Ett, tu tre....

    
Idag, kändes det som om hösten gjorde sitt intåg i Stockholmsområdet. Det var +8 på morgonen, lite lagom blåsigt och frampå dagen kom regnet. En ganska typisk höstdag med andra ord.
Men det var inget som jag ens tänkte på, för jag hade tre roliga händelser att se fram emot under dagen.
Det första som hände var att jag fick fick förmånen att hämta hem William och hans föräldrar från BB. Och det var en sovandes liten gosse som idag fick sin första biltur, väl förpackad i en Akta Graco babybarnstol. William fortsatte att sova även när jag bar upp honom för trappan och in i lägenheten och han fortsatte sova när han placerades i sin säng.
Strax innan vi skulle åka mot Stockholm kom Max hem från förskolan med pappa Johan och så glad han blev över att se att mamma och lillebror var hemma. Det var så härligt att se hans glädje.
 
En sovandes William på väg hem i bil.
 Tu...
Från Uppsala bar det av tillbaka till Stockholm fram på eftermiddagen. Och på Stockholms infarter och i City var det mängder av bilar som trängdes och svårt att ta sig fram. Det är ju ganska sällan vi kör bil i stan så kanske är det därför jag blir irriterad på att vänta på allt och alla.
Men jag var på väg till Hotell Diplomat på Strandvägen för "afternoontea" med champagne tillsammans med några vänner. Rekommenderas verkligen!Allt var väldigt gott, varierat och vackert upplagt. Och vi uppskattade verkligen att servicen var förstklassig. (Ibland kan man ju råka ut för personal som är snäsig och okunnig och inte har förstått vitsen med sitt jobb.)
Vill man inte dricka "afternoontea", med eller utan champagne, så går det bra att dricka en kopp kaffe, ta en öl eller äta en bit mat. Avslappnad atmosfär, mysig inredning och allmänt trevligt tycker jag gör att Tbaren på Diplomat är väl värt ett besök.
 
 
Hotell Diplomat på Strandvägen.
 
Champagne till härliga snittar, tea till scones och mer champagne till de små godsakerna.
Och de var verkligen goda....
 
    Tre...    
   Efter vårt "afternoontea" gick vi vidare till biografen Rigoletto på Kungsgatan för att se filmen om Monica Zetterlund. 
Jag går ganska sällan på bio men den här filmen ville jag verkligen se. Vilken fantastisk film med jättebra skådespelarinsatser och Edda Magnasson i rollen som Monica Zetterlund är så bra och levande att man stundtals tror det är Monia Z man ser. Se den gärna! 
Biosalongen på Rigoletto var inte helt fylld, men det var så tyst i salongen under hela filmen att man inte ens kunde höra popcorntuggandet i publiken. Och när filmen var slut stod publiken upp och applåderade. Inte så vanligt i Sverige.
(Att sedan dokumentärfilmaren Tom Ahland har synpunkter på den roll som Kjell Bergqvist gör som Monicas pappa, det har jag svårt att förstå, för filmen är ingen dokumentär....)
                                                             
 
 
 
 
 
 
A-K

1) så underbart sovande William!
2) trevligt med afternoontea, även om jag inte dricker Tea.
3) jag vill gärna se filmen när den kommer till Eskilstuna.
4) vi syns förhoppningsvis i Torre nästa vecka.
Kram/A-K

Svar: Det går bra med kaffe också....och vi syns i Torre.Och William sover sin skönhetssömn. Tänk han är bara 4 dygn gammal....
Ha det gott!
Kram!
Ditte

Synne

Men så lik Max! Det syns verkligen vem som är Williams storebror!

Svar: Ja visst är de lika! William ser ut som en liten Max...Kram!
Ditte

Veiken

Vilken underbar dag! Det är något speciellt att hämta hem ett litet mirakel.
Jag har faktiskt bott på Diplomat med jobbet för ett antal år sedan, när vi besökte Stockholm!
Jag har hört så mycket gott om filmen om Monica Z, så det är nog dags att släpa sig till en bio snart!
Ha det så gott och njut av hösten! Kram

Svar: Det var verkligen en härlig dag fylld av fina upplevelser. Vad roligt att du bott på Diplomat, det skulle jag också vilja göra. Men nu blev det afternoontea. Vad gäller filmen så se den gärna. Ha det gott! Kram
Ditte

sannas rum

Åh Afternoon Tea, bra att du påminde mig, jag ska boka bord på ett hotell i London, då vi åker dit nästa vecka :) Ska bli såå kul att komma tillbaka, och så mysigt att gå på Afternoon Tea också :D Hoppas att ni hade en riktigt bra dag, det ser himla gott ut! Och lille William är helt bedårande :)

Svar: London blir toppen för er! Och jätteroligt för dug att komma tillbaka till din"gamla stad". Spännande att senare få läsa om vad ni gjort. Afternoontea är ju så brittiskt. Ha det jättebra! Vi tar en tur till Spanien på lördag och det blir också bra. Men jag kommer att sakna både Max och William men det är bara två veckor lite drygt som vi blir borta. Karm!
Ditte

Monika

Gud vad fin William är! Önskar en trevlig helg! Kram /Monika

Svar: Jag tycker också han är fin! Så roligt att Max har fått en lillebror! Trevlig helg du också! Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: