Av och till

    
Gårdagen blev varierad; först träff med nyfunna vänner på ett café, sedan letade jag efter ställen där jag kunde koppla upp mig på internet, inte helt lätt.
Men varför ska det vara lätt? Hade fått tips om en restaurang i vårt område med trådlös uppkoppling, men den fungerade av och till. Mest av...Fick kanske till ett kort blogginlägg, men innan det var klart så var det flera turer.
Har idag hittat ett café där uppkopplingen verkar fungera. Inser att det här landet inte är lika "uppkopplat som hemma", det är också en del av charmen. Vill jag ha det som hemma så får jag väl stanna där då...
Skämt åsido, nu fungerar det bra där jag är. Så det blir nog ett besök här varje dag.
Har idag också ordnat med ett lokalt telefonkort, känns bra för det blir dyrt att använda den svenska mobilen här.
Eftersom vi skall stanna här ett tag och nu har ett boende i ett litet hus så känns det extra roligt att laga mat hemma då och då.
Vi har botaniserat i saluhallar och marknader men igår tog vi med oss "dra maten" och gick iväg till det stora Carrefour, vilket tog oss ca 30 minuter. Att sedan handla tog sin tid. vi har handlat på Carrefour både i Peking och i Frankrike och utbudet av varor är gigantiskt, verkligen.
Vi koncentrerade oss på fisk och skaldjursavdelningen. Och både kräftor och räkor blev bra att ta med sig hem.
Det tillsammans med lite god, spansk skinka, taleggioost och bröd blev en perfekt middag.
Att sedan sitta ute och äta på terrassen vid halv niotiden på kvällen och temperaturen fortfarande visar +24, det är helt perfekt. Inga mygg heller!
Så om tillgången på internetuppkopplingar är både av och till så är tillvaron i övrigt här bara till.
Vi trivs och har det jättebra.
I morgon skall jag till den stora fredagsmarknaden och botanisera. Får se vad jag hittar!
 
 
 
 Utbudet av delikata skinkor är enormt inne på Carrefour, svårt att välja. Men efter att jag provsmakat fem olika sorter gjorde jag ett försök att bestämma mig.
                                                                                          
 
 
Freedomtravel

Södra Europa kan vara ganska uselt mär det gäller Internet! Men skaldjuren ser goda ut :)

Svar: Ja, en norrman jämförde Spanien med Albanien just vad gäller internet. Men nu sitter jag på ett Skandinaviskt Centrum och har bra uppkoppling. Tacksam för det!Men man kan ju inte få ALLT! Sol, värme, skaldjur, m.m. så det överväger.Ha det gott!
Ditte

Lena

Jag läser din blogg och hatar att det är +2 här. Sitta ute och äta middag är ett minne blott. Jag tillhör ju inte skaran som tycker att varje årstid har sin charm utan vill ha sommar jämt. 16 dagar kvar. Kram till er båda lyllisar

Svar: Tack! Vi njuter av värmen, som i mitt tycke är helt lagom. Och +2 kan jag gärna slippa...Snart är det din tur!
Kramar i massor från oss.
Ditte

Ama de casa

Det blir mer och mer internettillgång här nere i Torrevieja nu. Bland annat på café Galiano (På Rodas, svenskspråkiga trevliga ägare). Sen finns ju föreningen mas amigos. Där får du tillgång till fritt wifi om du är medlem.

Trodde inte att jag skulle sakna fredagsmarknaden, men just idag gör jag faktiskt det. VILL HEM!!!
:-)

Svar: Hoppas att du snart är hemma igen. Har just tagit en titt på fredagsmarknaden och det blev lite inköp. Kan inte riktigt förstå att vi kom hem med goda oliver till ett pris av 6 euro, ter olika påsar så vi kommer att få äta dem dagligen. Men det lär vara nyttigt, undrar på vilket sätt....Sitter nu på S.C med smäktande musik och fredagsbuffé i bakgrunden och här är uppkoppling bra, men skall också prova Galliano. Tusen tack för dina tips"!
Håller nu tummarna för att du snart är kry igen!
Många kramar!
Tack för dina tips! Behövliga
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: