Dyrt misstag.

    
Igår blev jag varse ett misstag jag gjort när jag bokade våra flygbiljetter till Spanien. Och bättre att jag upptäckte det igår och kunde rätta till det än när vi stått vid gaten på måndag och kanske inte ens fått åka med.
Jag skulle checka in en extra väska, bestämde mig för att ta 15 kg och betalade för för den.
Passade också på att titta på vår bokning och tänkte  checka in samtidigt.
Men! Något var fel. Väldigt fel! Jag kände inte igen Bosses efternamn.
Visserligen börjar det på B men sedan var två bokstäver förväxlade, j och k. Jag hade skrivit dit ett k i stället för ett i och det blir stor skillnad på namnet.
( Jag är astigmatisk och har ibland svårt att se hur bokstäverna hamnar och ser ut på dataskärmen och kastar gärna om bokstäver eller kan missa någon helt. Trycker jag däremot ut en papperskopia så ser jag mycket bättre om det är rätt eller fel)
Vad göra? Chansa vid gaten att granskarna inte skulle se felet eller att betala den sura kostnaden.
Hmmm, jag funderade ett tag. Var jättesur på mig själv. Har bokat flygbiljetter världen över i mer än 45 år och detta har hitintills aldrig inträffat. Men nu skedde det!
Tänkte ett kort tag boka en ny biljett till Bosse, men det hade det blivit dyrare...
Hur som; jag betalade namnändringen med 1050 sek. Mycket pengar för en ynka bokstavs sammanblandning.
Norwegian tar mellan 250 och 350 kr för namnändring, SAS tar 500 kr "ibland", men Ryan tar alltså 1050 kr.
(Jämfört med de flesta amerikanska flygbolag och andra bolag i Europa så ligger Ryans pris för namnändringen "bra till". Jag är inte enig där, men det hjälper föga.)
Nu är boardingkorten uttryckta och Bosses namn är rätt.
Nja, nästan för det finns inte ö i det engelska alfabetet så de skriver i oe.  Men det har de nog inte tänkt betala oss för.
Får i alla fall vara nöjd med att man får ta med ett handbagage på 10kg och en mindre väska/ryggsäck.
 
Idag var det en ny dag och jag har inte tänkt så mycket på gårdagens fadäs.
Som min dotter sa; "mamma det är ju bara pengar". Helt rätt tänkt. Dock trist sätt att göra av med dem. Inte ens glädjefyllt.
Det blev en tur ner till segelbåten i det fina vädret och trots blåsten var det mysigt att sitta en stund på bryggan och tänka på "den blomstertid". För den är snart här på riktigt. Och segelsäsongen också
 
Ett par segelbåtar var redan sjösatta, men vår ligger tryggt under sin vinterrock på land.
Skurubron ut till Värmdölandet i bakgrunden.
 
Vår brygga gapar tom än så länge.
 
Några hurtiga motorbåtar, Numbus, till uthyrning och till salu ligger bra vid sina bryggor.
Men jag tycker det känns kallt ännu för något båtliv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A-K

Go kväll Ditte!
Känner igen Din ångest. För några år sedan när en vännina skulle åka med mig ner så blev det fel titel. Mr istället för Mrs. Gick bra, läste tidigare på em i Spaniaposten/Vikingposten att en britt åkt på sin sambos pass tull Alc.
Kram/A-K

Svar: Ja, har man tur så...Men när vi åkt har de granskat passen väldigt noga och några har inte fått åka med. Så nu har jag botit i det sura äpplet. Titeln spelar ingen roll men namnet är noga, väldigt noga....Kram!
Ditte

Veiken

Ryanair vet hur man ska ta betalt. Inte mitt favoritbolag och har lyckats undvika det hittills! :) KRamar

Svar: Det är inte mitt favoritbolag heller, men om det handlar om en transportsträcka på 4h så får det vara ok. Skillnaden mellan dem och Norwegian är marginell...Och skiljer det 3000kr i pris så....Vi har hitintills åkt med dem några gånger och då har det fungerat bra.
Kram!
Ditte

Iris

Vad tråkigt med extra kostnader! Är ni nere under påsk? Kram

Svar: Trist med extra kostnad utan att ens ha roligt...Jadå, vi är där. Jag ringer!
Är ni kvar i F?
Kramar!
Saknar dig!
Ditte

A-K

Förstår Dig så väl Ditte!
Jag skulle ha gjort lika dant även om man får bita i det sura äpplet. Hoppas ni är kvar när jag kommer ner.
Kram/A-K

Svar: Om vi inte är kvar kommer vi/ jag tillbaka i maj och då ses vi . Om inget oförutsett händer förstås...Kram!
Ditte

Marja

Vilken otur att du skrev fel. Men det är ju lätt hänt. Synd bara att Ryanair tar ordentligt betalt för allt extra... bagage m.m. I längden blir de kanske inte så billiga.
Så härligt att fara ner till sommaren nu. Kram

Svar: Visst tar de bra betalt men hitintills har det gått ihop sig med råge om man jämför med SAS och Norwegian. Vi tar sällan extra bagage och man får ta 10 kg i handbagaget, plus liten rygga eller väska. Och fel stavning är det första gången jag gör på Bosses efternamn. Men jag gör inte om det...kram!
Ditte

Malin

Tråkig extra utgift, men som din dotter sa: det är bara pengar. Ni får njuta lite extra i Spanien istället!!

Svar: Visst är det så . Men jag hade gärna haft roligare för pengarna. Och jag kommer att vara petnoga i fortsättningen .
Ditte

Mats

Hola Ditte, astimatisk? Har jag aldrig hört förut? Dyslexi har jag hört talas om :) det mesta ordnar sig ju ändå..med lite kulor! Ha det så gott nere i torre..// Mats o Nenna

Svar: Astigmatism, som jag har, är ett brytningsfel i ögat och har inget med dyslexi att göra. Däremot kan bra glasögon hjälpa en del och att trycka ut en text och se den på bordet i stället för framifrån på en skärm.Ja, visst ordnar sig det mesta, men det trista är ju att man inte gjort något roligt för pengarna. och det vill jag oftast. Riktigt trevligt att ta en tur till "sommarstugan" och njuta av tillvaron där ett tag. Lite varmare också...
Ditte

Mats

Hola igen.. Jo men nu vet jag ju vad det är :) ha det så gott i sommarstugan..

Svar: Ja, oftast ställer det inte till det men ibland så... Och hoppas att vi snart ses ...
Ha det gott!
Ditte

Anonym

Hej!
Men vilket högt pris de tog för att rätta till två bokstäver...inte klokt ju!
Men nu är det gjort och ni har era biljetter till Alicante, ska väl bli skönt att komma ner igen!
Ha det så bra!
Kram

Svar: Nu är boardingkorten utskrivna och det blev rätt namn. Blir trevligt med en tur, helt klart
Ditte

Eva

men nej är det så dyrt usch fy ..men som du säger tur att du märkte det i tid trist att bli stående sen :) ja vi är bara människor o allt kan hända ...men va mysigt att ni åker på måndag redan för att stanna hur länge?? har ni eget hus där? ta hand om dig å kram njut av dagen

Svar: Nu har jag nästan glömt det hela, men jag vill ju ha roligt för pengarna. Och inte betala för ett dumt misstag. Men å andra sidan står det tydligt i anvisningarna vad som gäller, så .....Nu stannar vi till slutet av april. Lyckades även nu boka hemresan utan missöden...Ha det bra du också! Och jag följer med vad som händer...Krya på dig!
Kramar!
Har
Ditte

Ama de casa

Snopet... Men Ryan är verkligen bra på att ta betalt för små misstag. Vi gjorde ett liknande, men kom undan:

http://amacasa.wordpress.com/2013/05/18/den-smarre-lilla-detaljen/

:-)

Svar: Då får jag gå på kurs hos er....Behövligt! Men "here we come"...
Ditte

Tina

Hej Ditte! Hu, så förargligt, men jag gillar er dotters kommentar! Den ska jag påminna mig om, också, när man suckar och pustar över onödiga och plötsliga utgifter. För visst dyker de upp, nu och då. I fjol var det en dyr bilservice för vår del... Du, jag passar på och kommenterar senaste inlägget: Jättetuff keps!!! och såå snygg färg! Ha de så gott i fina, varma Torre! En månad kvar för mig innan min tur...

Svar: Tack! Jag kepsen är med och jag tycken så mycket om den. Kommer att vara med mig mycket! Vad gäller felskrivningen på namnet på biljetten så har jag kommit över det. Men förärgligt var det.
Det kommer verkligen att bli fina veckor här med värme, cykelturer och promenade längs havet och mycket mer.
Och roligt att ni har er resa framför er, järrehärligt och då har vi rest hem...Men visst ses vi en annan gång!
Ditte

Bosse Lidén

Jag visste inte ens om att det kostade pengar. Det har ofta varit fel på vårt efternamn när vi rest eller beställt saker. Kan man inte vända på det och kräva in pengar istället. :) Förstår att det retade dig, men någon gång ska vara den första gången. Lika bra att släppa det. Önskar dig/er en fin nerresa. Kram en annan Bosse

Svar: Tack, vi är på plats, men fungerande internet, kaffe på terrassen och laddar för en cykeltur längs havet. Nu har jag släppt namnbestyren och kommer att vara extremt noga nästa gång. Jag vill ha roligt för pengarna. Jag har klagat hos Ryan, men är tveksam till pengar tillbaka.
Hur som helst gick nerresan galant och vår incheckade bag kom först på bandet. Alltid något...
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: