I hamn, igen

    
En strålande dag! Gårdagens blåst och regnskurar verkade helt ha försvunnit ut i tomma intet. Frukost i sittbrunnen till ackompangemang av ett antal änders och sothöns livliga tjattrande. Antar att de tänkt sig att något ätbart skulle ramla över bord. Det gjorde det inte!
Jag satt en stund försjunken i tankar och försökte sammanfatta vår seglingssommar och var glad över att jag hade min lilla loggbok till hands.
Där finns nästan allt antecknat; natthamnar, väder, sträckor vi gått, måltider, vindar, (har ett eget avsnitt) vattentemperaturer,  hur seglingen gått och om vi ens kunnat segla p.g.a. hur vindarna blåst och mycket annat.
Och nu är det alltså slutseglat för den här säsongen.
En del pyssel har vi förstås kvar som att båten skall upp på land, (det gör varvet) plocka ur den, städa och täcka över den. Sedan skall också en massa saker hem för vinterförvaring, så turS att vi har ett extra förråd. Men undrar hur andra båtägare gör?
Låter egentligen inte klokt; ett extra förråd bara för en massa prylar. Men var skall de annars vara?
I och för sig fanns det förrådet innan båten kom till som familjemedlem....Och om det var tur eller skicklighet, det vet jag inte.
Nu är det i alla fall slutseglat för i år. Känns lite vemodigt, men vilken fantastisk sommar det varit och vad mycket jag fått vara med om. Och det gäller ju inte enbart till sjöss.
Men vad jag vet, det är att jag ser fram emot nästa sommars seglingar. Kanske kan jag då våga mig på den där turen över Ålands hav?
 
 
 
 
Strålande sol över Baggensfjärden idag och inga båtar i sikte. Under juni till augusti "kryllar" det av båtar här.
 
Idylliskt vidinfarten till Baggensstäket.
 
Lugnt i Baggensstäket idag. Oftast är här massor av båtar som trängs och det är smalt.
Vill till att hålla sig på rätt sida om "prickarna".
 
  Vid Baggensstäket, (Värmdö) där vi oftast tar oss igenom för att komma ut i skärgården, ligger många fina hus  och alldeles vid vattnet. Och de flesta har större eller mindre båtar nedanför vid sin egen privata brygga.
                                                                                         
Så var vi hemma igen i Saltsjö Duvnäs efter säsongens sista segling.
Och visst kändes det lite vemodigt! ( Skurubron som leder till Värmdö, syns i bakgrunden)
 
 
 
 
 
 
 
 
Marja

Ja, lite vemodigt måste det kännas. Ni har haft en underbar seglarsommar... tusen tack för att vi dina läsare har fått hänga med.
I morgon kommer jag inte att vara hemma på dagen. Lovade fara ner på stan till Johannas jobb. Men vi ses en annan gång. Kram

Svar: Roligt att du "varit med oss" på segelturerna! Önskar dig en trevlig onsdag! Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: