Fredag igen!

    
Så var det ännu en fredag som gjorde sitt intåg. Och det blev inte med buller och bång, utan här vaknades det i långsam takt. Milt sagt, snarare kanske lite segt...
Det är marknadsdag och för våra vänner som bor nära marknade blir det ofta ofrivillig väckning redan vid halv sex på fredagar. Detta slippper vi dock...Bor på några hundra meters avstånd från marknadens början.
Jag hade en träff med frissan Jessica klockan 11 och försökte fnula ut hur jag kunde ta mig till henne och undvika trängseln på marknadsgatorna. Man kommer endast fram i mycket makligt tempo på de tio gator där marknaden breder ut sig och har man lite bråtton så får man välja alternativa vägar. Och sådana finns.
Jessica klippte av mig lite hår och jag var nöjd när jag gick därifrån.
Har man vägarna förbi torrevieja så kan hon verkligen rekommenderas. Och fungerar inte spanskan så är hon duktig på engelska. En klippning med tvätt och blåsning av håret kostade facila 16 euro. Bra blev det också. (Jessica finns på Calle Azorin 128).
 
Efter frissan hade jag stämt träff med bosse och det blev en tur på Paseon med stopp för en glass. Och den blev att dela på...
Strålande sol, en del blåst men stranden var i varje fall halvbesatt och många spanjorer är fartfarande kvar och firar sina sista dagar av påskledigheten.
En skön promenad längs havet blev det, och visst skickade jag längtansfulla blickar mot stranden. Men icke!
Får ju tänka på mina solskador som jag förvärvat sedan unga år. Och de bör helst inte bli fler.
 
 
På måndag styr vi åter färden mot Stockkholm och jag hoppas våren har skyndat på. För våren hemma vill jag inte missa.
Men redan en bit in i maj blir det en ny resa hit och då tillsammans med Liv och barnbarnen. Jätteroligt!
Och det blir Williams första utlandsresa och för Max del kan jag nog inte ens räkna alla hans resor till när och fjärran länder. En berest kille! Och jag tror lillebror hänger på. För att resa är ju också ett sätt att leva. Så tycker jag och har förmedlat det till döttrarna och sedan har det intresset spridit sig...
Tänk så bra!
 
                                 
                             Charmtrollen, Max, fyra år och William 7 månader är snart på väg hit. 
Jättemysigt!
                                          
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ami

Ja, inte är det lätt att ta sig fram på gatorna en fredag, men du lyckades. Förstår att Jessica är en duktig tjej, har ju sett henne hos Preciosa också :)
Kul att barnbarnen ska åka ner till er i Spanien, alltid roligt att träffas alla.
Ha en bra kväll och morgondag!
Kram

Svar: Det har varit en jättebra dag och i kväll har vi varit på en överraskningsfest för ett "födelsedagsbarn". Väldans trevligt! Och jag kände vare sig jubilaren eller de andra från början, men det ordnade sig. En helt fantastisk kväll med många "goa" människor.
Ditte

Veiken

Jag förstår att ni längtar efter som små charmtrollen. Det är så svårt att vara borta från barnbarnen en längre tid. Visst är resandet ett sätt att leva! Ni har ju hittat en suverän plats att vistas på. En kort resa och ni är framme. Det värsta måste vara fredagarna och marknaden.... Kramarna

Svar: Ja, marknaden kan jag undvara . Kan sakna de i Ban Pheområdet. Vi trivs bra här och jag vet ju att Thailand inte längre är möjligt . Så vi har hittat ett bra alternativ. Och nu blir det snart nya upplevelser med barnbarnen här. Spännande! Kram!
Ditte

Malin

Våren har verkligen gjort sitt intåg här hemma så du kommer hem i rättans tid! Jag ska ta och njuta av bl.a Kungsträdgårdens körsbärsblommning imorgon

Svar: Vad mysigt! Körsbärsblommorna i Kungsan lär ju vara i sitt esse just nu, vackra och utslagna. Har bara sett en liten del. De flesta var inte utslagna när jag var där för tre veckor sedan. Önskar dig en fin dag i stan i morgon.
Ditte

Hamid

Två stiliga killar som säkerligen kommer att sätta foten i mormors fotspår när det gäller resor. Vad synd att ni åker hem på måndag för att vi kommer på söndag och kan bli tight och träffas. Visserligen går flera tåg , du vet att ni kan flyga härifrån som vi bor till Alicante också.

Svar: Tack Hamid! Det kanske blir så vid tillfälle. Antar att det nu blir lite ont om tid. Men fler möjligheter kommer, eller hur. Önskar er trevliga dagar här. Och jag hoppas verkligen att gossarna skall ha ärvt mormors ådra för resandet . Men ärftligheten sträcker sig nog inte dit . Får försöka påverka...Önskar er allt gott!
Ditte

Lena i Wales

Vad härligt ni verkar ha det! Ha en fin helg!

Svar: Fint väder och lagom värme är skönt och livet här är ganska opretentiöst och det gillar jag. Trevligt att växla mellan Stockholm och Spanien och att det är en kort flygresa gör det ju ganska lätt.Nu väntar snart våren i Stockholm.
Önskar dig också en trevlig helg.
Ditte

Eva

God morgon Ditte! fick ju läsa i kapp, jasså man kan hyra oxå där nere?? är det då året om? är det det ni gör? va mysigt att bara vara och du har det ju riktigt mysigt med hua vad tiden går och redan dax att bege er hemmåt! för att snart åka igen :) härligt härligt ha en skön lördag kramen

Svar: Tack! Ja, här finns en hel del att hyra om man vill, både på lång och kort tid. Och här "är man bara". Tar det som det kommer! Men en grekisk ö är ju så helt annorlunda....Kan längta efter det också. men man kan baar vara på ett ställer samtidigt förstås. Önskar di också en trevlig lördag. Här blir det nog en cykeltur idag.
Kram!
Ditte

A-K

God morgon Ditte!
Så mycket trevligheter Du är ute på och Din käre Bosse väljer valda delar att hänga på!
Du blev jättefin i håret! Den frissa som jag går till i Los Angelesområdet tar bara 9.50€ för samma arbete. Dessutom masserar hon huvudet vid tvättningen. Hur skönt som helst!
Våren har kommit stort här hemma, man kan nästan tro att man är i mitten på maj! Men då ses vi i Torre i stället. Det ser jag fram emot.
Hälsa Bosse och kram till Er båda/A-K

Svar: God morgon! Ja, håret blev bra och nu lite kortare. Skönt! Härligt med våren hemma och jag hinner träffa den lite innan det blir retur hit. Skall bli kul att ses. Kram!
Ditte

Ama de casa

Om din strandlängtan blir för stor går det ju alltid att ligga under en parasoll mellan doppen. Fast badtempen kanske borde stiga lite först :-)

Själv föredrar jag att promenera och kolla in folk. Stranden blir det inte särskilt ofta.

Så en snabbvisit till Sverige är alltså på gång. Hoppas våren är där för dig.

Svar: Helt klart är vattnet ännu för kallt för mig. Vill helst ha +24. Men det räcker bra att både gå och cykla längs havet och så småningom stanna för ett dopp. Men ibland kan jag önska att mitt skinn vore piggare. Det blir en vända hem för att hälsa på våren och sedan hit igen. Känns väldigt bra att varva.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: