Ljus i mörkret

    
Idag har jag inte varit utanför dörren. Visserligen tänkte jag tanken några gånger, men det förblev bara en tanke.  Mörkt nästan hela dagen och jag fick tända lamporna i fönstret strax före klockan tre och någon timme senare började jag tända husets ljuslyktor. Mysigt! Och visst, jag skulle gärna befinna mig på en varmare och ljusare plats men nu är det här jag är. Bara att inse. Men om tre veckor så...
HUr som, dagen har passerat och jag "har vilat mig i form". För vad då, kan man ju undra och det gör jag själv också. Men jag har fått iväg mitt inlägg till AMF bloggen. Att få till texten gick bra , men att få in bilderna i rätt storlek krävde lite ansträngning. Till sist gick det! (Blev tillfrågad om att skriva ytterligare inlägg. )
 
Ljus i mörkret.
 
I morgon är det redan första november och jag har tittat lite extra i min fina  almanacka av Paulo Coelho för att se vad han säger om november och han har "Möjlighet" som rubrik. Verkar lovande!
"Människan får aldrig sluta drömma. Drömmen är själens näring, så som maten är kroppens näring. Många gånger ser vi våra drömmar krossas och får inte våra önsningar uppfyllda men ändå måste vi fortsätta drömma.
Den goda kampen är den som vi utkämpar därför att hjärtat kräver det."(från Pilgrimsresan)
 
Så i november skall jag fokusera lite extra på just möjligheter. För de finns där. Kanske måste man bara hitta dem och göra något extra av dem. Just idag kunde jag ha varit varit bättre på detta, men det är inte novenber förrän i morgon. Eller?
 
 Tänkvärda citat och härliga bilder finns i almanackan.
 
 
 
 
Stockholm den 31/10-2013
 
Katarina

Trevligt att gå in i november månad och tänka på alla möjligheter som finns. Så sant.
Och dina ljus var vackra.
Kram!

Svar: Möjligheterna får vi ta vara på så gott det går.Kram!
Ditte

TantGlad

Skönt att inte gå utanför dörren åkso, och bara vara hemma och ta det lugnt och ha mysigt så här i november.
Tycker själv november är en dyster månad. Tur att den röda julen kommer snart och piggar upp i mörkret. Jag gillar inte det som är dystert. November är dyster tycker jag men tur man är en possitiv människa.
Paulos tänkvärda citat lät trevligt. Jag gillar klokord och sånt.
Japp! I morgon november men snart vänder det och blir ljusare. Mysigt tända ljus.
Ha nu så jättegott från mig.
Varm kram.

Svar: Tyvärr , är jag inte någon julmänniska, men jag gillar rött. Och du har så rätt; snart blir det ljusare. November känns dyster, visst. Men man får pigga upp sig med det som går och utmana kreativiteten. (För egen del sitter den inte i det konstnärliga eller händiga.) Din blogg piggar upp, tack för det!Kram!
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Här har vi ju en "lampa" som lyser från 7.30 till iaf kl 18 :-) Hjälper till lite på hösten. Vilken fin almanacka du har , så otroligt vacker :-)
Ha en bra 1:a november. Ska fira mig själv. Helgon som jag är :) Jag har en namnsdag här...en Santa :-) Kommer inte ihåg när. Lex också fast med andra namnet :) Vissa förstår man inte varför dom blev helgon när man läser. Andra kriterier liksom :)
Kram P ♥

Svar: Den där lampan gillar jag. Här verkar strömmen brytas vid 15. 30 , senast och det blir dags att tända lampor så att man ser. Bra att du firar dig själv! Grattis på namnsdagen! Och jag tycker du är ett föredömligt helgon. Gratta Lex också från oss och hoppas ni slår runt på något riktigt gott dagen till ära.
Kramar!
Ditte

Karro & King :)

Jo visst är det rätt mysigt med mörkret och att få tända ljus och så :)

Svar: Jodå, visst är det. Men jag är ingen mörkermänniska direkt...
Ditte

Mats och Nenna

Hejsan Ditte.. Skönt att bara ta det lugnt ett tag, så många måsten finns ändå :) vara här o nu är bra... Men visst tusan tänker man på att få komma ner till torre igen:) ha en trevlig helg allihopa...

Svar: Vi åker om tre veckor, så det känns bara bra. Mer ljus och lite varmare hoppas vi på att få. Ser fram emot ett antal trevliga cykelturer med medhavd picknick.Önskar er också en trevlig helg. Här gläds vi åt att det än så länge är regnfritt och att solen skiner. (Lite..)
Ditte

Ama de casa

NU är det november, så det är bara att drömma på :-)

Svar: Det gör vi och om tre veckor är vi tillbaka i Torre och hoppas på mindre regn och en del sol. Tills dess får vi tända ljus och muntra upp oss med allehanda saker.
Ditte

A-K

Hej Ditte!
Åh så avis jag blir på att ni åker om 3 v igen. Idag har det varit bak av en tårta samt lite städning.
Sonhustrun fyller år i morgon och blev ombedd att göra tårtan.
Vad gör man inte för de sina!
Nu snart lite matlagning, som inte är ngt roligt.
Ha en fortsatt trevlig helg i höstmörkret.
Hälsa och kram/A-K

Svar: Vad gott med tårta! Vad duktig du är! Och vad glada de blir som får smaka...Här skall det också bli lite matlagning och desn får vi väl fira lite. Jag heter ju Benedikte och det är ett helgon, alltså inte jag, och det är ju Allhelgonadagen idag.
önskar dig också en trevlig helg!
Kramar från både bosse och mig.
Ditte

Anonym

Man får göra det bästa av november! Om jag fick bestämma så skulle hela månaden lyftas ur almanackan helt och hållet! Gärna december också! Kram

Svar: Absolut! Kan nog lägga till januari och minst halva februari också som liksom kan lyftas bort.kram!
Ditte

Åke

Trevligt med ljus i mörkret :) Stilla avslappnade bild :)

Svar: Tack, visst är det bättre att tänka tanken; " bärret att tänd ett ljus än att förbanna mörkret..."
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: