Solen gick i moln

    
 Lördagens middag vid havet bytte vi ut mot en middag på en restaurang ett hubdratal meter upp från strandpromenaden.
Solen hade försvunnit bakom molnen, ( någon vacker solnedgång skulle vi ju inte få se) det började blåsa rejält och vi ville ju inte att maten skulle blåsa i väg från tallrikarna.
Vi hade fått tips om en reasuarang, Da Vinci, som serverade en sorts buffé.  Nja, egentligen inte. För här står man inte alls i kö och tar mat.
 
 Öde på stranden så här i blåsten. Men fiskespöna hänger kvar.
 
Restaurang Da Vinci´s koncept är att det finns ett stort antal förrätter, pastarätter och varmrätter att välja bland.
Man beställer några rätter i taget och önskar man äta mer så är det bara att beställa.
Eftersom jag är väldigt förtjust i skaldjur passade det mig att riktigt frossa stora räkor av olika slag och gratinerade musslor,. Den grillade tonfisken och fritterade bläckfisken var också väldigt god. Och är man inte förtjust i skaldjur fanns mycket annat välja på. Bland pastan valde jag också de med skaldjur som serverades med hummersås. Portionerna är små, men man kan efter hand beställa mer av det som man tyckte smakade särskilt bra. Gillar man kött finns kyckling av olika slag, fläskfilé och biff, även dessa portyioner är små.Fiskrätterna är också fler till antalet och väl värda att prova. Men beställ gärna mer! Det finns en liten hake och det är att om man beställer mat som man inte äter upp debiteras 1.5 euro/rätt. Helt ok tycker jag.
 
 
Lite av det jag började med; räkor, gratinerade musslor, kycklingspett och serranoskinka med taleggioost.
 
 Även idag har solen lyst med sin frånvaro, men värmen kvarstår +26. Skönt! Vi har tillbringat dagen med att promenera runt i stan och på gator där vi inte tidigare gått. Riktigt roligt och spännande. Här i stan är det mesta i butiksväg stängt, men några "kinesbutiker" var öppna. Och vilket utbud!  Bara att gå runt där inne tog över en timme och då var vi inne i en. Jag provade med att prata lite kinesiska och efter ett tag förstod damen i kassan vad jag sa och att det vare sig var spanska eller engelska som jag pratade. Alltid något.
Efter att ha strosat runt i några timmar smakade en öl väldigt gott. Och det finns gott om cadéer att välja på. Och här kan man välja om kaffe, te , öl eller annan dryck önskas. Och man blir absolut inte ruinerad..
 
Detta inlägg är internetsponsrat av A-K, en nybliven vän som bor nästan granne med oss.
 
A-K

Hej Ditte!
Bara trevligt att få besök en stund.
Kram/A-K

Svar: Tack! Jag kommer gärna tillbaka!Kram!
Ditte

Marja

Jag gillar också fisk och skaldjur och det där ser riktigt gott ut.
Bilden av havet är så fin. Man ser hur det blåser. Men det blåser ju inte kallt, så ni står nog ut med en dag eller två utan sol. :)
Ha det så bra. Kramar

Svar: Inte gör det något att det är en del moln. Varmt och skönt är det ändå. Och vi fortsätter att ha det bra!Kramar!
Ditte

Freedomtravel

Ser väldigt gott ut! Alltid extra gott med flera smårätter, av någon anledning

Svar: Det blev ett väldigt lyckat restaurangbesök och man måste ju inte alltid vara precis vid havet. Och just de små portionerna var lyckade och bara att beställa mer av det som blev favoriter. Hit går vi gärna tillbaka!
Ditte

sannas rum

Åh gud så gott det där ser ut, blev lite småhungrig, hihi :)

Svar: Det var verkligen gott och fräscht!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: