Jodå, det blev segling

    
Jodå, det blev segling idag. Härligt! Bra vind och bra fart!Och der märks verkligen att båt säsongen har gått mot sitt slut. Vi mötte en del båtar på väg till stan men på väg ut var det gles mellan dem.
Vi ligger i natt i Napoleonviken, en vik där vi förra året för första gången sov i båten och det var också här vi inledde båtsäsongen.
I kväll är det bara sex båtar i viken, att jämföra med det 60 tal som låg här under juli månad. Så i kväll var det bara att vraka bland platserna. Och det blev en mysig klippa i lä som får förmånen att ha oss som gäster i natt.
När viken varit välbesökt, så har vi lagt oss för ankare på redden och det har varit skönt att inte ha andra båtar tätt intill.
För med båtfolk kan det vara så, att även om det finns många bra lediga platser så lägger man sig gärna sida vid sida med en annan båt. Undrar så varför?
Inser att det kommer att bli kyligt i natt, men med bra sängkläder och rejält underställ skall det nog gå bra. Och om det kniper så får vi sätta på värmaren.
Även i morgon skall det bli bra segelvind och vi får se vart vi då ställer färden. Känns väldigt befriande att inte behöva planera så mycket i förväg.
Nåja, mat och dryck är välplanerat och rikligt tilltagen för de tre nätter vi har tänkt oss vara ute.
Och det finns reservproviant också....
Jättemysigt och väldigt roligt med seglingen.
 
 
Här ligger vi tills i morgon.
 
Kvällens utsikt när jag nu förbereder middag.
 
                                                                                                
Och åt andra hållet har jag denna spännande skapelse.
 
                  
 
 
 
Malin

Vad härligt att ni kom ut på sjön! Och vackert väder har ni fått haft idag med. Hoppas natten inte blir allt för kall för er

Svar: Så här långt känns det bra! Men middag åt vi inne. Höstkylan smög sig på vid 20 tiden. Men jag gillar båtlivet och visst är det friskt ibland. Och idag är det första september....
Ditte

Anna, nu i Berlin

Guten Tag!
Ser härligt ut! Skulle gärna viljat vara med er ikväll....
Nu har jag varit här i en vecka....
Andra natten i lägenheten....
Kram från Berlin

Svar: Vi saknar dig, jättemycket! Tänkte extra på dig i kväll. Men nästa sommar är du med oss ut. Visst! Hoppas lägenheten känns bra! Kram!
Ditte

Freedomtravel

Härlig säsong det varit i år! Nu börjar man väl märka att hösten är på gång, men det har varit en lång sommar!

Svar: Visst märks det att hösten är på G. Natten var sval och mörkret lägger sig tidigare. Och i går var första gången vi satt inne i båten och åt middag. Men det var mysigt det också. Och i natt har det regnat ordentligt.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: