Strosar runt

    
 I dag, på förmiddagen, hade vi ett par ärenden att utföra. Jag har förstått att man här inte ens skall tänka tanken att hinna med fler ärenden per dag, för det kan ta sin tid att få saker och ting uträttade. Och vi som  hade tänkt oss ännu ett bankbesök...
Hur som, vi startade på bank nr 1. Viss kö, men med två kassor  öppna så blev väntan blev nog inte mer än 20 minuter. Att uträtta vårt ärende var avklarat på lite under 10 minuter.
En snabbtitt på den fina kyrkan, både på ut och invändigt, blev det innan det var dags för dagens andra kopp kaffe och den intogs tillsammans med vänner på café.
Här är ju cafékulturen betydligt mer utbredd än hemma och priserna är dessutom låga. Så att träffas över en kopp kaffe på café hör liksom till.
 Café Nuevo Espresso serverar utmärkt kaffe av alla de slag och dessutom finns smörgåsar eller jättegoda bakverk om man nu är sugen på det.
 
 
 
 
 Stärkta av kaffet tog vi oss vidare mot nästa bank. Lång kö och en kassa öppen. Eftersom vi bara skulle fråga om olika saker så insåg vi att kön inte var för oss. I stället gick vi ner till havet och strosade längs strandpromenaden.
Varmt, sol och inte en känsla av att det i morgon redan är oktober. Att det är månadsskifte tänker man inte på när solen skiner från klarblå himmel och termometern visar +30 i skuggan.
 
På hemvägen gjorde vi ett nytt besök på banken och nu var kön kortare, men fortfarande bara en kassa.
Vi radade in oss, kom fram till luckan inom 15 minuter och kunde uträtta det vi tänkt oss. Snabbt avklarat!
Dags för nästa cafébesök och nu lunch i form av olika smårätter med en öl därtill. Gott, billigt och mysigt på en mindre gata där vi var de enda turisterna.
Ett besök i en supermercado blev det också innan maken traskade hemåt med varorna och jag slog mig ner inne på S.C. för lite datortid.
Här skall det nu bli körövning och jag blev just tillfrågad om jag ville vara med. Trevligt! Men min röst är nog inte gjord för körsång. Vare sig på spanska eller något av de skandinaviska språken. Har liksom svårt att hålla tonerna.
Så nu strosar jag hemåt i långsam takt.
 
 
 
                                                                 
 
Preciosa

Hej Ditte!
Ja tack för i morse :) Fina bilder fick du till också :)
Jag kan ju inte lägga in några fortfarande. Så tråkigt :(
Nej ett ärende i taget är det som gäller hahaha...Men ni är envisa :)
Tack för kaffet glömde jag säga ;)
Kram P ♥

Svar: Jättetrevligt att ses! Och några skratt blir det ju! Alltid extra trevligt! Trist med din blogg! Och visst är ett ärende per dag lagom. Man måste ju hinna med cafebesöken också. Vi ses och hörs! Kram!
Ditte

Veiken

Oj, jag trodde först att ni skulle köra bil! Det var ju en helt annan körövning.
Det är så mysigt att kunna hitta ställen som turisterna inte har hittat - ännu! Kram

Svar: Jodå turister finns det och en del bofasta utlänningar men det märks inte. Ser fick att det finns många norrmän. Och jag är ju till hälften norsk....Kram
Ditte

A-K

Hej!
Vilka fina bilder! Jag har aldrig varit inne i vita kyrkan.
Vi syns i morgon.
Kram/A-K

Svar: Välkommen! Trevligt! Kram!
Ditte

sannas rum

Guud vad härligt det ser ut :) Nu är jag visserligen precis hemkommen från en resa myself, men att resa är ju det bästa som finns också. Vill så gärna åka iväg igen :D

Svar: Vet att du varit i London och skall in och läsa. Har ttyvärr inget internet i vårt lilla hus, men utnyttjar de W.F. ställen jag kan.
Ditte

Ama de casa

Jag har inte heller lyckats komma in i Vita kyrkan - den har alltid varit stängd när jag försökt, trots att öppettiderna säger att den är öppen :-)

Det är mysigt med alla caféer där man dessutom slipper att bli ruinerad på kuppen :-)

Svar: Trevligt att få titta in i Vita Kyrkan och vid ett annat tillfälle skall jag tillbringa mer tid därinne. Den var verkligen vacker.Caféerna tycker vi om och kul att prova nya samt återkomma till de där vi tidigare varit. Och med tanke på prisbilden behöver man ju inte direkt avstå...
Ditte

Marie Leander

Men jisses, det var ett tag sedan jag var inne och läste din blogg, varför vet jag egentligen inte. Men vad mycket som har hänt! Först ett stort grattis till mormor. Vad mysigt med ännu ett barnbarn.
Sen, ni är ute och reser igen, eller har ni bosatt er där för en lite längre tid? Jag förstod inte riktigt. Var är ni någonstans?
Ha det supergott och fortsätt njuta av livet.
Kram /Marie

Svar: Tack! Ja, det är jätteroligt med ett barnbarn till. Reser gör vi och vi "provbor" i ett litet hus. vi har det varmt, fortfarande sommar och vi tar dig på orden och njuter av tillvaron. Och om lite drygt en vecka är vi hemma igen.Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: