Långfredag och en dag i solen

    
Strålande sol tidigt på morgonen. Frukost ute, i sällskap med grannarnas vackra citronträd som "vinkade godmorgon". En bra start på dagen, helt klart.
Och ännu trevligare blev det när jag fick ta emot några nyplockade citroner av grannen.Vackra och fyllda av c-vitaminer!
 
 
Även idag på långfredagen var det marknadsdag och trots att jag visste att det skulle vara enormt mycket folk idag så vågade jag mig dit. Stämde träff med Ingrid som lotsade mig mot avdelningearna där jag kunde hitta blusar/ t-shirts med lite längre ärmar, så att mitt ärr på armen inte utsätts för solen. Stort utbud och jag hittade det jag sökte.
Vi tog kafferast och strålade samman med Irene och Catta innan vi fortsatte vår  marknadsrunda till en av kuddavdelningarna.
Mina kinesiska kuddfodral behövde innerkuddar och nu har fodralen blivit med kuddar som också fått sin plats i soffan.

 
Marknadsdag och mer folk än vanligt. Nu är det påsk och staden är mer än välfylld.
 
Påsken är Spaniens största högtid och det märks på flera sätt. Många spanjorer som har hus eller lägenheter här kommer till påsk och hela staden lever upp nästan som under sommaren. Och att det är just påsk ser man också på flera balkonger där olika bilder av Kristus visas.
 
 
 
                                                                                          
                                                                                            
 Torrevieja den 18/4-2014
 
Ami

Inte dåligt att få nyplockade citroner till frukost :)
Men visst är det bra med goda grannar!
Kan förstår att det var jättemycket folk i dag på marknaden, men skönt att du lyckades hitta det du sökte.
Ha en fortsatt trevlig fredag!
Kram

Svar: Tack! Allt är bara bra, men hade önskat mig grillning. Nu blir det snart middag ute men laxen får göras i ugn. Och visst är det bra med goda grannar . Önskar er en trevlig kväll. Kram!
Ditte

Iris

Åh, egenpressad citronjuice är mums! Här njuter vi av påsken, H spelar golf som vanligt mån, ons och fr. För mig blir det läsning vid poolen under tiden. Snart är det slut på lovet, arbetsdag redan på måndag:) Glad Påsk -kramar till er!


Svar: Glad Påsk, bästa Iris. Här är det lokal helgdag på måndag och de spanska skolorna börjar på onsdag. Vad skönt med trädgården och poolen. Kan se det framför mig. Njut så mycket du kan ! Kramar från oss båda till er båda.
Ditte

Veiken

Bland det bästa med "varma länderna" är all fantastisk frukt man kan njuta av. Nyplockade citroner är rena lyxen.
Det verkar som att man även i Spanien har lättat lite på långfredagens allvar! Ha det så gott bland all härlig frukt! Kramar

Svar: Tack! Vi har haft en bra långfredag och varit nere på stan nu sent i kväll och sett fantastiskt vackra processioner. Nu vid halv tolvtiden sitter vi ute och det är + 20, så skönt. Önskar dig en riktigt trevlig påsk. Kram !
Ditte

A-K

Godmorgon Ditte!
Ojojoj vad trångt det såg ut på marknaden! Jag brukar försöka komma iväg någorlunda tidigt för att slippa trängas.
Inte dåligt med färska citroner! Blir kanske en GT på em?
Nu är det "bara" 3 v kvar för min del! Längtar så!
Kram/A-K

Svar: Förstår att du längtar, verkligen. Och det blev en GT....Och nu är ju staden dessutom fylld av påskfirare så trängseln var stor. Men det blev ett kort besök.
Kramar!
Ditte

Freedomtravel

Har förstått att påsken är väldigt annorlunda i den delen av Europa. Här är det ju inte mycket som kretsar kring det religiösa, men även om det gör det så är det ju ändå annorlunda. Härliga citronträd!

Svar: Här är det absolut religiöst tema och helt klart varför de firar påsk. Roligt att kunna ta del av påskfirandet och se hur det går till här. Är ju en del av kulturen...
Ditte

Ama de casa

Tufft av er att "våga" er ut på marknaden. Sen den långfredagen som vi "fastnade" i folkhavet så har jag undvikit att gå just den fredagen... Det såg väldigt tjockt ut med folk redan tidigt på morgonen.

Ha en härlig påskdag! :-)

Svar: Kan verkligen förstå dig, det var mycket folk, men vi höll oss i utkanten. Tänkte också tanken på att fastna...Önskar er också en fin påskhelg.
Ditte

Lena i Wales

Härlig marknad! Ja, då avslöjas det var jag är! Inte så långt från dej längre!

Svar: Trevligt! Och här i trakterna är det redan försommar...Dock väldigt trångt på marknaden, överfylld så här i påsktider.
Ditte

TantGlad

Det Låter så fantastiskt allt, och visst är livet lättare att leva i värmen.
Så mysigt med marknader som man bara strosar skönt omkring i. Låter spännande i påsktider där du är.

Hos mig kommer nog åxo......nej...Solen kommer nu, och vi kanske grillar och sitter ute med nåt glas vin i kväll. Njuta av livet är skönt det.

Jag hoppas du min kära bloggvän fortsätter att njuta där du är. Min goaste kram kommer från mig idag.

Kraaaaaam Fina Ditte.

Svar: Stort TACK och stor påskkram till dig också. Njut och ha det bra och säkert kommer solen till er också.Om den inte finns ute så har ni den inom er.
Ha det gott!
Ditte

Lotta

Ojojoj!!! Ståndet med frukterna fick mig nästan att börja drägla. Det är något som jag verkligen längtar efter att få göra, köpa färska frukter.
Vill även säga att det var en trevlig blogg som jag hamande i :)
Ha det gott

Svar: Tack! Ja, man kan hamna på lite olika bloggar... Det brukar jag också göra och det är både roligt och givande. Och tillgången just nu på färska frukter och grönsaker är så härlig . Ha det gott du också!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: