Gult och blått.

    
 Vi närmar oss ju påskhelgen och idag är det Dymmelonsdag, alltså onsdag före påskhelgen. Dymlar var de träkäppar som sattes i kyrkklockorna för att dessa skulle få en dovare och mjukare klang för att påminna om den stundande Långfredagen.
 Påskfärgen är enligt tradition gul, så varför inte då passa på att måla lite i gult.
  Att det är gult till påsk anser man kommer från äggulans färg, men även kycklingar är gula liksom påskliljor och solen.
I kristendomen är ägget en symbol för för liv och pånyttfödelse och att man äter ägg  av tradition under påsken är mest en praktisk företeelse. Förr fick  man under fastan inte fick lov att äta ägg och därför hade man samlat på sig ägg i överflöd och då passade det bra att äta dem när fastan var slut.
Och på så sätt har kycklingar, höns och tuppar fått en naturlig koppling till påsken.
 
Vi hade tänkt oss en "herrgårdsgul" färg, men den nyansen fick vi inte till i färgbutiken. 
Vår nyans blev ljusare, men, men vi är nöjda med reslulatet.
Svårt när man bara ser ett provblad att få till exakt den nyans man tänkt sig.
 
Det blir nog bra det här...Annars får vi väl ändra senare.
 
Efter målningen, jag var betrodd att vara hantlangare, tog vi "på oss cyklarna" och trampade mot La Mata.
HUrman än gör för att ta sig dit så går det inte att undvika branta uppförs backar. Belöningen blir sedan att rulla ner ett par kilometer.
La Mata stranden är jättelång och här är ingen trängsel alls. I och för sig kan de som vill trängas hitta en strandremsa att göra det på, men stranden är ca 3 km lång, lite mer eller mindre, beroende på hur och var man mäter och det går utmärkt att få ett eget utrymme.
 
Längs med stranden går en fin gångväg av trä och ligger också många mysiga barer och små restauranger. Ett plus i kanten är också att det finns sötvattenduschar längs stranden och
att i högsäsong är badvaktstornen bemannade.
 
En underbar dag. Inget strandliv för mig men att strosa längs havet och i skuggan,
iförd keps (den turkosa) och solglasögon var jättemysigt.
 
Och färgen var blå....
 
 
 
 Torrevieja den 16/4-2014
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ami

Den gula färgen blev väl jättefin :) Roligt att sätta sin egen prägel på det.
Och en lång cykeltur blev det också för er, men det är härligt i det varma vädret!
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram

Svar: Jodå, färgen blir nog bra, men svårt när man ser ett litet prov på en färgkarta. Skönt väder och skön cykeltur. Önskar er också en trevlig kväll. Kram!
Ditte

vivi

Bra där !

Svar: Absolut! Och turkos keps på idag! Hoppas ni har det bra i Afrika. Kram! Vad tror du om färgen?
Ditte

Eva

Men va fint det blev :) och du bjuder på så fina bilder :) ni verkar verkligen ha det toppen på alla sätt ...och skugga o så är ju bara skönt :) ha det gott vännen kram

Svar: Tack! Vi sitter ute nu och äter middag och funderar över färgen. Men den blir nog bra...svårt när man bara ser ett litet färgprov. Ha det bra du också . Och snart reser ni. Grekland är så fint och jag har så fina minnen därifrån. Kram!
Ditte

Freedomtravel

Vad duktiga ni är, och vad fint det blir! Intressant med dymmelonsdagen, det kände jag inte till! Annars är jag generellt lite tveksamt inställd till de religiösa budskapen i helgerna, som verkar lite påtvingade ovanpå gamla traditionerna ibland ;)

Svar: Ja, svårt det här med färg. Men vi , Bodse, får måla över om det inte känns bra. Ljusare blev det och de spanska grannarna tyckte det blev bra. Vi får se...Jag är också tveksam till många religiösa budskap men några verkar ha uppkommit av praktiska skäl . Lite mer kuriosa än annat.
Ditte

Anonym

Hej Ditte!
Är den gul färgen? Ser nästan lite beige ut men det är ju fint också :-) Svårt se på en bild. Tack för lektionen om påsken :-)
Ses säkert mañana :)
Kram P ♥

Svar: Nja, vi tycker också färgen går åt beige, men den heter Alicante Amarillo. Och gillar vi den inte får vi/Bosse måla över. Svårt att se nyanser på en liten färgkarta. "Hasta manana"...kram!
Ditte

Eva

God morgon..tittar på bilderna igen och ser mitt favorit träd där citronerna åhh va ljuvligt :) hoppas du har det gott & får en fantastisk dag kramen

Svar: Tack! Vet att du jobbar men önskar dig också en bra dag. Citronträdet är vackert men tidigare har vi knappt sett det för grannen har haft andra höga växter just där. Nu skall de bygga en ballustrad där, byggga på den dom finns. Blir bra och luftigt och vi kan se citronträdet. Sol idag också! Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Färgen blev fin. Den påminner om färgen på La Matas sandstrand. Lite mildare ton än den gamla. Om jag skulle ha cyklat till La Mata hade det nog blivit med elcykel.
Kram

Svar: Vad gäller färgen är den mer gul/beige, åt det gula. Och till La Mata kan man också ta buss . Skönt det! Kram!
Ditte

Ama de casa

Blev ju fint det där! :-)

Men? Att det finns sötvattensduschar vid La Matastranden har jag inte vetat om. I och för sig är vi sällan och badar, men duschar är man inte bortskämd med här. Tack för den infon!
:-)

Svar: Hoppas att de funkar. Vi provade att tvätta fötterna i går i duscharna och det gick bra. Vi var lite åt Cabo Cerverahållet...
Vad gäller färgen så är den mer gulbeige, dock mycket ljusare än den förra färgen. Och brevlådan är tillbaka där Anders monterade den från början.
Ditte

A-K

Hola!
Rycker om den nya gula färgen. Mycket bättre än den förra gula färgen.
Så duktiga ni är med att cykla!
Jag har inte använt min cykel i Torre sen 1994 tror jag.
Önskar er en Glad Påsk!
Själva är lite upptagna. Du får läsa hos P.
Kram till er båda/A-K

Svar: Påskhälsningar och kramar till dig. Skall läsa hos P så jag hänger med. Vi har just lunchat med I och los seniores. Vi tycker också den nya färgen är helt ok men hade tänkt oss "herrgårdsgul". Saknar dig här!
Ditte

Malin

Fint blev det och du kan ju det där med målning du med! Tack för intressant information om de olika dagarna så här i påsketider.

Svar: Ja tycker det är lite roligt det här med traditioner och varför varför dagarna heter som de gör. Att jag sedan inte är så religiös är en annan sak, men jag är intresserad av de flesta religionsfrågor. Och är jag nu ett katolskt land så vill jag hänga med extra mycket för i Spanien är påsken den största högtiden.
Ditte

Veiken

Härliga dagar! Jag blev helt förälskad i den näst sista bilden! Snyggt fotat!
Färgen ser bra ut i bloggen så ni kan vara helt nöjda! Kramar

Svar: Tack! Idag har vi vant oss mer vid färgen, även om den inte blev som vi tänkt. Men hur skall man veta när man ser ett litet färgprov..Även de spanska grannarna har idag kommit förbi och yuckt att det blev fint och en snygg färg. Och det är ju både trevligt och snällt...Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Roligt att se en strand, som inte är fullsmockad med halvnakna mänshor och täckt med parasoller! Härliga havsbilder. Giller mycket "SOFT YELLOW"! Försöker alltid hitta toppar i den färgen.

Det sägs att cykling ger snygga ben, så håll i gång bara. :)

Svar: Vi håller i gång med cykling och kanske finns det fortfarande chans för benen. Hoppas!Ja, kanske "soft yellow" är färgen som vi fick. Eller snarare valde på en liten färgkarta...
Men väljer du toppar i den färgen så är den verkligen bra.
Vi kör på...
Ditte

Ruth i Virginia

Tack! Happy Easter!

Svar: Jag vill givetvis också önska dig Glad Påsk "over there".
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: