Hötorget, nästa...

    
Efter en strålande morgon och en helg som badat i sol, blev nog solen lite trött och behövde vila sig lite bakom molnen. Inte mig emot! Letade fram en lätt och tunn dunjacka och begav mig ut i den fartfyllda staden. Men jag fick ett bryderi, vad skulle jag ha på fötterna. Sandaler känns inte riktigt årstidsvänligt här och då har jag bara mina väl ingodda eccoskor i sportskomodell. (Eftersom båda mina stortår inte är så pigga, milt sagt, så har jag svårigheter med skor. Vid positivt tänkande så kan man nog i stället säga att jag skall vara glad att några skor över huvud taget kan vara på mina fötter.)
Hade i åtanke att kanske under dagen hitta ett par ämpliga skor i höstmodell så jag inte behöver tas för en bortsprungen joggare.
Märktes klart att hösten har gjort sin entré i Stockholm. Alla borden längs hela Götgatan var borta, så nu får man väl sitta inne och fika. Även restaurangerna/barerna vid Medborgarplatsen hade slagit igen, så där var det riktigt tomt.
Tänkte ta mig glass på mitt favoritställe på Götagatan, NikkiStikki,härlig hemlagad glass utan extra tillsatser av onödigt slag. Men tji fick jag. Här har de bara öppnt nu på helgerna. Alltså ingen glass idag!
 
Götgatan kändes lite öde så här en måndag mitt på dagen. Annat blir det på eftermiddagen då tusentals cyklister skall samsas med gående i Götgatsbacken.Men nu gick det lätt att ta sig fram. Nere vid Slussen såg jag något nytt. Här satt en dansk man och spred kärleksbudskap occh sålde och reparerade cyklar. Han var ambulerande i dessa varor. Men jag behöver ingen cykel,kanske lite synd för de han sålde såg fina ut där de stod och väntade på att bli köpta.
 
I Gamla Stan, vid Kornhamns Torg, såg jag plötsligt en butik med mängder av skor, Puppelina. Har sett namnet i annonser, men aldrig varit inne i affären. Nu blev det ett besök och inte bara det utan jag blev med skor också. Tänk, det första paret jag provade passade både mina onda tår och mig. Modellen och utseendet alltså. Priset kunde varit mer plånboksvänligt, men när jag nu hittade ett par mjuka skinnskor i bootsmodell så var det lika bra att slå till.
Fortsattte sedan Västerlånggatan mot Drottninggatan och Hötorget. Hela Gamla Stan kryllade av tysktalande människor, varav somliga av det manliga könet skränande högt och ekande bland husväggarna. Kunde inte alls förstå varför så många tyskar var här och skrämade, men kom på att det är fotbollsmatch i VM kvalet i morgon på Friends Arena.  Men då har nog inte dessa tyskar några röster kvar. Lika bra det!
 
    
Västerlånggatan vid 13 tiden och i Gåsgrand stod en grupp med guide som försökte göra sig hörd.
 
När jag kom mot Sergels torg, så trodde jag att jag såg i syne. Snö! Nejdå, den låg där i en hög och såg ledsen och smutsig ut. Har ingen aning om varifrån den hittat hit.
 
På Hötorget var det däremot mer livat både färgmässigt och bland försäljarna. Tror inte kommersen kommit i gång så här en måndag, tidig eftermiddag. Jag gick runt och tittade på utbudet innan jag slog till både på höstblommor, grönsaker och kantareller. Visserligen hävdade säljarna att svampen var svensk, men efter ett tag fick jag åtminstone den jag handlade av att tillstå att han nog inte visste varifrån den kom. Rabatt fick jag i alla fall..På allt! här kom mina kinesiska prutkonster väl till pass. Det är inte så ofta de gör det.
Efter uträttade ärenden så promenerade jag hem också. Och hann lagom tills de första hundratalet cyklister  kom och började välla upp över Götgatspuckeln.
 
 
   
 
                                                                                            
 Och denna bukett fick följa med mig hem för att liksom fira att hösten är här.
Om det är något att fira, det är jag tveksam till. Men jag blev i alla fall glad av de vackra färgerna.
 
   
                                                                                                                      
 
                                                                    
 
 
 
Marie-Louise

Hejsan Ditte, ja nu är vi tillbaka i Sverige.. Roligt att få träffa er.. Vi syns och hörs... Stockholm är en mysig stad att gå runt i.. Gärna dock under lite varmare temperatur.. Men mycket fint under hösten också:) bra att du hittade skor! // Mats

Svar: Välkomna hem till Sverige igen! Säger det samma; det var jättetrevligt att ses och hoppas vi gör det igen. Och jag gillar ju Stockholm jättemycket! Och jag skall titta och prova skorna hemma för att se att det inte blev ett mindre bra köp. Förstår att din dag blev bra! Härligt!
Ha det gott och njut av barnbarnet och av att vara farmor.
Ditte

Marja

Vilken härlig promenad och underbara färgrika bilder. Höstbuketten är verkligen fin. Jag kunde följa med dig hela vägen. :)
Nu väntar vi på en bild på de fina bootsen. Kram

Svar: Bootsen kommer en annan dag. Måste titta på dem en gång till så att jag inte ångrar mig...Promenaden var fin och extra roligt att du kunde "följa med".Kramar!
Ditte

Iris

Hötorget på hösten är fantastiskt med alla färger och du har fångat färgglädjen:) Kram

Svar: Ja, idag var det ju lite moln så färgerna på Hötorget piggade upp. Kram! Och även från Mr GT
Ditte

Irre

Hej, Vad kul att se dina bilder, jag bodde i ett hus vid Götgatan några år, och även andra ställen på Södermalm, Jobbade också nära Hötorget i 24 år, där handlade jag ofta. Kram

Svar: Kul, då har vi också Söder gemensamt. Och sedan Hötorget! Bara sammanträffanden!Ha det bra! Kram!
Ditte

A-K

Hej Ditte!
Tack för en fin promenad! Vilka fina kort och vackra höstfärger.
Så nu är det min tur att resa hem! Bussen till ALC går 15.00. Sedan går flyget strax före 19.00. Det blir en lång dag innan man är hemma i Sverige igen.
Kram/A-K

Svar: Tack för att du följde med på promenaden, via bilderna...Välkommen tillbaka till Sverige! Visst blir det en låång dag för dig, men du får vila dig i form i morgon. Vi hörs av!
Kramar från Bosse och mig.
Ditte

TantGlad

Jättemånga mysiga bilder, och jag älskar värkligen Stockholm som är vårt lands stolthet.
Kylan har kommit, och det är inget vidare tycker jag.
Ha en fortsatt jättefin eftermiddag och kväll nu!
Varma kramar!

Svar: Tack! Jag är verkligen förtjust i Stockholm, men det finns ju andra städer också. Din t.ex. Önskar dig också en fin vecka!Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: