Trevligheter på rad

    
Så har det gått ytterligare en vecka, en vecka som varit fylld av "trevligheter" och den är ju inte slut ännu.
 I morgon blir det en tur till Livfamiljen i Uppsala, mysigt som vanligt och lite extra nu när det är en familj med två barn.
Jag har  ännu inte  landat i  känslan av att jag är mormor till två härliga barn, men jag håller sakta på att vänja mig. I morgon är det också en vecka sedan William föddes...
 
Dagens "lilla extra" blev en jättetrevlig lunch tillsammans med några "Beejing Ladies".
Vi är några "ladies", som har bott/bor i Peking och det var där vi träffades, i olika sammanhang och sedan har det fortsatt här hemma i Sverige, trots att inte alla bor i Stockholm. 
Är man i stan är det lätt att höra av sig och har man tid att ses så har man. Men eftersom vi alla i stort sett är pensionärer eller "icke lönearbetande" så brukar det gå att få ihop.
Ofta ses vi ganska spontant just över en lunch. Vi äter, pratar, lyssnar och pratar ännu mer. Och nästa gång vi ses så fortsätter vi just där vi slutade, i princip...
Dagens lunch åt vi på  Dramatens restaurang, Pauli, där jag under våren och sommaren varit några gånger.
Då har det varit helt perfekt att sitta på uteterrassen med utsikt över Strandvägen och Nybroviken.
Men hösten är här nu, åtminstone verkar det så, och uteterrassen är stängd för säsongen.
Men även inomhusmiljön är trevlig med runda, rum som har tak och väggmålningar. Lunchmenyn är varierad och det finns alltid en "dagens" och i den ingår en fin salladsbuffé och soppa. (Däremot inte kaffe)
Trevlig miljö, pratvänligt, bra mat, service och priser, ca 110-120 för lunchen, har gjort att jag tycker Pauli är en restaurang jag återkommer till. (Lunchen serveras till klockan 14, men man kan sitta kvar till 15.30. Pauli är också öppen kvällstid i samband med föreställningar på Dramaten, men med en annan meny och andra priser.)
 
 
Dramaten och skådespelerskan Margareta Krooks staty som finns vid teaterns västra sida.
 
 Marianne, Birgitta och Katrin förser sig från den fina salladsbuffén,
även en soppa ingår om man så vill och orkar. En bra start på lunchen.
Själv slog jag till på både salladesbuffén och det vegetariska alternativet, savoykolsdolmar fyllda med grönsaker och couscous serverad med parmesan, tomatsås och ruckola.
De övriga satsade på den stekta strömmingen med potatismos. Allt vi fick var gott och rikligt.
 
Trevligheterna fortsätter och säkert ett och annat inslag än de planerade. Men planerat är att Bosse och jag på lördag åker söderut, till lite varmare trakter, för att fortsätta att njuta av sommaren. Fortsättning följer...
 
 
                                                                                                            
 
 
 
 
TantGlad

Vad trevligt att träffas som ni gjör. Du bor ju så bra till med många restaurangmöjligheter åkso. En fin stad Stockholm som jag gillar mycket. Mycket att se för en halvlantis som mig hehehe. Förstår ni har det trevligt.
Varm kram nu från mig!

Svar: Att umgås med vänner tycker jag väldigt mycket om och att äta lunch tillsammans, prata, lyssna och skratta är så befriande och sedan har man resten av dagen till annat om man så vill. Och utbudet av restauranger är stort och i alla prisklasser. Kram!
Ditte

Veiken

Oh, så härligt att kunna fortsätta en bekantskap som man har påbörjat någon annanstans. Jag kan tänka mig hur det låter. Så du ska förlänga sommaren....helt rätt. Jag tror inte att jag orkar en hel lång vinter i Sverige längre! Måste jag så måste jag det är inte mer med det! ;) Kram

Svar: Visst är det härligt att fortsätta en vänskap även om man är på olika platser i världen och inte ses så ofta. Och att vi åker nu beror på flera saker....Thailand gillar vi, men inte min ljusa hy som inte får sola sig direkt . Men nu blir det på närmare håll . Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: