Färdiga! Framme!

    
Att uppleva nya saker kan vara väldigt stimulerande och utvecklande. men det beror lite på vad det är förstås.
I går på eftermiddagen kom vi ut till Arlanda och i god tid. Incheckningen och utskriften av boardingkort gjordes hemma i fredags och jag tänkte att det var som "vanligt". Bara gå fram till "bagagedrop", lämna väskorna och  gå vidare mot säkerhetskontrollen. Icke!
Nu blev det att via en automat ordna bagagelapparna och för att få de uttryckta fick man gå igenom incheckningsproceduren en gån till. Valet att bara scanna boardingkortet och få lapparna fanns inte. Kanske håller det momentet på att produktutvecklas. Hoppas de skyndar på. Med bagagelapparna fästade på väskorna fördes vi iin i en fålla för att lämna väskorna. Och här stog ett hundratal ivriga resenärer och längtade efter att få ge i från sig väskorna. Kön gick snabbt och på sikt blir det säkert mer kostnadseffektivt att resenärerna själva sköter det mesta.(Jodå, det fanns personal att tillgå både vid automaterna och vid en särskild disk. God tanke!) För visst vill man ju ha bra priser! Och just nu är SAS konkurenskraftiga till många destinationer och då får man göra lite själv som motprestation. Inte mig emot.
Bagage ingår i alla fall i priset och 23kg + 8 kg handbagage känns generöst om man jämför med andra bolag...Om man nu skall ha saker med sig?
Igår kväll när vi landade så var det +25 och väldigt behagligt.
Taxin väntade på oss och efter 40 minuters resa stegade vi in på hotellet. En sen middag blev det och helt ljuvligt att sitta ute i den ljumma kvällen.
Somnade helt ovaggad med en oläst tidning över näsan.
 
Söndag morgon med strålande sol, god hotellfrukost, promenad längs strandpromenaden och ett antal vilopauser för att njuta av att se ut över det vackra havet och titta på allt runt omkring är också händelserikt.
 (Att jag gillar vatten/hav och vistas där i närhten har nog de flesta förstått...)
Och jag har absolut inget behov av att hinna med något idag. Bara att vara här i stan är händelserikt och avkopplande på samma gång.
 
 
 
 En duva ville också ha god utsikt men jag nöjde mig med markläge.
      
En öl på strandpromenaden smakade bra. Och som tilltugg serverades kokt ägg. Nytt för mig! 
Även om den största turistsäsongen är över så var det gott om folk på stränderna och på väg till och från.
Mycket är det som skall med och att ha en kärra att dra sakerna på är praktiskt.
                                                                   
 
 
 
                                                             
 
                                                        
 
 
 
 
 
sannas rum

Åh vad härligt det ser ut Ditte :) NJUUT!

Svar: Det gör vi! Och jag följer med dig till London. Kram och ha det jättebra .
Ditte

Iris

Underbart! Och speciellt imorgon skulle jag gärna ha varit där:) KramSvar: Tack Iris! Vi hade önskat att du var med oss men vi är ju ganska nära både geografiskt och i tanken. Stor kram från oss båda.
Ditte

Åsa i Jönköping

Hej Ditte!!
Var ett tag sen jag besökte din blogg nu.. Har haft fullt upp med livet! ;-) Stort grattis till att du blivit mormor igen! En ny söt liten Max! Så underbart!!
Och nu är ni ute och reser och förlänger sommaren! Så härligt!! Men VAR är ni nånstans??
Ha det riktigt gott!!
Kram Åsa

Svar: Hej Åsa! Ja, visst var det länge sedan. Jag tittar in hos dig då och då och har förstått att du har det bra på alla sätt och vis. Att bli mormor för andra gången var spännande och William påminner så mycket om Max. Så extra roligt är också att Max fortfarande är så härlig och en fin storebror. Att förlänga sommaren känns skönt och bi har det väldigt bra med värme, miljöbyte och god mat. Visserligen skiner solen men den undviker jag till stor del. Kram! Och var vi är? Det kommer senare ....kram och ha det bra!
Ditte

Freedomtravel

Ser härligt ut! Men har jag missat...? Var är ni??

Svar: Återkommer om det i morgon. Bosse har en lite jämnare födelsedag. Men bi har det bra . Båten kom upp, är inplastad och får invänta nästa sommar. Tänker på er och allt slit men snart kommer tider då allt är ok igen. Men ni har i alla fall tur med läget på båten.
Ditte

Mats

Härliga bilder.. Snart kommer vi ner också :) ägg och öl var nått nytt../ mats och Marielouise

Svar: Kanske ses vi! Öl med ägg som tapas var nytt för oss också. Och äggen var lätt gröna inuti..,
Ditte

Marja

Ja, där skulle man vara. I Stockholm var det bara 7 grader i morse när Ronja skulle springa till tunnelbanan. Jag är superförkyld och ska stanna inne i dag.
Ha det så bra och njut av värmen! Kramar

Svar: Vi har det behagligt och det är lagom varmt. Trist att du är förkyld! Men en god bok och att kanske vila dig i form kan få dig att bli frisk snart. Kram!
Ditte

Monika

Vad spännande.. det känns som Spanien nära Iris någonstans? Vad härligt -underbart att ni reser så mycket. När jag kikar på era liv längtar jag faktiskt att bli pensionär. Men först mamma, sen pensionär ;)

Njut!

Kram /Monika

Svar: Tror det blir i rätt ordning; först mamma och sedan en massa andra trevligheter och sedan fortsätter det hela när man är pensionär.Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: