Vidgade vyer

    
Att promenera är något som jag verkligen tycker om och jag gör det i stort sett varje dag, en till två timmar, och det oavsett om jag är hemma här eller på annan ort.
Jag tänker så bra när jag går och samtidigt rensar jag huvudet på en massa tankar som jag tycker tar för stor plats och inte är till någon större nytta eller glädje.
Idag höll jag mig från vattnet längs Årstaviken och tog "innervägen" upp längs Götgatan och vek av strax före Slussen in på Hornsgatan. Alltså vidgade vyer. ( Jag har gått här många gånger förr, men nu var det ett tag sedan.)
På Pocketshoppen längs Götgatan såg jag Alice Munros böcker i fönstret och jag frestades att köpa "För mycket lycka". Trevligt med en Nobelpristagare som man hört talas om tidigare....Tror att boken är både bra och lättläst. Rapport kommer!
 
 
 Längs Hornsgatan ligger mängder av spännande och roliga gallerier och butiker av olika slag och jag var nog inne i de flesta.
Efva Attlings butik är alltid lockande och där är det lätt att drömma sig kvar. Och idag fick det stanna vid drömmar, inga inköp.
Från Hornsgatan går det flera mindre gatstumpar åt olika håll och det är roligt att helt förutsättningslöst ta sig en avstickare och se vad som gömmer sig där.
 
 
 En avstickare från Hornsgatan och Gamla Stan skymtar.
Mängder av mysiga butiker och gallerier längs Hornsgatan och Hornsgatspuckeln.
Och visst är detta en del av det litterära Stockholm.
 
 
                                                                                          
 
   
     Maria Magdalena kyrka och där på kyrkogården ligger Evert Taube begravd.
                                     Alldeles i närheten ligger Mariatorget som idag stod i blom.                                                              
                               
 Brännkyrkagatan går parallellt med Hornsgatan och här ligger många mysiga och gamla hus.
 

Jag gick längs Hornsgatan till Zinkensdamm på ena sidan av gatan och gick sedan tillbaka på andra sidan och kunde verkligen ta mig en titt på de butiker jag ville. Inte för att jag skulle handla något, men trevligt ändå.
På vägen stötte jag på en del av "kändisfolket" som bor i trakterna.
Hör inte till vanligheten att jag känner igen folk så där. Men Niklas Ströstedt med fru, Maria Lundqvist, Efva Attling och Eva Dahlgren samt Johan Rehborg  korsade idag min väg längs Hornsgatan. Och jag kunde inte annat än le när Mr Strömstedt passerade.....
 
 
 
 
 
 
 
Marja

Längs Hornsgatan har jag också gått. På Söder träffar man ju en och annan kändis och allt som oftast är jag nära att ropa 'hej' eftersom jag tror att jag känner dem... inte bara känner igen dem. :)
Jag har faktiskt inte läst en enda bok av Alice Munro. Är inte så förtjust i noveller, men blir nyfiken på henne. Ska bli kul att höra vad du tycker om boken. Kramar

Svar: Visst är det så att Söder har en hög kändisfaktor. Och jag var nära idag att heja på dem jag såg. Tyckte också jag kände dem! Tror du skall ge Alice Munro en chans....Återkommer när boken är läst.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Du rör dig bland jetsettarna du :-)

Jag känner en som bor i just där du har fotat på Brännkyrkagatan, fast inne i ett gårdshus. Det är precis lika fint som man kan tro :-)

Jag tänker fortsätta "våga vägra Noblelpristagare". Förutom min egen, då :-)

Svar: Visst är det fint och gemytligt här på Söder. Och vad gäller Nobelpriset kan jag hålla med, delvis. Men i år ; Take a chance! Du kommer inte att ångra dig! Du kan få låna boken av mig i november och du måste inte läsa den. Men jag tror den kan tillföra en del...
Ditte

Ama de casa

sv: Gå INTE upp på Calpeklippan! Det är skitläskigt!!!

Men att besöka Calpe - det ska ni absolut göra :-)

Svar: Förstår att det är läskigt, men också en utnmaning. Och det gillar jag!!! Är ju en skidentusiast som gärma kastar mig utför i branterna... Men vi får se! Och Calpe finns nu på listan!
Ditte

Preciosa

Jätteroligt att se gatorna man gått på många ggr. På 60-talet :-) Ja senare också förstås. Det är fint på Söder. Väldigt kändistätt har det blivit :-D
Alla ska visst bo där :)
Kram P ♥

Svar: Visst har Söder blivit populärt! Men det är ändå väldigt mysigt och så där "lagom vanligt". Jag känner mig hemma här; lite "kom som du är" och det gillar jag.Kan påminna lite om Torre! Och det är trevligt!
Kram!
Ditte

A-K

Go kväll Ditte!
Jag hade gärna följt med dig på promenaden. Älskar att gå in och ut i affärer. Bara titta utan att handla.
Idag har jag packat upp, kollat igenom dagstidningarna och varit och hälsat på barnbarnen.
Hälsa Bosse!
Kram/A-K

Svar: Tack! Vad trevligt om du hade promenerat där med mig. Skönt att du kom hem ordentligt! Och vad mysigt att hälsa på barnbarnen!
Kram! Bosse hälsar!
Ditte

Marie-Louise

Hej Ditte, vilka fina bilder.. Stockholm är så vackert.. Särskilt söder och alla dom gamla gränderna.. Man riktigt känner historiens vingslag.. Jag gillar att promenera och upptäcka.. Vad finns det runt hörnet? Min fru vet :) hon har fått hänga med på en del långa vandringar!! :) ha det så bra// Mats o Nenna

Svar: Tack! Jag njuter verkligen av att promenera runt här i trakterna. Och att se det jag inte ser varje dag...Historien finns hela tiden närvarande och det gillar jag.
Ha de´! Hopas vi ses snart i Torre!
Ditte

Freedomtravel

Intressant att höra vad du tycker om nobelpristagaren. Jag har inte läst henne.

Svar: Återkommer! Men boken känns verkligen "tilltalande!.
Ditte

Veiken

Vi bodde en gång på ett hotell/vandrarhem på Zinkensdamm och det var riktigt mysigt! Tack för promenaden. Nästa gång du träffar på Maria Lundqvist, så hälsa henne från Solveig på Knivsmed i Utby, Göteborg! Hon är så härlig! Kram

Svar: Vad trevlgt att du har så fina minnen från det här området. Visst är Maria L härlig, och ser jag henne igen skall jag ta mod till mig och hälsa från dig. Lovar!Kram!
Ditte

Malin

Tack för påminnelsen om nytt promenadtips tills nästa gång jag är i Stockholm! Länge sen jag promenerade runt vid Hornsgatan, Zinkensdamm och Mariatorget.

Svar: Vad bra att jag kom med ett tips! Inte så mycket natur i dessa trakter, men trevligt ändå.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: