika områdena tilldelades mig och jag blev utrustad med en långskaftad,böjd, pensel för att komma åt i alla skrymslen och vrår.
Får ta en extra titt i morgon och gå efter och fylla i.
Målningen tog i stort sett hela dagen, men nu är det klart. Nästan!
Ett staket, balustraden, som grannen nyligen byggt upp skall också målas i veckan.
Sen får det vara bra för jag vill ju inte att målarinspirationen skall försvinna p.g.a. för mycket målande.
 
 
Full koncentration på detaljarbetet.
 
Det blå havet får vänta tills i morgon, men himlen var vackert blå.
 
Och lite längre ner på gatan växer denna vackra bougainvillea fritt. Upptäckte den idag på väg till affären.
 
 
 
                                                                                           
 
 
 
 
 
 
A-K

Go kväll på Er!
Såååå duktiga ni är! Fixar och donar! Har inte Rocio något bra förslag när det gäller målning av knotterhus?
Vi kom hem från Malmö för några timmar sedan. Jag känner mig lite trött och seg efter 7 timmars bilåkande. Tog 6 timmar med tåg ner .
Nu är det bara soffhäng och ett glas rött som gäller.
Vilken fin Bouganvilla ! Var det på väg till Dia Maxi?
Kram/A-K

Svar: Välkomna tillbaka hem! Skönt att bara sjunka ner i soffan efter resan. Har förstått att ni haft det bra. Bosse är ju arbetsledare, han är ganska bra på det praktiska, men målning av knotterhus har han aldrig provat på tidigare. Nu är han en erfarenhet rikare och jag, assistenten, också.
Bouganvillean finns på vår gata mot Baleares, in på en tom tomt...Såg den först idag.
Kramar! Bosse hälsar!
Ditte

TantGlad

Hejsan vännen.

Har lust att visa min gubbe detta inlägg. Hän är målare med egen firma sedan 1980 . Men han har gått i pension nu. Oj så han målar mycke både här hemma och nu senare år nere i frankrike i perioder.
Du får det jättefint ditte. Vilken härlig färg dessutom.

Jättefina bilder har du åxo som vanligt. Jag längtar bara så otroligt mycke till sommar då jag ser dem. Hääärliga sommartider.

Må så gott nu och sköt om dig.
Varm varm kram från mig.

Svar: Tack! Oh, då kunde vi fått bra råd av din "gubbe". Det här med att måla på knottror är lite knepigt, svårt att få färgen att täcka. Bosse är ganska duktig , men amatör som är väldigt praktisk i det mesta. Det är inte jag...Tvärtom! Färgen blev ju inte direkt den vi tänkt oss, men svårt att se på ett litet färgprov i butiken hur det kommer att bli. Nu kör vi på det här...Och vi tycker det är helt ok. Nu är det ju fint väder hemma och jag tror sommaren skyndar sig på att komma till dig. Den vet ju att du längtar.
Ha det bra du också!
Många soliga kramar från mig.
Ditte

Freedomtravel

Bra jobbat, och fint blir det! Jag har också målat lite, men bara fönsterfoder inomhus. Mer blir det snart...

Svar: Det blir bra! Men färgen blev ju inte den herrgårdsgula vi tänkt oss . Du är ju proffs på målning och renovering! Jag kan knappt hålla i en pensel , men Bosse tränar med mig. Det är så inspirerande att se allt ni gjort både i Sumpan med lägenheten och med båten. Kanske har jag fått idéer från er....
Ditte

Ami

Vad duktiga ni är som målar och står i. Men visst är det roligt när man får det fint omkring sig. Och när det är så härligt väder kan det vara rätt skönt att pyssla lite utomhus. Men imorgon får ni ta en paus och gå ner till paseon och havet.
Ha det så bra!
Kram

Svar: Imorgon blir det vilodag efter 12...Paseon, sen lunch och lite till. Lite ifyllningar på förmiddagen. Ett jäkla jobb med att täcka "knottrorna". Bosse har gjort ett rejält grovjobb. Men det blir bra trots att färgen inte blev herrgårdsgul. Kram!
Ditte

Marja

Oj, vad ni fixar och donar, men så blir det säkert fint också. Jag gillar att måla... det är så meditativt. Kram

Svar: Det blir i alla fall mycket ljusare med den nya färgen. Och för min del blir det inte så meditativt just med husmålningen eftersom jag måste koncentrera mig för att få till det. Huset har knottror som är knepiga. Men som van målare blir det ju annorlunda. Det är jag ju inte....Kram!
Ditte

Lena i Wales

Vi hade underbart väder här vid Marbella igår också. Däremot regnade det i söndgs. Det är roligt att måla, om man inte är under tidspress och om det blir fint efteråt,förstås! Ha det bra i värmen!

Svar: Vi har ingen direkt tidspress, men är det gjort så kan man släppa det sedan. Såg dina fina bilder och trevliga text från gårdagens Marbella och kan bara hålla med dig om att det är vackert.
Ha det fortsatt bra!
Ditte

Ama de casa

Oj vad flitiga ni är och vad FINT det blir!
:-)

Svar: Här var vi lite som myror igår. Mycket blev gjort och idag tar vi tag i lite detaljer som skall justeras och sedan fri tid. Och solen skiner ju idag också...
Ditte

Eva

Härligt härligt Ditte låter ju rätt mysigt det där :) hoppas allt är bra så ta hand om dig/er kram

Svar: Nu är det målat och klart, nästan....Lite detaljer kvar. Men skönt det som är gkort och bra blev det. Idag har vi firat. Det härliga vädret fortsätter och vi fortsätter att ha det bra.Hoppas att du också har det bra.
Kram!

Kram!
Ditte

Veiken

Vilket tålamod du har. Jag håller tummarna så att det ser likadant ut när du ska inspektera! Rom byggdes inte på en dag, Njut av alla vackra blommor i din närhet! :) KRam

Svar: Även vid dagens inspektion såg det bra ut...Behövde förstärka lite här och där men inte mycket. Och blommorna njuter vi av, verkligen.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: