Pigg igen...

    
Pigg igen efter gårdagens hemresa med uppstigning mitt i natten.
Dessutom jag har sovit i kapp, blev lång sovmorgon.
Fredag och en strålande vacker höstdag, men "krispig" luft och det kändes verkligen lockande att ge sig ut på promenad. Nästan, som om jag vore programmerad, gick fötterna i riktning mot Hammarbyslussen och vidare längs Årstaviken som ligger "nästgårds".
Många småbåtar ligger fortfarande kvar i vattnet och för egen del skulle jag tycka att det vore kallt att ge mig ut på sjön. Men man kan ju tycka olika. Troligt är att båtklubbarna längs Årstaviken har bestämda datum för sina upptagningar så man får väl snällt vänta på sin tur.
Bara att se träden skifta i olika nyanser, solen spegla sig i vattnet och rensa huvudet från ovidkommande tankar ger ny energi och jag är säker på att en och annan D vitamin också slinker med. Åtminstone känns det så.
 
 
Följ med på en runda! 
 
 
Utsikt från balkongen i morse och Hammarbykanalen ser ut som vanligt
och det innebär också att båtar är på väg ut och in ur slussen.
Husbåtarna, där människor bor året om ligger kvar och ger extra liv åt kajen.
 
Husen i området där vi bor syns till vänster och vi bor i princip på kajen.
 
Vackert!
 
Inga badande just idag.
 
Några båtar har fått komma upp för vintervila. Rent logistiskt är det nog en rejäl utmaning att stuva alla båtar i olika storlekar som skall upp och just här ser det ut som om det är mindre motorbåtar som intagit sina platser.
 
 
 
Längs Årstaviken finns många koloniområden och en del stugor går ton i ton med naturens färger.
Några är t.o.m. nymålade..
                                                               
 
 
 
 
 
Malin

Stockholm är verkligen vackert oavsett årstid. Och du har verkligen lyckats fånga hur höstigt fint vår huvudstad är. Härliga promenadstråk du har att välja mellan också

Svar: Visst är Stockholm en härlig stad! Och jag försöker verkligen visa detta....Och att promenera längs vattnet vid Årstaviken är en favorit. Vatten dras jag alltid till...
Ditte

A-K

Åh så vackra bilder. Ni måste bo otroligt fint. Hösten i Sverige är vackert med sina färger.
För min del blev det marknad idag och sen ner på stan för en bit mat.
Ha det gott och hälsa Bosse.
Kram/A-K

Svar: Visst bor vi bra; mitt på Söder och ändå väldigt nära vatten och fin natur. Kul med marknad! Indrar vilka fynd du hittade idag? Mat på stan känns bra...Inte Mundo??Bosse hälsar tillbaka.
Ha de´!
Kramar!
Ditte

Marja

Välkommen hem igen! Åh, vad vackert det är i Stockholm också. Längtar faktiskt lite grann tillbaka. :) Kram

Svar: Vissst är Stockholm vackert! Förstår att du kan längta tillbaka och visst kommer du hit igen...Kram!
Ditte

Katarina

Du har verkligen lyckats fånga dagen i dina bilder.
Kram!

Svar: Tack! Och visst är det vackert ute just nu?Kram!
Ditte

Freedomtravel

Stockholm är en fin stad med allt vatten och liv på och runt vattnet!

Svar: Visst är Stockholm härligt! Och att ha vatten runt sig tillför det där "lilla extra".Önskar er en trevlig helg med lite pauser mellan varven.
Ditte

Susan

Hola! Vilka vackra bilder! Det är mysigt att ströva runt Årstaviken - det brukar jag också göra mellan varven. Ja, man får passa på att "tanka" ljus de korta timmar vi har här under höst och vinter. Tyvärr står solen för lågt mellan slutet av september och början av april så några D-vitaminer kan det inte omvandlas till - men man får ju åtminstone lite "pigghetshormon"! ;)

Buenas! //Susan

Svar: Nej, det där med D vitaminerna var nog ett önsketänkande. Men lite piggare av solen blir jag. Kanske vi ses vid Årstavikens stränder?Ha de´!
Ditte

Ama de casa

Oj vad fint till ni bor! Och höstfärgerna gör det definitivt inte sämre :-)

Svar: Ja, här har vi mer utsikt än i T...och höstfärgerna är så vackra. Även idag har vi haft en underbar dag.
Ditte

Iris

Vad tacksam jag är för att få ta del av dina vackra höstbilder från Stockholm! Många varma kramar till dig och min GT-kompis

Svar: Tack du snälla! Saknar dig, men nästa gång kommer vi till dig. Klart! Vet nu hur vi tar oss dit...Din bästa GT kompis hälsar från Åland. Själv njuter jag av döttrar, Curre och det yngsta barnbarnet. Härligt!Kramar!
Ditte

Veiken

Du milde så vackert ni bor! Jag förstår att det är suveränt att promenera i omgivningarna. Färgerna är ju underbara nu! Ha det fint! Kram

Svar: Tack! Ja, vi bor bra här vid vattnet och naturen och ändå mitt i stan. Bara att njuta av de vackra dagarna!Ha det gott!
Kramar!
Ditte

Iris

Här igen. Missade. Du som tycker om promenader och konst. Besök gärna Sofiamålarnas Höstsalong lördag 26 okt - sön 27 okt kl. 12-16. Promenad dit, fika. konst där och möjlighet att delta i konstlotteriet:) Färgargårdstorget 1-5, lokalen Pumpan och deras atelje Norra Hammarbyhamnen. Mer info på¨www.sofiamalarna.se
Jag har en favoritmålare där. Kram igen:)

Svar: Tack! Klart att vi skall gå dit. Ligger ju dessutom bara några kvarter bort. Hoppas du har det bra på nationaldagen!Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: