Håll i gång

    
Vädret är forsatt vackert och sommarkänslan är påtaglig. Visserligen kommer mörkert tidigare på kvällen och i samband med det tränger fukten sig på. Men vad gör det?
Här är det aktiva dagar med mycket lek och utevistelse. Södermalm är ju helt fantastiskt vad gäller parker, grönområden och aktiviteter för både barn och vuxna.
Och tänk så många kontakter med andra, för mig okända personer, jag knutit genom Max under dessa dagar.
Vart vi än går så hittar han lekkamrater och det är verkligen jätteroligt att se hur han tar kontakter med andra barn och hur de sedan leker. Det är ju sådant som jag aldrig annars ser.
 
Eftersom Max öven idag fick bestämma vad vi skulle göra så började vi i Bryggartäppan. Och att stanna här och leka i ett par timmar är väldigt trevligt.
Min uppgift är att antingen sitta på en bänk och titta på eller möjligen få åka med i hästens vagn. Väl i lekens virvlar kommer Max då och då förbi och ser hur jag har det.
 
 Det går bra att leka själv eller med andra barn för till Bryggartäppan kommer ofta olika förskolor, inte bara från närområdet utan också resande från andra stadsdelar. Och på eftermiddagarna kommer många barn och leker en stund när de hämtats på sina förskolor. Vilken tillgång att ha bryggartäppan i närheten!
 
 Nästa park/grönområde som fick besök av oss var Stora Blecktornsparken, adress Katarina Bangata mot Norra Hammarbyhamnen och VIntertullstorget. Parken är ett stort grönområde med öppen förskola, djurhållning, (får, grisar, kaniner, getter, marsvin) mängder av olika lekredskap finns och anpassade till barns olika åldrar.
Veckans olika dagar bjuder på diverse teman och korvgrillning och gräddning av våfflor förekommer ett par gånger i veckan. Enklare servering finns också.
 
 
 
Två av dagens favoriter var rutschkanan och studsmattan.
Studsmattan var "första gången hopp" och blev väldigt populärt.
          Rutschbanan avstod jag ifrån, men jag tog fram mina gamla gymnastiklärartakter och visade hur man hoppar studsmatta. Och plötsligt hade jag många adepter både blad de yngre och deras föräldrar.
 

Max skuttade på längs kajen hemåt men tog sig tid att slå sig ner alldeles vid kanalen för att titta på båtar, änder, måsar och fiskar. 
Så visst håller jag i gång........Och överallt läser man ju om aktiva pensionärer och att de har mycket att stå i.
Är benägen att hålla med. Friskvård är det också!
 
 
                                                                   
 
 
                                                                                                         
 
 
                                                                   
 
 
                                                                           
 
 
 
 
 
                                                                                                          
 
 
sannas rum

Åh vad mysigt, minns när jag brukade vara med min mormor och morfar i Slottskogen, som verkar vara lite likt detta Bryggartäppna :) Finns också smådjur osv och vi brukade leka med dem! Åh nostalgi :D

Svar: Jag tror att dessa barndomsminnen, saker man gjort med mor/farföräldrar sitter kvar hela livet. Och mysigt för oss gamlingar också.
Ditte

Gunilla o John

Vad mycket trevliga o värmande stunder du får uppleva tillsammans med fina Max. Vi väntar nu med spänning o glädje på nya lilla gossen.

Svar: Tack! Vi väntar idag....kram
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: