Framme i sol och värme

    
 Igår lämnade vi ett regnigt och mulet Stockholm för resa mot varmare trakter, Torrevieja i Spanien.
Först flygbussbuss till Västerås, smidigt och tog 75 minuter. ( Jämfört med en resa till Arlanda med flygbussarna, som stannar på lite olika ställen och resenärer skall på och betala med kort, så tar den resan oftast drygt en timme oftast lite mer. Så skillnaden att ta sig till Västerås jämfört med Arlanda är marginell, om man inte tar Arlanda Express, då går resan på drygt 20  minuter, betydligt dyrare och det förutsätter att det inte är stopp på linjen. Förekommer då och då...)
 Incheckning, ingen kö och heller inga synpunkter på vår väska. Hade bokat en väska som högst fick väga 15 kg och det var exakt vad vår gjorde. För att verkligen få med det vi tänkt passasde en "Kina-plastbag" perfekt.
Den väger ju inget i sig och vi hade mest packat textilier, så inget kunde heller gå sönder. Ja, det skulle vara Bosses kinesiska cykelkorg då. Men den kom fram i skick som ny.
 
Bagen är helt perfekt att packa i, väger inget och rymmer massor. Inte världens snyggaste, men praktisk.
 
Landade i Alicante på tid, 16.15 och vår väska kom först på bagagebandet. Dessutom var den hel.Bra jobbat!
Bestämde oss för att ta taxi i stället för att invänta 18 bussen till Torrevieja.
Skönt att vara framme tidigare och ha handlat mat, ordnat internet, sopat altanen, packat upp och börjat med middagen, innan vi annars varit framme. (Och nu hade vi en extra väska och hade i alla fall tagit en taxi sista biten från busstationen.)
DEt blev middag på altanen och fortfarande klockan 22 satt vi ute och temperaturen höll sina 18 grader. Behagligt!
 
Vaknade i morse till strålande sol och redan vid 10 tiden var det +18. Skönt!  Frukost ute förstås och sedan lite blompyssel.
 (Vi har vänner som pysslat om blommorna så de var i gott skick, men en pratstund med dem var på sin plats.)
 
Hibiscusen är fylld av knoppar. Vacker!
 
En cykeltur längs havet lockade och det är bra att det finns rikligt med vattenhål längs vägen.
Många var i sol och badtagen längs stränderna och vi njöt av att sitta i skuggan och se på.
Min nya, fina keps var perfekt och satt på utmärkt både i vinddraget under cykelturen och vid "vattenpausen". Skärmen skall skydda ansiktet och den fyllde  sitt syfte med råge och jag trivs verkligen i den.
En fin dag som nu börjar övergå i kväll.
Middag ute på altanen om en stund blir perfekt och där blir vi nog sittandes länge.
 
 
 
 
                                                                                                
 Torrevieja den 8/4-2014
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Malin

Härlig första dag ni haft i solen och värmen! Och smidig ditresa med. Min resväska kommer alltid sist, slår aldrig fel. Min medresenärer får alltid sina snabbt, men jag ska alltid vänta till sist av någon anledning. Passa på att njut lite åt mig med nu!

Svar: Tror att bagen nu kom först för det var klassad som ömtålig. Men först kom den. Vi brukar också få vänta på bagaget men det brukar inte komma sist. Vi har haft en jättebra dag och solen och värmen (lagom) gör allt så mycket lättare.
Ditte

Iris

Maken landade här i söndags, sol och värme. Igår var han redan på golfbanan- en aning solbränd efter rundan. Skönt idag när han mötte mig efter jobbet. Lite mat på stan oc,h nu njuter vi av den varma kvällen här på balkongen med ett glas vin. Och snart om tre arbetsdagar har även jag len veckas ledighet att njuta tillsammans med honom. Kram till er båda!!!!

Svar: Vad härligt att H kommit! Och skönt med tid tillsammans förstås. Er balkong är så fin så jag förstår att ni njutit av att sitta där i kväll. UNdrar så hur det gått med dina pelargoner? Men kanske kommer det nya? Kramar till er båda från oss.
Ditte

A-K

Go kväll Ditte!
Jag var med hela flygningen tror jag. Kollade klockan och såg att nu lyfter dom och strax före 16.00 kollade jag köksklockan igen och konstaterade att snart skulle ni landa.
Vilken praktisk kinaväska! Jag har också tänkt checka in ev väska i maj.
Så fina blommorna såg ut. Kul med så mycket knoppar på Hibiskusen. Undrar så hur min lilla Penningblomma tagit sig!
Du är så fin i din turkosa kepa!
Kram och hälsa Bosse/A-K

Svar: Tack! Och jag gillar verkligen min nya keps. Plastbagen är perfekt om man inte har något ömtåligt med sig och den väger inget i sig. Har man en vanlig resväska så väger ju den x antal kilo och mängden man kan ta med minskar. Vår penningblomma har blommat färdigt, men bladen är gröna och fina. Själva blommorna på den har dock vissnat.Men pelargonen, hibiscusen och de andra blommorna är jättefina. Bosse hälsar! Kram!
Ditte

Ama de casa

Välkomna hit!
:-)

Jag hör till som som inte klagar på Ryan - man får vad man betalar för, är ju klyschan som man använder. Men faktiskt. Dom är oftast på tid och nu får man dessutom dedikerade sittplatser. (Tycker att personalen inte verkar ha det alltför bra, dock. Det enda minus jag vill ge i dagsläget)

Fast när vi bodde i Sollentuna, då var Arlanda väldigt mycket närmare och bekvämare.

Hoppas vi stöter på varann snart :-)

Svar: Visst får man vad man betalar för och det vet man ju. Från Sollentuna är det ju närmare men jag visste inte att någon buss stannade där mot Arlanda. Från Väsby tog vi någon gång tåg till Märsta och lokalbuss men det tog tid och fungerade inte vid tidiga avgångar. Nu är vi här och det känns jättebra. Hoppad vi snart ses.
Ditte

Anonym

Hej Ditte!
Hoppas blommorna inte var alltför "opysslade" och
torra. Lex var där för några dagar sen fattade jag. Hibiskusen mår bra eftersom den inte tappat sina knoppar :)
Ha det så bra/ Kram P ♥

Svar: Hej! Nej då, alla blommorna var i mycket god form och huset också. Bra ompysslade!Ha det bra du också och snart ses vi.
Kram!
Ditte

Ami

Åh, vad jag njuter av att se dina bilder - men samtidigt blir längtan stor. Men jag får väl hålla mig i skinnet ett tag nu :)
Bra att resan gick smidigt och att ni fick njuta redan första kvällen!
Ha det nu så bra!
Kram

Svar: Tack! Och visst är det trevligt att vara här igen. Förstår att längtan finns att komma ner. Ha det så bra som möjligt hemma i Skåne. Kram!
Ditte

Tina

Hola bandola! Jag skrattar, fler Spanien-resenärer med dessa kinaväskor! Ja!, de är grymma att packa i och jag tar dubbla om jag vill va mer säker, efter tips från Rinconada på forumet.

Svar: Vi har använt dessa väskor även att frakta hem saker från Peking och till Stockholm när vi flyttade hem. Perfekt. Och sätter man ett band runt så blir dragkedjan inte så sliten . Gäller det vikt och inte väskans utseende så är dessa perfekta. Vi packade en del i vacumpåsar och då försvinner luften och mer får plats.
Ditte

Eva

God morgon.....åh vad du frestas nu :) blir avis när jag tittar ut i det gråa här hemma ...hoppas du njuter & tar hand om dig kramen

Svar: Ja, det är skönt att vara här. Lagom varmt och man är ute hela dagen. Vi har det jättebra och här blir det bara att ta dagen som den kommer. Nåja, det gör jag hemma också, men här är vädret helr annorlunda och det gör sitt till.Hoppas du nu är betydligt piggare,
Kram!
Ditte

Marja

Åh, så underbart det ser ut att vara där nere.
Eftersom jag har lite problem med mitt djupseende, hade jag fullt sjå att tolka bilden av den kinesiska bagen. Jag hade riktigt kul ett tag tills jag SÅG vad det var. Antagligen var det rutorna som förvillade, för det är ju en perfekt bild när man ser den. :)
Ha en fortsatt underbar tid! Synd att vi inte kan träffas nu heller när jag kommer till Stockholm, men jag kommer tillbaka i sommar. Kram

Svar: Vi har det jättebra! Kanske blev bilden av den kinesiska plastbagen tagen på alltför nära håll, men jag ville visa att man visst kan resa med en sådan plastväska om man inte har ömtåliga saker med sig. Inte vacker, men ändåmålsenlig.Jag ser i alla fall redan nu fram emot att ses i sommar. Och i bryggartäppan tänker jag alltid på dig.
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Vad härligt det låter. Ha det så skönt! Vi kommer ner till Spanien nästa tisdag, närmare bestämt alldeles utanför Marbella där vi har ett ställe.

Svar: Vad härligt! Då hoppas jag få följa med dit via dig. Har varit i de trakterna många gånger och tycker det är väldigt fint.
Ditte

Veiken

Det rä en skön känsla när man väl är på plats och kan pusta ut ordentligt. Vi får nog ta en tur till Spaniens fastland vid ett tillfälle. Man kan ju möta vår och försommar om inte annat! Hur länge stannar ni den här gången?? Kramar

Svar: Nu pustas det ut och vi njter av att sitta utomhus och äta. Sandaler och shorts är lagom att ha på sig. Och försommar är det absolut, nu i kväll klockan 20 är det +18. Nu stannar vi till slutet av april och det känns bra, särskilt nu när tThailand för vår del inte längre kan bli aktuellt.
Ditte

Freedomtravel

Härligt med lite värme, och skönt att vara framme! Här är det regn och rusk, men nån gång blir det väl bättre ;)

Svar: Det är skönt att slippa regn och rusk för ett tag, ta på sandaler och shorts och äta utomhus. Men ni fick ju lite sol och härlig omväxling i Marocko och det har varit spännande att läsa om allt ni upplevt.
Ditte

Annika

Oj, så mysigt med sol och framför allt värme. En kanon start fick du på din resa. Fortsätt nu att ha det så underbart.
Kramen på dig.

Svar: Tack! Vi tänker på er och minns vår genensamma tapasrunda. Imorgon blir det en ny och vi skall nog runda lite grann. Ha det jättebra ni också!
Kram!
Ditte

Ditte

Annika! Det finns två Annika som brukar kommentera och nu såg jag att du inte var Annika vi tröffat här. Så någon tapasrunda har vi ju inte tagit tillsammans. Men kanske framöver.
Ja, så det kan bli. Skall vara mer uppmärksam i fortsättningen.
Kram!

Bosse Lidén

Ser skönt ut. Se upp som ingen knycker din tuffa keps. Kram

Svar: Kepsen håller jag hårt i. Den är värdefull för mig och jag tycker så mycket om den.Kramar!
Ditte

Tina

Hej! Såå fina bilder i de senare inläggen, och magiskt med Passionsblomman! Att jag går tillbaka här är för att jag undrar över flygtaxin.. Var den förbokad? Eller haffade ni en? Jag bet. ca 53 Euro nattetid, till Torre. Samma pris som flygstolen :-)

Svar: Tack! Vi haffade en utanför flygplatsen. Hade ju tänkt ta bussen och därför inte förbokat. Ändrade oss. Vi landade strax efter 16 och ville inte vänta på bussen i två timmar. Så lite billigare är det nog att föboka och då vet man ju vem som kör.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: