Konstnärstur

    
 Idag blev det en konstnärstur, per cykel, när vi väl kom oss iväg.
För här hemma hade vi först en del konstiga dörrbestyr att ta itu med.
Låsen är så ordnade att har man nyckeln i på insidan och stänger dörren, det är en säkerhetsdörr) så kan man inte öppna den igen från utsidan. Det här visst vi, men vad hjälpte det? Inte ett dugg! Vi försökte på "James Bondmanér" att ta oss in med hjälp av att dra ett kort av plast i dörrspringan. Fungerade inte. Inte ens efetr flera försök. Vi provade med att försöka trycka ut nyckeln från utsidan genom låset med en ståltråd. Inget resultat! Även om jag är envis, väldigt envis, så hjälpte inte det. Bosse är praktisk men inte ens han fick till någon dörröppning.
Vad göra?
Tur att vi har hjälpsamma och kunniga vänner (3 X I) och Irene hjälpte oss att ringa efetr en låssmed som också kom hit inom 15 minuter.
Och inom ett par minuter lyckades  låssmeden öppna ytterdörren. Pust!
Och vad användes? Jo, ett stadigt plastkort... Vi hade nog inte den rätta knycken.
Glada var vi  i alla fall för att vårt dörrproblem, eller skall man säga möjlighet att få dörren öppnad, löstes.
Vi tog ett par djupa andetag innan vi begav oss ut på en cykeltur i konstnärsanda.
 
Eftersom Torrevieja är en ganska stor stad, ca 100 000 invånare i lågsäsong  och vidsträckt, så är det spännande att ta sig runt och titta på de olika delarna.
På vår karta över Torrevieja hade vi sett ett område, en bit åt nordväst, söder om La Siesta området mot El Chapparal, där många berömda konstnärer gett namn åt gatorna.
 
Även Miró, Renoir, van Gogh m.fl fanns med bland gatunamnen så det var bara att beta av dem.
Och vackra blommor fanns att se i trädgårdarna och längs gatorna. .
     
En magnifik kaktus med vackra blommor hejade på oss.
 

Det var en varm annandag påsk, +25 när vi gav oss iväg vid lunchtid. Och vilken tur att det finns bra "vattenhål" utplacerade lite då och då. Med tanke på kaktusarna så fick man lite "westernkänsla".
 
Trevligt med hästen parkerad vid vattenhålet.
 
Efter vattenhålsstoppet blev det nya vägval; da Vinci eller Dali. Gammalt eller nytt? Jag fegade lite och tog halva da Vinci och halva Dali. Blev lagom...
 
 
                                           
Att välja är svårt.
 
Vackra småvägar blev det på hemvägen med ett och annat fotostopp.  Den rosa Saltsjön såg verkligen rosa  ut från övre delen av da Vinci och blommorna längs vår cykeltur vinkade glatt åt oss.
                                                   
Den rosa Saltsjön syntes bra uppifrån. Och den ser verkligen rosa ut...
 
 
 
                                                                                            
 
 
                                                     
 
                                                                                                                
 Torrevieja den 21/4-2014
                                                           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                             
 
 
                                                                                     
 
 
Anonym

Det med dörren låter bekant:) H och barnen hamnade ju i liknande situation. Vilka underbara bilder! Många regniga kramar från Torre, söderut.

Svar: Nu har vi lärt oss vår läxa vad gäller dörrar här. Samma miss gjorde vi i Peking och då var det svårare med språket och att kunna bevisa att vi bodde i lägenheten. Det var när vi bodde i MOMA. Men där var det lika dyrt...Och även den låssmeden använde ett sorts kreditkortliknande föremål. Bäst att lägga i sig i träning för att kunna öppna dörrar där nyckeln finns på insidan.Tänk att även H och barnen gjort liknande misstag. Skulle anta att de är mer än vanliga...
Kramar! Och hoppas solen snart skiner på er också.

Ditte

Ami

Vilket elände med dörren - tur det ordnade sig. Men det är väldigt lätt hänt!
Haha! Den där hästen har jag också tagit bild på, tror det är på samma ställe i San Luis.
Ha en bra vecka!
Kram

Svar: Jodå, hästen står i St Luis. Först trodde jag den var "fejk", men det var dne inte.Ja, dörrproblemet/möjligheten är löst och sicken tur att det finns fina spansktalande vänner att tillgå. Förargligt var det! Men det blev en väldigt trevlig dag ändå.
Och imorgon är en ny dag.
Hoppas att din födelsedag blev bra!
Kram!
Ditte

A-K

God morgon Ditte!
Usch vilket elände med dörren! jag och syrran blev inlåsta vid ett tillfälle. Gick inte att låsa upp dörren varken inifrån eller utifrån.
" morfar" rakt över gatan kom och borrade upp låset, åkte och köpte ett nytt och satte dit. Det var en pärs som hette duga!
Vilka fina bilder du tagit på er cykeltur.
Hade vänner som bodde på Calle Bach tidigare.
I dag åker vi hem från Malmö.
Vi syns om några veckor.
Kram/A-K

Svar: Dörren, klart att det skulle hända förr eller senare. Men nu har det hänt och bör inte kunna hända igen....Det är roligt att cykla runt och dels hitta för oss nya områden och dels se hur det ser ut i omgivningarna. Vi lär oss hitta.
Hoppas ni haft det bra i Malmö och kör nu försiktigt hemåt.
Skall bli roligt att vi snart ses.
Kram!
Ditte

Sanna Preifelt

Åh vilka underbara bilder, verkligen :)

Svar: Tack! Ja, solen och motiven inbjuder till att fota.
Ditte

Annika

Hej Ditte
Tror nog alla har varit med om att ha blivit utelåsta. Det är inte något nöje. Möjligen när det har gått en tid och händelsen kan bli en rolig historia. Undrar hur det är att bo vid saltsjöarna när det gäller mygg och myggbett. Det är väl i den rosa som dom kläcks?
Kram

Svar: Jag skulle inte gärna bo där uppe vid Saltsjöarna, känns lite långt bort från Centrum och myggen kan nog vara besvärlig i de trakterna. Men det är trevligt att cykla runt där. Mycket att titta på.Kram!
Ditte

Eva

God förmiddag Ditte! men usch med dörren men viktigast att det löste sig ju, konst är intressant & skoj vilka härliga skyltar o fint väder :) :) härligt har ni det :) ha en skön dag kramen

Svar: Nu är dörreländet glömt....Och vi lär inte göra om det. Tyvärr såg vi ju ingen konst (tavlor) igår under cykelturen men desto fler vackra växter och blommor. Trevligt det också.
Önskar dig en fin dag!
Ditte

Alexandra

Att bli utelåst på semestern är ju ingen höjdare, det har jag också provat på. I Egypten, då använde sig låssmeden också av plastkortsmetoden. Hehe. Skönt att det löste sig för er! Häftigt med rosa sjö!

Svar: Vi är glada att låsproblemet snabbt kunde avhjälpas. Man skulle nog lägga sig i träning....Kul, ja inte på så sätt, men att du också fått dörren öppnad med hjälp av ett plastkort. Måtte vara effektivt!
Ditte

Ama de casa

Vi upptäckte också det där med att det inte går att öppna med nyckel utifrån när nyckeln sitter i inne. Fast på ett bra sätt. Jag hade varit på taket och hängt tvätt, och Anders var kvar i lägenheten, så det var bara att ringa på dörren :-)

Såg ut som en härlig och konstnärlig tur :-)

Svar: Nu har vi nog lärt oss dörrläxan. En liknande miss gjorde vi en gång i Peking och då var språket svårare och två poliser kom i sällskap med låssmeden för att titta på identitetepapper och att vi verkligen bodde i lägenheten. Bra i och för sig...För er del var det ju tur/skicklighet att Anders var inne. Men så skickliga var vi inte.
Och cykelturen blev bra avkoppling efter persen.
Ditte

Veiken

Vilken härlig cykelrunda ni fick efter skrämskottet med låset. Det är inte roligt att stå på utsidan och inte komma in. Kan man öppna med ett plastkort, så vet väl mindre nogräknade personer om det ock så?? Usch vilken tanke som dök upp i mitt huvud! Kramar

Svar: Dörren var ju inte låst....DEtta hände oss även i Peking men då kom även ett polisfölje i släptåg med låssmeden. Vi behövde legetimera oss och sedan var det klart. Tror att "korten" bör vara förstärkta för annars går de av. Vi provade nämligen själva först...Men är dörren låst, vi har säkerhetslås, så funkar det nog inte med korttricket. Kanske idé att prova hemma? Tittar du på en del kriminalfilmer så brukar kort användas för att forcera dörrar.Men sedan blev det en skön cykeltur och det är roligt att se sig om i trakterna.
Kram!
Ditte

Tina

Tack för färgprakt, är väldigt förtjust i Bougainevilla! Kul att få följa på cykeltur! Och jag må säga att ni är väldigt duktiga att måla huset och göra fint!

Svar: Ja, här är gott om färger på att blommor och träd. Väldigt vackert! Ja, målningen på huset livade upp. Det blev ju betydligt ljusare ...Kul att "fnula lite" och se vad det blir. Idéerna komme ju efter hand.


Ditte

Marja

Vad kul med alla konstnärsnamnen på gatorna. Man kan ju undra vad tanken är bakom, för det är väl inte så att alla de där konstnärerna har bott där.
Fina bilder... kaktusen är verkligen magnifik och vacker.
Kram

Svar: Nej, konstnärerna har inte bott där. Picasso föddes ju i malaga, men det är ju en bit härifrån, ca 45 mil.Norr om det här området finns flera kvarter där musiker gett namn åt gatorna.
Kul idé!
Och det är så roligt att smygtitta in i alla trädgårdar och se hur fint det är med all grönska och vackra blommor.
Och idag tar vi bara halv arbetsdag, sedan väntar havet och Paseon.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Med sådana tuffa gatunamn blir det både lättare och roligare. Usch! Det där med dörren skulle jag nog gjort ofta. Jag är också envis. Det brukar både vara en god och sämre egenskap. Vad fint det kommer att bli när ni är färdiga med målandet. Vilken färg ska "staketet" ha? Kram Bosse

Svar: Envisheten är ju min både bästa och sämsta egenskap. Men bra att ha!"Staketet" förblir vitt, men vi har ordnat till en del ställen som var kvar sedan tidigare.
nu är målandet i princip klart och sedan får man väl ha ett par färgburkar til hands så det går lätt att fixa till detaljerna.
Nu var det konstmärerna vi cyklade runt hos. Kanske hinner vi med ett varv hos kompositörerna också...Finns även sådana kvarter.
Ha det gott!
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: