Mixad måndag

    
Denna måndag har innehållit en mix av olika saker, inget speciellt alls, mer allmänna göromål som det är lika bra att få avklarade. Så först fram på eftermiddagen kom Bosse och jag iväg ut för att röra på oss och insupa den nu lite kyliga och friska höstluften.
Innan vi kom oss ut såg jag VM lottningen till Play Off i fotboll, alltså vilka länder som möter varandra för att eventuellt komma med till VM.
Jag hade innan gissat på att Sverige skulle få möta Portugal i sin första match och så blev det också i lottningen. Måste ju vara ett perfekt utgångsläge att få möta ett lag med lite "krut i." Det är ju dock VM det gäller så alla måste ju vara bäst. I princip alltså...
Men vilket ståhej och ojande över detta.
Och Sverige har ju inte ens kvalat in ännu och måste ju helst göra det om de vill vara med. Som jag ser det måste det ju vara en bra utmaning att få spela mot Portugal, som anses vara ett bra fotbollslag. Sverige kan ju inte åka till VM och tycka "vad bra att vi fick vara med".
Antar att de vill spela för att vinna. Eller? Kanske dags att börja med lite lagträning redan nu och inte ett par dagar före matchen?
Lite trött kan man bli...
Men ute i den friska höstluften var tröttnaden som bortblåst. Joda, det blåste en del.
 
 Ute på vår fina innergård var jag tvungen att stanna till vid en av de nyplanterade krukorna. Så vackra höstblommor!
 
 
Fötterna gick per automatik mot Hmmarbyslussen och vidare längs vattnet vid Årstaviken.
Här var det i dag glest med promenerande människor så här en måndag eftermiddag.
På helgerna får man nästan stå i kö frö att komma framåt längs grusvägarna.
En ensam kanotist såg vi ute på Mälaren och det kändes kallt.
Huset, mitt i Årstaviken, som jag fotat tidigare, ligger kvar.
Och jag fortsätter undra hur det är möjligt att det får ligga där. Tror att det är en sorts husbåt som möjligen kan flyttas och då gäller särskilda regler. (Bryggan går inte ut till huset/husbåten. Det är ca 20 m mellan.)
 Så i denna bostadsbristens Stockholm skulle ju massor av hus/husbåtar kunna läggas här. Kanske skulle man också kunna bygga på höjden?
Jag har skrivit till stadsbyggnadskontoret och frågat vilken praxis som gäller, men väntar fortfarande på svar efter ett halvår.
Inget prioriterat ämne men andra ord. Men jag undrar i alla fall vad som gäller.
 
 
Årstabron är klar, här har det byggts i flera år och det blev ju riktigt fint när alla byggställningarna plockades bort.
                                                                                             
 
Vi passerade Tantolunden som inte alls kändes inbjudande idag och fortsatte sedan upp mot Hornsgatan. Här är det alltid mycket att titta på och idag fastnade blicken bl.a. på hunden i vagnen. Vid Södermalms Torg svängde vi in på Götgatan och konstaterade att Medborgarplatsen kändes öde, kall och tom utan alla uteserveringar. I korsningen Götgatan - Folkungagatan så vi att det cyklande folket var på hemväg och påfallande många var laglydiga och stannade för rött ljus. Men med tanke på de dryga böterna, tror att de ligger på ca 1500 kr för att köra mot rött, så kan det vara en lönsam affär i längden.
 
 
 Nästan hemma blev det för min del ett besök inne på "Bönor och Blad", i Ringens köpcentrum. Jag behövde fylla på mitt tesortiment och insåg att jag missat ett par bra tebutiker på Hornsgatan. Får ta någon av dessa nästa gång. Vet att det också finns en välsorterad tebutk på Ringvägen österut från Skanstull som har specialtéer från Sri Lanka. Den hade jag nästan glömt bort...
Kanske dags för en kopp te?
 

 
                                                      
 Förutom mängder av olika tesorter finns konfekt, tekoppar, choklad, kaffe och en hel del annat gott.
Jättebra om man vill köpa med sig en liten present och har idétorka.
 
                                                               
 
 
 
 
 
 Stockholm den 21/10-2013
 
Katarina

Stor hund i vagn, en husbåt, eller hus, med bästa läget vid Årstaviken, promenad runt Söder och Bönor och Blad. En härlig mix en måndag i oktober.
Kramar!
Och du! Kanske skulle vi hjälpa till som mentala coacher till de svenska fotbollsspelarna? Portugal vore trevligt!

Svar: Visst är det bra med lite lagom! Kram!
Ditte

Susan

Hola! Noterade för något år sedan nere i sommarstugan i Spanien att det var ovanligt många pensionärer som var ute och gick med barnvagnar. Döm om min förvåning när jag kikade ner i vagnarna och såg att det nästan alltid inte satt något gulligt barnbarn där - det satt en liten "perro"! Våra hundar tycks behandlas alltmer som "människobarn" - kläder, dagis med pedagoger etc... Och samtidigt vet man att tusentals barn dör av svält i världen - varje dag....hmmmm...

Buenas! //Susan

Svar: Hmmm, märkligt! Visst är det? En hund är ju en hund och kanske som det sägs "människans bäste vän", men någon bebis/barn är det ju ändå inte.Och den här var ju ingen liten krabat som inte skulle orka att gå. (Jag såg när han gick också, så han/hon var inte alls skadad.)
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: