Vart skall vi gå? Ut!

    
 Lördag morgon passerade ganska omärkbart och övergick i förmiddag. Och förmiddagen närmade sig sitt slut... Vacker höstväder och dagens promenad var  nära förestående. Vart skulle vi gå? I och för sig blev den första delen av promenaden enkel att välja; besök i ett antal (9st) glasögonbutiker längs Götgatan och i krokarna. Tror maken och jag hann med ett 10 tal butiker och fick minst lika många prisförslag på vad ett par proggressiva glasögon till honom skulle kosta. Intressant!
Undrar hur det kan skilja 5000 kr mellan de olika förslagen vi fick (samma styrka och samma typ av glas) och då är ändå bågarna av liknande fabrikat. ( Alltså från 4300kr totalt upp till 9300kr inkl. synundersökning för i stort sett liknande produkter. Var är felet? Eller det kanske inte är fel utan bara är så här. )
En djungel, milt sagt.
Under tiden maken sysselsatte sig med att titta på glasögon hann jag med en sväng i på Bondens Marknad vid Katarina Bangata. Första gången jag är där i höst. Visst var det trevligt att titta, men några inköp blev det inte. Hade kunnat tänka mig ett fång vackra höstblommor, men de syntes inte till.Grönsaker och trattkantareller var det däremot gott om.
 
 
 Helt oplanerat gick vi vidare förbi Nytorget med lördagslekande små barn som vaktades av sina pappor. Och inte var de så lekfulla, utan lekte mest med sina apparater. Undrar om de ens skulle märka att barnet försvann...
Kanske finns en app för barnsökning? Nej, nu skall jag inte retas...
Vi fortsatte upp mot Sofia kyrka och de gamla konstnärskvarteren och vidare mot Vitabergsparken för att ta oss vidare ner mot vattnet.
För våra promenader brukar börja eller sluta med lite vattenkontakt. Så blev det även idag.
Solen stod lågt på himlen och det kändes som om skymningen var i antågande redan vid 16 tiden. Eftermiddagskaffe, mys i soffan med dagens tidningar, tända ljus och inte så mycket mer förutom en god middag på tu man hand.
Men det räcker!
 
                                                                                  
 Fina, gamla hus som ger en härlig kontrast till Skatteskrapan i bakgrunden.
Nu har ju skatteförvaltningen flyttat så byggnade kallas allmänt bara för Skrapan.
       
Vitbergsparken i höstdräkt.
                                                                                            
 
                  
 
 
 
 Stockholm den 19/10-2013
 
Ama de casa

Jag trodde den hette studentskrapan efter att dom byggt om den till studentlägenheter...

Härligt att bara vara och att bara mysa :-)

Svar: Ja, det skulle man kunna tro! Men det står Skrapam på huset. Är nu också en mindre "galleria" med en del butiker och en hel del caféer.Och visst är det skönt att bara hänga i soffan...
Ditte

Freedomtravel

Jag tyckte att det verkade så krångligt att skaffa glasögon så jag sköt upp det i sisådär 10 år ;) Sedan hade jag turen att hitta ett par i första butiken, han slipade dem medan jag var där - och på en timme hade jag dem! ;) Hoppas att ni hittar rätt i djungeln!
Och visst är det charmigt med de där gamla områdena på Söder!

Svar: Vi hoppas på rätt glasögon för Bosse. Han har beställt men de levereras om två veckor. I övrigt har vi ju under många år köpt perfekta glasögon av utmärkt kvalité i Peking och för runt en tusenlapp inkl bågar,bra och progressiva glad. Lite annat! Och det gamla Söder gillar vi. Men jag skulle inte ha velat bo i kåkarna på 1800 talet...
Ditte

Susan

Hola! Ja, fina färger är det ute nu! Kom aldrig iväg till bondens idag. Veckostädningen drog ut lite på tiden.... ;) Ska till restaurangen längst upp i skrapan om två veckor och äta middag med grannarna. Har varit där förut och även i skybaren "Och himlen därtill". Riktig New York-känsla faktiskt!

Buenas! //Susan

Svar: Trevligt med "Himlen" i Skrapan. Utsikten är härlig och Stockholm är så vackert på kvällen med alla ljus. Absolut New York känsla. Har själv bara varit i baren. Kul att höra vad du tycket om restaurangen. Men utsikten är värd mycket! Ha de'
Ditte

Marja

Härlig höstpromenad. Kände igen mig i dag med. :) Fin höstbild från Vitabergsparken.
Glasögon är så himla knepigt. Jag har ju specialglasögon och de blir alltid dyra. Hoppas Bosse blir nöjd med sina.
Ha en fin fortsättning på helgen! Kramar

Svar: Tror det blir bra med glasögonen men vi hade nog inte förstått att det kan skilja så mycket i pris för i stort sett samma vara. Gick förbi ditt hus i går på vägen till Vitan och tänkte extra på dig. Önskar dig en fin söndag. Kram!
Ditte

TantGlad

Villka prisskillnader och helt otroligt att det är en sån skillnad.
Marknad så mysigt du har hos dig, och sen en massa mysiga bilder från en mysig och trevlig dag åkså.
Ha en jättefin och skön söndag nu!
Varm kram från mig!

Svar: Visst är det otroligt att priset på glasögon kan skilja så mycket! Undrar just varför? Och visst blev lördagen en lagom dag och trevlig utan så mycket annat än promenad och vara hemma. Men det behöver ju inte vara full fart varje dag. Räcker med ibland! Önskar dig en fin höstsöndag! Kram!
Ditte

inger gellerstedt

Hej Ditte
Göran har också inhandlat nya progressiva glasögon. Först gick han till en optiker och fick alla uppgifter sedan gick han till Lensway och provade ut nya bågar och summan är ca 3000 kr för alltsammans Göran är så nöjd, jag är på g..

Svar: Låter bra! Lagom pris tycker jag! Tack för tipset! Vi hörs och ses! Kram
Ditte

sannas rum

Åh vad härliga bilder Ditte.
Jag har köpt mina glasögon på SmartEyes (innan de fjantiga reklamerna dock, haha). Där är det visserligen inte några designerbågar, men jag är nöjd med mina. Ca 2OOOkr för progressiva glas och synundersökning, och de är otroligt trevliga. En av muttrarna/skruvarna i mina lossnade och då gick jag in med dem och fick det fixat på 1O minuter. Inget snack, de bara gjorde det och var sååå trevliga. Rekommenderas varmt!

Svar: Tack för tipset! För det här är en djungel och några designbågar behövs inte. Ha det bar! Kram!
Ditte

Veiken

Jag gillar verkligen att följa med på era promenader i Stockholm och på så sätt få lära känna vår huvudstad lite bättre.
Jag blir alldeles matt när jag läser vilken prisskillnad det är på glasögon. Vi har köpt våra glasögon i Thailand de senaste gångerna och är nöjda med det!
Ni är smarta som jämför priserna i de olika butikerna! Kram

Svar: Trevligt att du vill följa med på våra promenader. Och kul om du lär känna Stockholm bättre.Eftersom vi köpt glasögon i Kina så har vi ju inte funderat på priserna här hemma. Thailand är ju också bra! Men nu har vi fått lite tips på bloggen och det är bara att tacka och ta emot. För att betala i onödan vill jag inte. Då kan man göra roligare saker. Resa eller så...
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: