Plock med pinnar

    
 I fredags togs båten upp och fick sin säsongsplats på land och idag var det dags för lite plockepinngöromål.
Alluminiumställningen, som skall hålla presenningen på på plats , skulle monteras ihop. Tursamt nog hade Bosse märkt upp de flesta delarna i våras och det undrlättade en hel del.
Men vi skulle ändå stöta på vissa besvär. Förra året tog vi av masten, men när vi sedan såg att de flesta segelbåtarna hade masterna på så beslöt vi i år att låta masten stå kvar.
Men! Ingen av oss hade tänkt på att det krävdes vissa arrangemang med presenningen eftersom både masten och stagen var kvar. (Stagen är det som håller masten uppe.) Egentligen hade vi behövt två presenningar, en som täckte båten framför masten och en som skulle täcka området bakom.
Vad göra? Efter visst funderande delade presenningen i två delar och fick skära hål/revor både för mast och stag. Tur att jag har en man som är lagd åt det mer tekniska och praktiska hållet, för det är inte jag.För rättvisans skull får jag nog i det här fallet medge att det var min idé att både dela presenningen och klippa i den. Men sedan att få det hela på plats överlämnade jag med varm hand till Bosse. (Inte fanns det heller några andra båtar att titta på för de ligger fortfarande kvar i sjön.)
Vi kom en bit på väg, alltså hälften av båten är täckt så i morgon blir det den främre delen som skall täckas in. Och det överlåter jag med varm hand åt maken för själv skall jag både till frissan och ut på lunch med vänner.
Så det kan bli....
 
 Plockepinnspelet med aluminiumställningen gick bra och vi fick ihop den, inga pinnar över.
Och området bakom mastenn är täckt.
 
                                                                                    
Det blev en vacker eftermiddag och jag kunde inte motstå att gå ner och sätta mig en stund på bryggan för att filosofera. Här är det rofyllt och lätt att låta tankarna helt osorterade fladdra i väg.
 
 
 
 
 
 
 
A-K

God kväll!
Jag är ingen båtmänniska. Sonen hade segelbåt tidigare innan alla barnen kom ( 3 st ). Jag vägrade att följa med ut.
Jag var i somras ute vid Bullandö Marina, väldigt fint därute samt ett väldigt fint sommarstugsområde som nog även var permanentboende.
Jag väntar med frisörbesök tills jag kommer ner. Hittade en frissa som var ok och billig. Klippning 9,44 €. Ligger inte långt från där jag bor.
Önskar er en bra resa till Torre. Kommer och knackar på ngn dag.
Kram/A-K


Svar: Ja, jag är inte heller båtmänniska från början men lärt mig den låånga vägen och Bosse är i princip född på sjön och har haft många båtar. Men det här är vår första bpt tillsammans. Och det har varit väldigt roligt och vI satasar på en ny båtsommar nästa år.Välkommen till oss!! Vi väntar på att du knackar på. Jättetrevligt!
Och så bra att du hittat en frissa i Torre, kanske kan du visa mig.
Kramar i den sena kvällen.
Ditte

A-K

Jag, visar gärna vägen till frissan. Hur länge stannar ni i Torre?

Svar: Tack! Vi åker hem den 10/10...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: