Musik och marknad

    
I går tittade vår sång och gitarrspelande (akustisk gitarr) granne in över staketet och undrade om vi var musikintresserade. Och visst är vi det! Han skulle på kvällen spela och sjunga på en irländsk pub 10 minuter från oss. Så efter middagen hemma på uteplatsen så traskade Bosse och jag iväg och vägbeskrivning hade vi fått. Det skulle ta tio minuter.....Vi gick och gick! Visst att det var rätt väg, men inte hittade vi fram till det köpcentrum där puben skulle finnas. Jag stannade en bil och frågade efter vägen, försökte på staplande spanska, men bilisterna var svenska och förklarade att vi var på rätt väg. Men att vi också hade minst ytterligare 15 minuters promenad framför oss. Då gav vi upp efter att ha hade promenerat i 40 minuter och gick hem. Insåg sedan att vår granne antog att vi hade bil och då verkar det rimligt med att ta sig till puben på 10 minuter.
Så kan det gå....
Det blev ett glas vin hemma i stället och musiken fick vi stå för själva.
 
Idag tog vi en sväng till marknaden. Varje fredag är det marknad här och det är en gigantisk företeelse. Jag tror att det är omkring 16 gator som upplåtes och man kan i princip köpa ALLT.  När den börjar på morgonen vet jag inte, däremot börjar de packa ihop vid 13 tiden. Så vi som gärna tar det lugnt på morgonen fick skynda på lite. Ovant för oss här.
Det blev inköp av diverse frukt, grönsaker och oliver. Kan inte riktigt förstå hur det gick till när vi blev med tre stora påsar olika sorters oliver. Men det blev vi. Och visserligen skall oliver vara nyttiga.....
 
 
 
                                                                                       
                                                                                              
         
Har nu tillbringat ett par timmar med att vara uppkopplad på S.C. och tillsammans med bufféätande skandinaver och dansbandsmusik, nåja en del Elvis också...( Sker varje fredag. Uppkopplingen här är jättebra och lite musik ökar på trivselfaktorn.
Har dock inte lyckats hålla samma takt på tangenterna som mannen som spelar keyboard/musikanläggning. Men försöker....  
Styr nu kosan hemåt och skall passa på att köpa med lite kaffebröd hem till eftermiddagskaffet på terrassen.
Och med en temperatur på +25, sol och lite blåst så blir det en bra eftermiddag. Visst?
Så nu tar jag min laptop och går hem....Kanske blir det också några små danssteg på vägen?                                                                         
 
 
 
 
A-K

Hej!
Jag såg en skymt av er när ni gick till marknaden. Satt på kvarterskrogen och åt lunch. Nu har jag fått internet installerat. Jätteskönt!
Kram/A-K

Svar: Vad skönt med internetfrågan löst! Och kvarterskrogen tror jag att jag sitter på just nu...Lugnet innan middagsgästerna från grannlandet hemma strömmar in...Kramar! Och tack för idag!
Ditte

Preciosa

Hola pareja!
Vilka fina bilder. Du har en bra kamera och blick för bilder. Ni vet mer om Gallerian än vi som bor där :-) Synd att ni missade grannsången ;) På puben alltså.
Kram P ♥♥

Svar: Musiken får bli en annan gång! Man kan inte utsätta den pigga kroppen, fötterna, för hur långa sträckor som helst. Även om öite musik av grannen hade varit trevligt. Men något Mrecedona på Ava Paris hittade vi inte. Inte den här gången!Kramar!
Ditte

Susan

Hola! Har hittat hit från P:s blogg. Vet var ni bor någonstans - har varit där på besök i vintras! Jättegulligt litet hus!

Uppe på Åsöberget (nästgårds från där ni bor i Estocolmo) regnar det och är 6 grader - så njut.... ;)

Buenas! //Susan

Svar: Då är vi nästan grannar hemma i stan. Vi bor vid Norra Hammarbyhamnen, på kajen alldeles vid Skanstullsbron och Hammarbyslussen. Och gissa om jag primenerat på Åsöberget! Så fint och med historiens vingslag svävandes runt sig.
Ditte

Veiken

Tack för ett gott skratt, fast det nog inte var så roligt m den långa promenaden. Det är nyttigt har jag hört, men det kan ju bli lite väl mycket! Ni verkar ha en härlig tid därnere.. Kramar

Svar: Vi har det jättebra! Lagom kravlöst och dagsr fyllda med "aktiv vila" och med "passiv sådan". God mat och dryck därtill gör inte vistelsen sämre.Kramar!
Ditte

Malin

Såna där marknader är helt underbara att strosa runt på. Ni verkar ha en underbar vistelse !

Svar: Tack, vi har det jättebra och extra skönt är att temperaturen är "lagom", +25-+28. Skönt att strosa runt och i veckan skall vi satsa på att cykla runt.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: