Den 11 september 2013

    
Vi väntar fortfarande på en ny medlem i Maxfamiljen och nu hoppas jag att han inte kommer förrän i morgon. Skrocfull, ja vissst!
I går, den 10 september, hade varit en utmärkt dag och likaså från och med i morgon. Men just idag, den 11 september, känns som ett olycksdrabbat datum; Anna Lindhs död 2003 och katastrofen i World Trade Center i New York 2001.
Och alldeles oavsett, när den nye, lille,  familjemedlemmen ser dagens ljus så är han både efterlängtad och varmt välkommen.
Så bara mo något var på G ,så hämtade jag Max tidigt i Uppsala i morse och vi var tillbaka hemma hos oss redan före klockan 10.
En hel mysig dag till vårt förfogande och vad skulle vi hitta på.
För Max del var valet lätt. Han ville absolut att vi skulle gå till Bryggartäppan och leka.  Och jag var inte alls sn med att tycka att idén var perfekt.( Bryggartäppan är en fantastisk fin lekpark i närheten av oss, som är helt inspirerad av Per Anders Fogelströms böcker om det gamla Stockholm på 1800 talet.)
 
 Bryggartäppan idag.
 Max leker för fullt och vi tillbringar ett par timmar där.
Roligt är att det också kommer hit barn från olika förskolor så det är ingen brist på lekkompisar.
Att sitta utanför på bänken och vänta på att krogen "Sista Styvern" skall öppna är också en syssla...
 

När vi efter ett par timmar lekt färdig, åtminstone i mitt tycke (Max hade nog gärna stannat ett tag till) så promenerade vi upp till Katarina kyrkogård för att göra ett besök vid Anna Lindhs grav. Jag försökte förklara för Max vem Anna Lindh var och när jag var färdig tittade han på mg med sina stora, bruna ögon och sa; "Mormor, hon var nästan som Obama...." Och vad säger en mormor.....I varje fall tänker hon, "En dag att minnas..."
 
Katarina kyrka.
 
              Det fanns två hinkar med rosor bredvid graven där de som inte hade med egna blommor
kunde välja en ros att lägga ner som ett minne.
 
Max har just lagt ner sin ros vid graven.
 
 
                                                                               
 
 
 
 
 
 
 
             
 
 
 
 
 
                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anna G

jag vill bara säga att jag har även goda fina minnen från 11 september, så om ifallatt max syskon föds idag, tycket jag att 11 september är "ok"....
Kram kram

Svar: Tack,goaste Anna! Visst är det så! Kram!
Ditte

Synne

Å vad spännande med ett barnbarn till!! Kram till den blivande storebrorsam också! Och om det nu blev nåt den 11 så har det ju därmed blivit ett lyckligt datum...

Svar: Visst är det så att när den lille än kommer så blir det ett lyckligt datum. Och Max har fått din kram. Kramar till dig också .
Ditte

Marja

Härliga Max Han fattade då Anna Lindhs storhet. :) Vilken bra idé att gå upp till Katarinakyrkan och graven. Det tror jag att jag skall föreslå att Ronja och jag gör i kväll.
Gårdagens minnesstund i Kungsan var mäktig. Jag var alldeles omtumlad när jag kom hem. Så glad att jag råkade vara i Stockholm.
Ha en bra weekend. Hoppas Max lillebror tittar ut nu. Kram

Svar: Tack för dina fina ord! Lillebror väntar vi på idag också....Förstår att minneskonserten var mäktig men kände att det var svårt att ta med Max. Vi hörs! Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: