Lek är roligt!

    
 I lektagen! Max är på besök i ett par dagar och efter att på förmiddagen konstaterat att stan nästan är tömd på bilar, riktigt skönt. Det blev så tyst, så har vi tillbringat dagen i ett par lekparker.
Vi började i den helt fantastiska "Bryggartäppan" på Söder, med adress Gotlandsgatan 65, i närheten av Skanstull. Här går det i Per Anders Fogelströms spår, en temalekpar,  och miljöerna är hämtade från "Mina drömmars stad", historien om Lotten och Henning, och om hur det var att leva på Söder i Stockholm på 1800 talet.
Vi har varit här några gånger tidigare och både Max och jag tycker parken är helt fantastisk. Vissserligen är den liten men vad gör det, den inbjuder till kreativ lek och det för alla åldrar. Rekommenderas verkligen! Och har man inga barn/barnbarn  i lämplig ålder så gör gärna ändå ett besök här för att insupa atmosfären.
 
 
 
Max i kaffekokartagen...
 
 Extra roligt idag när vi var här i dag blev ett möte med Marja,  som vanligtvis bor i Umeå och bloggar för tidningen Västerbottenkuriren, men just nu är i Stockholm under en period.  Och att jag hittade Marja och hennes blogg, blev helt  av en slump. En fantastisk sådan!
För något år sedan letade fakta  om just Bryggartäppan och en del av det jag behövde veta fann jag bl.a. i hennes blogg. Tänk vilka möten som kan ske!
 
Och här på Bryggartäppan möts Marja och jag för första gången. Fantastiskt!
 
 Efter ett par timmars lek på Bryggartäppan, och när de nyvunna kompisarna också gått därifrån, lyckades jag övertala Max om att vi skulle leka en stund på Nytorgets lekplats. Men han var svår att övertala...
Och det gick endast mot att jag lovade att vi snart skulle komma tillbaka till bryggartäppan. Skönt med treåringar som vet vad dom vill...Särskilt roligt om det också följer mormors önskemål.
 
 
 Nytorgets lekpark var också rolig och nya lekkompisar var det lätt att få.
Att köra buss och klättra i nätvar särskilt roligt.
 

Det blev en dag med mycket lek och kanske blev ändå höjdpunkten när moster Helen kom på besök. Lek och bus med moster slår nog det mesta.
Och före middagen blev det både lek i sandlådan och lite fotboll på gården.
 
 Max och moster i bus och lektagen.
                                                                                           
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                         
 
 
 
 
Katarina

Lek är roligt! Och vilken fin dag ni fick! Och vad mycket som kan ske på en och samma dag.
Max är verkligen en "going". En stor kille nu! Men så fin!
Kram!
Bilden på Max och Helen var verkligen rolig! Tydligt att de gillar varandra!

Marja

Det var himla roligt att träffa Max också. En fin liten kille! Kramar

Svar: Ja, han är så fin och en riktig glädjespridare. Nu hade han mycket att stå i för Bryggartäppan är den lekpark han gillar bäst. Vi var där i två timmar och som han lekte. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: