Bevakad och bevakar

    
  Dagen har har försvunnit i ett nafs och riktigt vart den tagit vägen vet jag inte. Eftersom jag tillhör "ledighetskommittén" har jag inte så bråttom egentligen.
Men de som känner mig väl vet att jag helst vill att saker, små som stora, skall fungera och det som inte fungerar helst skulle åtgärdats innan.
I morse satte jag på teven och de spanska nyheterna, ett led i att snappa upp lite spanska. Vad skådar då mitt öga? Ja, det snöar och inga nyheter är synliga. Provar mig igenom alla kanaler vi har/hade ett 40 tal och det snöar på de flesta.
Ber något "grinigt" maken komma till undsättning. Han är ju duktig på det tekniska, men lyckas inte heller få ordning på det hela. Det fortsätter att "snöa".
Ringer då firman där vi köpt teven och ber dem komma. Och de skulle komma idag. När glömmer jag att fråga...
Sätter mig i godan ro, nåja, med en bok och väntar.
Känner mig bevakad.
Verkar som om denna duva, utanför på elledningen, stirrar och noterar vad som händer.
 
Jag är satt under hårdbevakning! Bosse fotade och jag läste...
 
Blit trött av att vänta och hämtar instruktionsboken för att se om jag kan ordna något själv. Tveksamt! Men med boken i högsta hugg och Bosse som agerar lyckas vi slippa snöandet i rutan och få in ett 40- tal tvkanaler igen plus ett antal radiokanaler.
Ber grannen om hjälp att se om kanalutbudet stämmer med hans och det gör det. Pust! Men nu har vi fått en del andra kanaler mot dem vi hade och det är lugnt på hemmafrnten.
Kanske är det blåsten som under vår hemmavaro påverkat antennen på tvantennen på taket.
Ringer i varje fall tevefirman och avbeställer reparatören.
 
Fram på sena eftermiddagen blir det i alla fall en cykeltur.
Lika bra att formtoppa idag för imorgon fortsätter de trevliga evenemangen, "Tapasrunda", 56 restauranger deltar och man får en tapas och dryck för 2 euro eller 2,50  och "Cocktail Weekend", där sju barer/restauranger deltar och man kan köpa utvalda drinkar för mellan 3,50- 5 euro, beroende på val av cocktail.
 
Vi passerade delar av småbåtshamnen och här var det tämligen fullt. 
 
Passade på att bevaka stranden vid Los Locos, dock inte mycket eller många att bevaka.
 
Är det månne körsbärsträd som blommar så vackert?
 
På hemvägen cyklade vi förbi passionsblommorna på Avenida Baleares. Måste ju bevaka hur det ter sig. Vackra! Och idag hittade jag dem utan problem. Susan, extra hälsning till dig. De blommar ett tag till...
 
                                                                                    
 
 Torrevieja den 9/4-2014
 
 
 
                                                          
 
                                                                                                                        
 
 
                                                               
 
                                                                                                                      
 
 
 
 
 
Ami

Vilken tur att ni fixade kanalerna på egen hand....jobbigt att sitta och vänta på reparatörer och speciellt när man inte har en aning om när de dyker upp. Men du fick ju sällskap undertiden av duvorna i alla fall :)
Ha det så trevligt imorgon på tapasrundan!
Kram

Svar: NU är allt inte återställt på teven, för en del av de gamla kanalerna försvann, men å andra sidan har vi fler och några bättre. Och duvorna var roliga att betrakta. Även idag är det vackert och det bådar gott inför tapasrundan. Hoppas ni inte har det alltför grått där i Skånelandet.
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Gud vad skönt ni har det! Och på tal om gud - vackra passionsblomman! Jag skrev väl det - att jag i grunden är ateist men just passionsblomman får mig att bli agnostiker. ;) Ni har verkligen valt rätt tid att åka ner. Våren är så vacker i spansklandet och här hemma har det varit vidrigt väder i några dagar. Regnet har öst ner, blåsigt liksom från sidan - och kallt... Pustar ut hemma i soffan efter ännu en föreställning. Superbra publik trots lite färre idag!
Buenas! //Susan

Svar: Passionsblommorna håller på att slå ut i större skala, vet inte när dock. Tänkte extra på dig när vi passerade förbi med cyklarna i går. Trist hemma förstår jag, åtminstone vädermässigt. Men snart är du också här. Förstår att föreställningarna varit bra och trist att jag inte kom iväg. Verkligen! Härligt med bra publik, då blir det ännu roligare att spela.
Ännu en dag med sol....
Ditte

Eva

God morgon Ditte! vad är en bal på slottet?? när man kan njuta av att vara där du/ni är :) såå ljuvligt och drömmer mig bort ett tag o kan känna dom ljumma vindarna :) njut o ha det bra kramen

Svar: Skönt är det här! Helt klart! Och du har ju ditt kvar. Grekland är härligt!Hoppas du nu vilar dig så att krafterna är på G tillbaka.
Kram!
Ditte

A-K

God morgon Ditte!
Tänk att envishet råder! Dessutom en tekniskt kunnig man!
Låter som om ni har det toppen.
Njuter med Er!
Kram till er båda/A-K

Svar: Vi har det bra! Och nu har även teven fått ordning på sig. Cyklade förbi hos dig i går och det såg ut som om det sat folk på din balkong. Skönt såg det ut där i kvällssolen...Kram!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Duktigt att fixa till TV-n - då slapp ni dessutom husarresten som man får när man väntar på nån...

Ja, idag drar det igång igen - vi kanske ses där ute bland tapasarna och drinkarna :-)

Svar: Ja, det blev ändå husarrest några timmar, innan jag gav mig på det hela och med Bosse som förste tekniker...Men solen sken och en bok på altanen (i skuggan) gick bra, ett tag i alla fall. Och idag är vi laddade inför "racet". Kanske vi ses?
Ditte

A-K

Hej igen!
Ja, min syster och svåger åker hem först den 26/4 och nu har de dessutom besök av en god vän.
Ha en bra Tapasrunda.
Kram/A-K

Svar: Aha! Det förklarar saken! Skönt såg det ut där i kvällssolen i alla fall. Nästa gång skall jag heja. Kram!
Ditte

Marja

Vad duktiga ni var som klarade av att fixa TV:n!
Passionsblomman är så speciellt vacker. Kan du inte ta en närbild på bara en blomma, så man ser pistillerna tydligt?
Ha det fortsatt fint! Här i Umeå blåser iskalla vindar.
Kram

Svar: Jodå, jag skall ta bara en bild så att pistillerna syns tydligt. För här gillar jag verkligen att gå förbi.Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Den där duvan var kanske inte så oskyldig som den såg ut. :) Om ni inte avbeställt. Tror du att någon dykt upp samma dag? Kram Bosse

Svar: Jodå, det ringde en tvreparatör på kvällskvisten och stod utanför huset. Men jag meddelade att vi avbeställt honom. Han kom väl direkt från siestan, för sådan har man här. Och duvan har jag inte sett till på ett par dagar...Kram!
Ditte

Malin

De där tapasrundorna låter väldigt trevliga. Är det något som återkommer varje vecka eller bara vid vissa perioder?

Svar: Nej då, tapasrundorne återkommer några gånger om året och vi hade tur i december då vi var här att det även då var tapasrundor. Ett trevligt påfund i varje fall...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: