Anna Lindhs Park- kan nu blir verklighet.

    
Det är alltid roligt att läsa om vad som planeras, sker och skall hända här på Söder. Och det är alltid mycket på gång vare sig det gäller evenemang, butiker, kultur, restauranger och annat.
 
I morse läste jag följande i Dagens Nyheter;
"Anna Lindh får ge namn åt park på Söder. I oktober 2003 lanserades idén om att byta namn på Vintertullsparken till Anna Lindhs Park. Nu, tio år senare, ser ideén ut att bli verklighet."

I nästa vecka är det tio år sedan Anna Lindh mördades och  förslaget att uppkalla en plats efter henne väcktes för länge sedan. Men det tog tid innan något hände, men så plötsligt 2010, i början av  maj, uppkallades en liten grusplätt bredvid Åsö Gymnasium på Götgatan i Stockholm till Anna Lindhs plats. Platsen är så liten att den nästan inte vare sig syns eller märks. Och lite som vanligt upptäckte de beslutsfattande politikerna den bistra sanningen.
Att det nu föreslås att Vintertullsparken, i norra Hammarbyhamnen, byter namn till Anna Lindhs Park beror på att hon med sin familj bodde här innan de flyttade till Nyköping. De anhöriga har också sagt ja till förslaget.
Lite intressant är att en dam, Anna Greta Rubin, redan för tio år sedan, kom med detta förslag, men förslaget  har liksom tagit sin tid att behandla.
Men om ett år kanske Vintertullsparken i stället heter Anna Lindhs Park, för det här med beslutsfattning är komplicerade saker och inte gjorda på en kafferast. I det här fallet en lång sådan, 10 år.
 
 
 
 
 
 
 
Jodå, nuvarande Vintertullsparken och förhoppningsvis senare Anna Lindhs Park,
ligger alldeles i närheten av  där vi bor, vid Hammarbykanalen.
 
 
 
 
Katarina

Hoppas verkligen att det snart blir av med ett ordentligt minne efter Anna Lindh. Det som finns idag, vid Åsö, är ju futtigt och fult.
Och Vintertullsparken är fin! Passar ju bra eftersom hon även bott i det området.
Kram!

TantGlad

Tänk att det har gått 10 år . Jag kommer så väl i håg när händelsen inträffade på NK och det var runt 17 tiden en fin höstdag. Jag och fler tyckte att det var fruktansvärt att nåt sånt här kunde inträffa i vårt land.
Anna lindh parken blir ett bra namn.
Vad fint du bor i Stockholm. Så centralt till allt. Stockholm är en jättefin stad. Min stad sundsvall är åkso vacker.

Ha en jättefin helg nu.
Varm varm kram från mig.

Svar: Tänkte också på att det snart gått 10 år sedan mordet på Anna Lindh inträffade. Minns såväl den dagen.Och visst blir det bra med en fin park som minne och i ett område där det också finns anknytning.
Att STockholm är fint det tycker jag, men jag måste nog ta mig en närmare titt på Sundsvall. Har tyvärr bara passerat utanför, på genomresa.
Men till nästa sommar så....Har vänner som har sommarhus i Timrå och då kan jag kombinera det hela.
Ha en bra dag!
Kramar!
Ditte

Malin

Vad 10 år går fort. Minns fortfarande den dagen och kan än idag bli berörd över att något fruktansvärt hände i lilla Sverige. Våldet kröp på något sätt närmare då.

Och ett bra initiativ som borde ha blivit verklighet för flera år sedan

Svar: Visst! Och jag tror att många minns den dagen och rapporteringen i samband med att hon mördades . Man fattar inte att sådant ens kan hända och inte i Sverige. Men det kan det ju....Tror parken blir bra som minne.
Ditte

sannas rum

Vad fint, jag tycker att det är en vacker hyllning. Jag var bara 12 år när den tragiska händelsen skedde, men klart att det är något som hänger kvar ändå.

Svar: Det tycker jag också. Jag gillade verkligen Anna Lindh och varje gång jag går in på NK och passerar Filippa K butiken så stannar jag upp och funderar på hur snabbt och tragiskt ett liv kan ta slut.
Ditte

Veiken

Anna Lindh skulle haft en park för länge sedan. Hon fattas oss fortfarande....
Svar: Jag håller med dig angående barn med funktionshinder. Jag tycker att de ska ha samma skolpeng som alla andra, men dom måste ha extra resurser i både förskola och skola. Vad som behövs ska funktionshindret i sig få avgöra! Jag stannar där för annars får du inte tyst på mig. Jag brinner för barn i förskola och skola....PUH vilken lång kommentar.

Svar: Tack! Vad skönt att du också vurmar för de barn som har det svårt! De ligger mig varmt om hjärtat, milt sagt.Och visst saknar vi Anna Lindh....
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: