Septemberskärgård

    
Gårdagens solsken övergick sent i går kväll mot mulet och en hel del regn. Kylan kom smygandes och det blev middag inne i båten med tända ljus och extra värme från stormlyktan.
Natten bjöd inte på någon direkt värme utomhus, plus 10, så det kändes bra med våra rejäla sovsäckar. Och med regnet kom också en del fukt smygandes. Nästan oundvikligt om man är till sjöss och det dessutom regnar...
Vi valde att stanna kvar här i viken över dagen och har passat på att gå i land och titta. Jag hoppades på att hitta lite kantareller, men antar att jag inte är den förste svampletaren på den här ön. För jag hittade ingen svamp alls. Däremot var det påtagligt att se hur träden  börjat skifta i gult och och hur luften på bara ett par dagar börjat kännas mer krispig och höstlik.
Rofyllt är det här ute i skärgården och jag tycker verkligen om att ha den här möjligheten att för några dagar byta det mer bekväma lägenhets och stadslivet mot det mer oförutsägbara båtlivet.
I morgon beger vi oss hemåt igen och gläds över att det blev en seglingstur innan hösten på rktigt står för dörren.
Gläds gör jag också över att snart bli mormor igen. Nu är det bara dagar kvar...
 
Oops, nu varnas det på radion för kuling och nordlig vind så vi får skynda på att byta plats här i vilen innan det blåser upp. Men å andra sidan så är hela viken  i stort sett skyddad och vi skall inte ge oss  i väg någonstans förrän i morgon.
Här på sjön händer det saker snabbt och man vill ju inte blåsa upp på land....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                  
 
 
 
TantGlad

Men så klara vackra höstbilder och vad mysigt att vara ute och åka båt i skärgården. Låter riktigt lyxigt. Skönt är det ju både att lämna lgnheten för båten och att komma tillbaka till alla bekvämligheter man har i vardagen. Ombyte förnöjer ju.
Ska du bli mormor?......GRATTIS vad kul och spännande. Du får skriva och berätta här när du blivet det så man får Gratta lite extra.
Varm höstkram från mig!

Svar: Visst är det så att ombyte förnöjer och att leva lite mer "primitivt" känns bra för några dagar . Och nu är det särskilt skönt eftersom alla andra jobbar och det är gott om plats i vikarna . Mormorskapet , nu nr 2, gläder jag mig åt. Återkommer! Ha det fortsatt bra med kursen!
Ditte

Malin

Åå vilka härliga bilder! Och en vacker skärgård även på hösten.

Svar: Tack! Ja visst är det vackert och skönt att det inte är så många båtar ute. Sista seglingen för säsongen. Jag gillar verkligen det här livet!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: