Strand och sand

    
 Idag blev det lite strandliv och det för första gången sedan vi kom hit. Jag skall ju inte sola, men något badförbud har jag inte.
 
 
Vi tog bussen till en strand några km från oss för att leva strandliv för några timmar. Men innan det var dags för vare sig, stranden, solning eller bad så intogs en lättare lunch i skuggan. Med lätt i det här fallet menas en liten smörgås med ost, skinka och tomat samt en liten öl därtill. Så stärkta av detta gick vi längs den långa stranden för att hitta den perfekta platsen att slå sig ner.
Handdukar, kepsar och badkläder fanns med. Men vare sig parasoll eller egna solstolar.Det förväntas man här ta med själv.
En varm dag med temperaturer som gick över +30, men en svalkande vind gjorde tillvaron på stranden väldigt behaglig och det var skönt att strosa med fötterna i vattnet.
Visserligen har min krossade tå/nagel börjat ömsa igen, men inpackad i förband fick den hänga med.
 
 
 
Kan ändå inte påstå att det är särskilt bekvämt att veckla ut sin lekamen på en strandhanduk. Svårt både att ta sig ner och upp, men idag hade jag inget annat val. Tur maken var med och kunde ge mig en utsträckt hand.
För övrigt har jag i några dagar spanat på en sorts solstolar, ganska små i modellen, som kan fällas ut och bli till en form av halvsäng. Tror att de är exakt det jag behöver.
Och visst blev det bad! TYckte det kändes svalt i början men när några andra mer badglada talade om att det var +25 grader i vattnet så kunde jag inte vara pjåskig utan stegade i havet. I långsam takt! Och i kom jag! Tyckte t.o.m. att det var jätteskönt....
Några timmar på stranden gick fort och sedan blev det dags för att hitta lämplig buss hem. Skönt att jag har med mig en "reseledare". Bara en kort väntan på bussen så kom vi in mot stan igen och sedan återstod en nätt promenad på 20 minuter innan vi var hemma. Men motion är ju nyttigt, eller...?
Dagens inlägg sponsras av vår kvartersrestaurang, norskägda MUNDO.  Bra uppkoppling och det är väldigt trevligt att sitta här. Och jag är omringad av trevliga norrmän som nu fram på kvällskvisten äter sin middag här.
 
 
Behagligt!
 
 
 
                                                                                 
Sand och strand finns det gott om.
 
 
                                                                                       
 
 
 
 
 
 
 
 
Freedomtravel

Ser härligt ut! Långt från kylan här i Sverige! Nu närmar sig temperaturerna noll...

Svar: Vi har en vecka kvar av vistelsen här och kylan hemma saknar jag inte. Och vad spännande med er resa till Filippinerna! Blir toppen!
Ditte

Marja

Underbart vackra nyanser på vattnet. Det ser skönt ut, men jag blir lite orolig när du säger att du inte ska sola, men ändå spenderar några timmar på stranden utan parasoll.
Ha det så skönt. Kramar

Svar: Nja, det var en engångshändelse och kommer inte att upprepas. Parasoll skall med nästa gång. Det var härligt i havet och färgerna var så vackra. Kram!
Ditte

Malin

Vad härligt ni har! Nu längtar jag ännu mer efter min resa.

Svar: Vad roligt att du skall i väg på resa. Visst är det skönt att då och då byta miljö och hämta energi. Ha det gott och i morgon är det fredag igen....
Ditte

A-K

Åh så härligt det ser ut. I går var det ju verkligen hett så jag förstår att det var skönt på stranden.
Tack för senast!
Kram/A-K

Svar: Ja, det blev en skön eftermiddag! Tack själv och välkommen tillbaka. Vi ses! Kram!
Ditte

Ama de casa

Härligt!

Vi är inte ofta och badar, det blir mest när det kommer badsuget besök :-)

Men nu ska jag nog både akta mig för sol och havsvatten tills jag läkt ihop ordentligt. Men det gör inget - solen och havet finns kvar till sen :-)

Svar: Bäst att du tar det lugnt med både solandet och badet. Vi tillbringar numer gärna tid vid havet men undviker gärna solen. God bättring! Kramar!
Ditte

Iris

Underbara bilder! Här fortsätter värmen, jag önskade såå på regnvädret som utlovades tidigare, men det verkar som regnet blåser över bergen och några andra får njuta av regnvädret:) KRAM

Svar: Varmt här också och inget regn. Visserligen är nätterna fuktiga, men regn i lagom mängd vore bra. Ha det gott! Kramar!
Ditte

Veiken

Jag är också en vatten och havsmänniska. Man kan sitta i skuggan (om det finns någon) på stranden.
Tänk att det kan kännas kylslaget med 25 grader i vattnet. Det indikerar att värmen uppe på land är på topp! Kram

Svar: Jag gillar verkligen havet och dras dit som en magnet. Och just nu känns det uppfriskande med ett bad i + 25 grader. Men jag kan sakna baden i Thailand med en temperatur på + 30. Och visst saknar jag maten och en del annat också. Men solen där är för stark för mig. Inget att göra åt. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: