Slå sig till ro - det kan man inte

    
En ny vecka har börjat och med den nya händelser, upplevelser och erfarenheter. Gårdagen är passé och oftast försöker jag tänka som så; "att gårdagen har passerat så den kan jag inte göra något åt, men morgondagen kommer och är fylld av nya möjligheter".
Just idag känns det som om gårdagen inte alls behöver friseras till, jag är så glad för den. Efter viss irritation på tåget till Uppsala över passagerare som brer ut sig, har förstått att detta förekommer på flera ställen i Sverige, så släppte jag de tankarna genast jag satte fötterna på perrongen i Uppsala.
Målmedvetet stegade jag mot Akademiska Sjukhuset för att besöka Liv och William och i dörren hann jag även pussa på Max som var på väg till sin gymnastik.
Jag tyckte redan att William sedan i fredags blivit lite större. Nåja, allt är relativt...Nu hade han ju hunnit bli hela 48 timmar gammal. Eller ung?
Mycket hår på sitt lilla huvud, alldeles slät i hyn och stora ögon som tittade uppmärksamt, i och för sig korta stunder eftersom han mest sover.Mina finaste; Max och William
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Jag stannade hela eftermiddagen och njöt av att få vara tillsammans med Liv och William. Vi hann prata mycket om allt mellan himmel och jord och det är så skönt att inte behöva ha någon klocka som styr. En av de saker vi pratade om var det här med offentligheten både på Instagram, Facebook och blogg. Bilder som läggs ut kan lätt tas av någon annan och användas i ett helt annat sammanhang än det som är tänkt. Visst är det så och man kan egentligen inte göra så mycket åt det, annat än att fundera över vilka bilder som läggs ut.
Jag har frågat en tjej som kan det här, Sanna, som också hjälpt mig med min bloggdesign bl.a. och hon menar att det finns alternativ som att ladda ner ett program och skriva sitt eget namn över bilden, men inte så mycket annat. Att lösenordsskydda bloggen går förstås, men det känns lite trist om det inte är något speciellt tråkigt som hänt och det har jag ännu inte råkat ut för. Inte sitter jag och väntar på det skall hända heller. Och om det sker så kommer jag givetvis att dels anmäla det hela och dels i övrigt vidta de åtgärder som behövs.Undrar om det finns andra läsare som också tänkt i dessa banor. Hur resonerar ni kring det här med att stjäla bilder? I sig en olaglig handling om man inte har frågat fotografen om lov.
 Mörkret hade börjat komma krypandes över Uppsala  innan jag åkte hem. Och för att riktigt förstå vad som änder runt mig stannade jag till en stund på Islandsbron och tittade ut över vattenfallet och änderna innan jag klev på tåget tillbaka till Stockholm. Och då var det gott om platser och inga sprida-ut-sig människor med. Funderade på om jag skulle sprida ut mig, men nejdå...


Veiken

Ett underbart kort på mor och nyfödd son. Man blir så glad av att se den! Det är en bild av lycka!
Stulna bilder är ett kapitel för sig. Mina bilder är nog inte av den kvalitén, så dom är intressanta. Jag brukar förminska dom, men ändå göra dom klickbara. Skulle jag hitta någon bild på vift - tänker jag inte lägga fingrarna emellan. Dessutom får man nog vara lite selektiv!
Kram på sig lilla mormor!

Svar: Tack! Visst blir man glad av att se mor och barn! Lycka, som du säger! Inte alls för att mina bilder är av bra kvalitet men jag läste i en Stockholmstidning häromdagen om en person som just stulit bilder på en baby och skrivit att det var hennes barn o.s.v. Illa! Men man kan å andra sidan inte skydda sig mot allt. Och jag sovrar vilka bilder jag tar med. Kram!
Ditte

A-K

Hej Ditte!
Gratulerar till barnbarn nr 2. Jag fick mitt 3:dje i januari som blev en rödhårig tjej. De 2 andra är killar på snart 4 och 7 år.
Har hört av Ingrid att ni kommer att bo nära mig i oktober. Jag åker ner nästa måndag.
Kram/A-K

Svar: Tack! Vad roligt! Och vi åker på lördag....Då kommer vi att ses hoppas jag. Kram!
Ditte

A-K

Det hoppas jag också. Kan ju visa Er lokalkrogarna m.m. Bor på parallellgatan Matilde Peñaranda 100.

Svar: Jättetrevligt! Det ser vi fram emot!
Ditte

Monika

Men titta så liten och söt! Återigen grattis till fina William.

Kram /Monika

Svar: Tusen tack! Och liten är han, men jämfört med Max så är han stor. Så olika det är. Kram!
Ditte

Synne

Men så söööt! På min förra blogg stoppade jag in en kod som gjorde att man inte kan högerklicka på bilderna men minns inte hur jag gjorde! Nu struntar jag i det faktiskt,tror ingen har nåt större intresse av mina bilder. Grattis igen till ytterligare ett supergulligt barnbarn!

Svar: Mången tack! Och nu är vi på väg från BB och hem. Kram
Ditte

sannas rum

Åh vilken sööt liten bebbe, fint namn fick han också :) Kramar!

Svar: Tack! Ja, han är så fin och vi gläds alla. Kram
Ditte

Ama de casa

Vilka finingar - alla tre! :-)

Jag har inget emot att folk tar bilder från min blogg så länge man anger källan.

Svar: Tack! Visst är de fina! Nej de flesta bilder jag har är det nog inte så många som vill stjäla, men frågar man så är det något annat. Det är nog mest foton på barnen som jag tänker på . Men å andra sidan så kan man inte vara orolig för allt. Kram!
Ditte

Marja

Åh, så söt lille William är! Det där med bilder på nätet är ju känsligt, i synnerhet bilder på barn. Man kanske ska tänka på att inte lägga ut alltför nakna bilder på dem o.s.v. Många mammor visar inte barnen framifrån eller med hela ansiktet, så att bilderna inte ska vara så intressanta att stjäla. Men som du säger, man kan inte skydda sig från allt, utan man får använda sitt sunda förnuft. :) Kram

Svar: Jag är så glad över att William kommit till världen och Max kommer att bli en så fin storebror. Och vad gäller bilder är det ju svårt....Men mina är nog inte så attraktiva att någon stjäl dem. Men vad gäller barn är det ju mer känsligt, men jag tänker lite extra på vad jag tar med. Kanske skall jag bli än mer restriktiv.
Kramar!
Ditte

TantGlad

Åååååå villket häääärligt kort du delar med dig.
Det var ett år sedan jag var i uppsala nu.
Ja det här med att dela bilder är ju fritt fram i facebok tydligen. Men inte så roligt alla gånger heller.
Ha en fortsatt fin vecka vännen.
kraaaaam!

Svar: Tack! Ja, nu blir det ännu fler turer till Uppsala, men med 35 på tåg så känns det ändå nära.Önskar dig också en bar vecka. Tror det är höst nu...
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: