Jag vandrar vidare...

    
 Lite halvmuket i morse och termometern visade "bara"  +23 grader klockan 9 i morse. Bara och bara, jag tyckte det var väldans behagligt. Frukost på terrassen och innan dess, den vanliga morgonsopningen för att få bort barr och annat som blåst ner från träden på granntomten.
En vända ut med "dra maten" för att hemföra diverse varor blev nästa programpunkt. Ganska trevligt, eftersom det nästan är ett nöje att handla här. Idag stod besök hos den lokale slaktaren och Consum (supermarket) på agendan. Ett snabbt besök hos bagaren blev det också.
Lunch hemma i skuggan! Solen har brutit genom molnen och lyser från en helt klarblå himme. Behagligt!
 
"Dra-maten" är en utmärkt uppfinning och armarna blir inte så långa som när man bär hem varorna i plastkassar. 
 
Och vad vore en dag för mig om jag inte drog mig neråt havet? Inte direkt misslyckad, men mindre lyckad kanske.
Ändrade dagen till ära promenadrutt och tog mig ner till havet längre österut och strosade runt i ett område där jag bara varit lite flyktigt tidigare.
Skönt att det fanns en skuggsida på trottoaren att gå på och en lätt vind gjorde det t.o.m. behagligt. Dessutom var det nerför!
 
 Passerade en kinarestaurang och var tvungen att gå för att titta på menyn. Hittade flera goda rätter som jag gärna kan tänka mig att prova. Längs med gatan ligger många olika sorters "townhouse"; en sorts tvåfamiljshus. Hemma skulle vi kanske säga radhus.
 
Och så havet! Jag satte mig på en bänk och njöt av utsikten och av att höra vågorna slå in mot klipporna. Mäktigt!
Jag tog samma gata hem igen och det är lite roligt här med gatunamnen. Avenida Alfredo Nobel( en längre, större gata som går längs kusten) har en tvärgata som heter Calle (gata) Madame Curie. Och visst är det bl.a Nobelpriset som förenar dem. Det finns också en gata som heter Roentgen....Kanske har de en postum träff här i området?
                                                                                          
 
 
 
 
    Vägen hem var uppförsbacke, lite lagom lutning, men uppför. Hade tänkt mig en paus på bar/restaurang Rosaleda som ligger i området. Men var? Ringde A-K två gånger för att fråga och hittade till sist dit. Nu var jag riktigt töstig och hade gärna satt mig ner i skuggan och pustat. Men det fanns inte ett ledigt bord, vare sig i skuggan eller i solen. Här var det kortspel på G! Hela restaurangen var intagen av glada, kortspelande norrmän.
Tur att jag hade vattenflaskan med mig för jag stretade i stället videra hemåt. Lika bra det!  Och jag har lärt mig något nytt idag också.                                                        
 Hemma!
 
Malin

Vatten och havet har en härlig dragningskraft. Och rogivande att bara titta på, på ett lugnande sätt.

Svar: Visst är det! Ha det bra!
Ditte

Ama de casa

Jag fick mig också ner till havet idag för första gången på "evigheter". Såååå vackert det är och så otroligt rogivande att höra skvalpet (tills det kommer nån snubbe och sabbar allt med sitt dragspel...)
:-)

Och du - vilken otroligt snyggt uppsatt brevlåda du har!
:-)

Svar: Har inte tänkt på det, men den sitter rakt. Det är vi inte vana med från vår tid i Peking. Men jag skall ta en extra titt! Roligt att du nu är piggare och kan gå lite längre! Ha de'! Kram!
Ditte

A-K

Vilken promenad du gjorde idag igen. Alltid roligt att se nya områden.
I kväll har jag varit hos ovanstående tjej en stund. Roligt att träffa henne och Anders.
Nu är det kolsvart ute och hoppas att det inte blir åska, för det är det värsta jag vet.
Vi hörs och syns i morgon.
Kram till Dig och Bosse/A-K

Svar: Trevligt! Jag gillar heller inte åska och var glad över att molnen passerade. Och i kväll är det ju fest! Vi ses! Kram!
Ditte

Susan

Hola! Ser att du har varit i mina "hoods" idag! Hittade du till slaktaren? Kinarestaurangen kan jag verkligen rekommendera. Vi brukar hämta lunch där nån gång ibland. Gott och vällagat - och billigt! Glöm inte att beställa ris bara om ni vill ha det. Ingår inte automatiskt - empirisk kunskap! ;)

Buenas! //Susan

Svar: Tack för ristipset! Jo då, jag hittade slaktaren efter visst letande. Alltid trevligt att se nya områden. Och i kväll blir det fest, vet inte riktigt för vad men man skall vara klädd i vitt. Spännande! Ha de'!
Ditte

Marja

Vilken snygg färg på din Dramaten! Jag har en precis likadan, men svart och lite sliten av flitigt användande. Jag älskar den. Kramar

Svar: Jag har fått den och är så glad för den. Får nog bli en hemma också! Kram!
Ditte

Preciosa

Vaya,vaya vad långt du gick! Och vad fin grinden har blivit :-)
Ja ni har det fint där på solstingsgatan :)
Kram P ♥

Svar: Visst har vi! Och Solstingsgatan var ett passande namn! Kram!
Ditte

Mats/Marielouise

Härligt att se att ni är ute och vandrar så mycket.. Man ser mycket som man inte ser om man åker runt i en bil.. Men cykel är riktigt bra:) vi syns i morgon...mats

Svar: Cykel får det bli nästa gång! Helt klart!
Ditte

Monika

Hej,

Vad fint det är. Är ni på kanarieholmarna? Jag har läst igenom inläggen men jag hittar det inte.

Roligt med nya vänner och knypplingen skulle varit något för mig, vad roligt!

Stannar ni länge? Kram /Monika

Svar: Nejdå, vi är inte på Kanarias! då får du vänta ett tag till....Förstår att du skulle gillat knypplingen! Du är ju så duktig på handarbete! Själv är jag imponerad av de sim kan. Jag har ju båda tummarna mitt i handen....
Nu har vi bara några dagar kvar och det blir trevligt att komma hem igen, både till döttrar och barnbarnen. William har nog hunnit bli riktigt stor, snart en månad. Och jag längtar efter Max ocg Curre ( Helenfamiljens hund.)
kramar! Ha de`
Ditte

Ama de casa

PS: Det är Anders som har satt upp brevlådan ;-)

Svar: Tack! Då vet jag! För nu har jag tittat extra noga och den sitter helt perfekt. Maken hade för länge sedan sett detta.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: