På plats hos Settman

    
 Regnet öste ner och vi stretade på, med paraplyer som vek sig i blåsten, några hundratal meter mot 76ans hållplats för vidare transport mot TV huset på Gärdet.
Bra så långt! Vi skulle vara på plats klockan 17 och var i god tid. (Som vanligt när maken leder avgången hemifrån.) I mycket god tid enligt mig!
Foajén var ganska ödslig och för säkerhets skull frågade jag i receptionen vilken studio vi skulle bege oss till. "Que?", sa damen som satt där. Inspelning här? Och nu i kväll? Nä, det känner jag inte till. Hon bläddrade bland sina papper och tittade för säkerhets skull på datorn. Nej då, ingen inspelning med Peter Settman.
Tursamt nog så hade jag ett mail med inbjudan och telfonnummer. Ett kort samtal senare var vi på väg mot Filmhuset några hundra meter bort.
Och vi var där före klockan 17. I god tid alltså!
 
 
Först TV huset och sedan Filmhuset...
 
Strax före halv sex var det dags att bege sig två trappor ner till inspelningsstudion. Fotografering av publiken och sedan ny väntan i minst 20 minuter. Tur man är van vid värme. Otur att vattenflaskan stod kvar hemma i hallen.
Vi hade tilldelats platser på absolut första parkett, mitt framför huvudkameran så här gällde det att se positiv och glad ut under ett par timmar. ( Minns fortfarande med förfäran hur verkligt sur jag såg ut när jag var med i programmet "Vem vet mest", så det kommer inte att uprepas. Mungiporna upp alltså!)
Vis av tidigare "publikstaterande" visste både Bosse och jag att en inspelning tar tid. Men här blev det få omtagningar och det hela rullade på bra.
Vad programmet egentligen handlar om vet jag inte, men det skall sändas av SVT och på kanal 1 och skall vara underhållande.
Peter Settman själv är ju verkligen ett proffs så det skall bli kul att se programmet när det är färdigklippt. Ett visst deltagande från publiken skulle ingå, det visste vi och i form av överraskningsmoment.
                                                                                              
          
 Peter Settman på plats.
 
Sångerska Sanna Nielsen och en komiker var ett par av gästerna i programmet.
( Skulle vara känd stand up komiker, men jag minns inte hans namn.)
 
  I en intervju med Sanna Nielsen framgick det att hon bl.a. var väldigt förtjust i skräckfilmer av olika slag och detta utmynnade i en frågesport/tävling i ämnet. Deltagarna utsågs genom att foton på publiken rullandes visades på en tv skärm och sedan stannade rullningen på en bild. Vis stopp nummer två ser jag mitt ansikte visas och jag blir tillfrågad om att vara med. visserligen är jag väldigt förtjust i frågesporter, men ämnet skräckfilmer kändes fjärran. Jag har aldrig ens sett en sådan.
Men varför inte! Man måste chansa, trots att jag helst inte vill förlora en tävling.(Är i alla fall oftast en glad förlorare)
På en fråga från herr Settman om jag gillade eller tittade på skräckfilmer så var svaret absolut NEJ. Jag tror inte heller min unga medtävlare var något större fan av ämnet.
Vi fick i varje fall se olika avsnitt från kända filmer (skräck vill jag kanske inte alls säga) där Sanna Nielsen och några barn medverkade.  
Jag hade absolut ingen aning om den första, där frågan var; Vilken kvinnlig skådespelare spelade huvudrollen?
Utan att tänka så tryckte jag på knappen och svarade Jody Foster. Rätt! Gissa om jag blev förvånad. Filmen skulle föreställa en scen ur "När lammen tystnar". Visserligen har jag sett filmen men mindes inga skådespelare.
Nästa svar blev också rätt. Förvånad igen!  Här gällde det inspelningsplats av en känd film av Ingmar Bergman, Det sjunde inseglet, och eftersom det var Bergman kändes svaret Gotland helt ok. Däremot föll jag på sista frågan och min mottävlare svarade rätt. Men jag vann! Otroligt att vinna i ett ämne där jag egentligen inte kunde något. Men jag var bra på att försöka  och det räckte.
Priset? Ja, det kommer nog....
Skall bli spännande att se om det här kommer att sändas på tv. I varje fall hoppas jag att jag såg glad ut.
En trevlig kväll blev det och när vi tog bussen hem så hade det även slutat att regna.
                                                                      
 
 
 
                                                                              
 
Katarina

Vad roligt! Och du är ju en riktig tävlingsmänniska, men bra på att förlora också. Kul att du vann i ett ämne du inte visste något om.
Det skall vara du till det.
Nu får jag väl se när programmen skall sändas.
Kramar!

Svar: Visst gillar jag att tävla och särskilt frågesporter. Hänge ofta framför "Vem vet mest", tar det som en utmaning. Melodikrysset på lörda morgon gillar jag också.Vet inte när programmet skall sändas och hur det klipps ihop. Återstår att se.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Skoj! Ibland är tur bättre än skicklighet :-)

Vet du vilket datum "ditt" program kommer att sändas?

Svar: Vet ännu inte. Ibland säns inte programmen i den följd de spelas in. Får återkomma!Och visst kan tur vara bra!
Ditte

Veiken

Jättekul! Grattis till vad det nu var du vann! :)
När ska programmet sändas?
Vi har varit med på några TV-inspelningar i Göteborg, med Lasse Kronér bland annat! Ha det gott! Kram

Svar: Har ingen aning om när programmet skall sändas och undrar också vad ptiset blir. Kanske äran! Kul var det i alla fall att tävla i ett ämne där jag egentligen inte kunde något.Kul med Lasse Kronér. Jag gillar honom.Kram!
Ditte

Malin

Roligt och grattis till vinsten!

Svar: Tack! Får se vad vinsten blir....Men å andra sidan var det en rolig grej, så det räcker bra.
Ditte

Susan

Hola! Wow! Du kommer liksom att nästan bli en kändis nu? ;) Coolt!

Buenas! //Susan

Svar: Nej då! Inte alls! Men vi hade både roligt och trevligt . Nog så viktigt!
Ditte

Marie-Louise och Mats

Hej... Vad roligt! Va mycket grejer ni är med på :) tv kändis... Jonjag tackar jag! Ha det bäst// Mats o Nenna

Svar: Nja...men trevligt och roligt var det. Och jag gillade att vinna i ett ämne där jag bara gissade och hade tur. Ha de'
Ditte

Marja

Grattis till vinsten! Duktigt av dig! Så kul att få vara med om en TV-inspelning och se hur det egentligen går till.
Kramar

Svar: Tackar! Och det var nog mest turen denna gång som var med mig. Kul ändå! Visst är det roligt att se hur en tv inspelning går till och det är mycket som skall fungera innan ett prigram kan visas.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: