Hade nästan glömt....

    
Vid lunchtid idag befann jag mig Upplands Väsby, närmare bestämt i Bollstanäs, hos en väninna som bor alldeles nere vid sjön Norrviken.
God lunch och mycket prat blev det innan vi gav oss ut på en promenad längs Norrviken. Och det var så vackert! Nästan magiskt och så länge sedan jag gått här.
Visserligen är detta mina gamla hemtrakter, och jag har både gått och cyklat längs Norrviken, varje dag i flera års tid,  för att komma till arbetet på Bollstanäs skola. Men idag blev det påtagligt att jag glömt, eller snarare förträngt, hur vackert det är här.
Med jämna och mest ojämna mellanrum var jag bara tvungen att stanna upp, fotografera och minnas.
Tänk så fort åren gått och så mycket som hänt i mitt liv sedan maj  2002...
 
 Härlig lunch; kantarell och spenatpaj förstärkt med brieost och en jättegod sallad beståendes av skivade apelsiner, vindruvor, cocktailtomater, sockerärtor, skivad fänkål (nytt för mig i sallad, väldigt gott...)
och späd färsk spenat. Och sedan blev det en "minnenas promenad".
                                                                                                  
                    
 
 
 
 
 
 
Stockholm den 25/10-2013
HH

Hihi, hade du kommit en vecka tidigare hade vi träffats. Dock med 200 elever från skolan som hade höstutflykt.
Kram

Svar: Synd! Men träffas måste vi! Middag hos oss kanske? Ringer i helgen! Kram!
Ditte

Malin

Det är verkligen vackert längs med Norrviken och strandpromenaden där. Även jag som bor nära förvånas varje gång hur fint det är där

Svar: Ja, vi har ju bott i närheten i många år, men jag hade nog glömt, snarare förträngt, hur det så ut. Fint vardet i alla fall i går, och det har alltid varit vacket här.Mysigt att du bor så nära!
Ditte

Ama de casa

Visst är det vackert vid Norrviken! Vi åkte ofta skridskor där när dom hade plogat upp banan. Om isen håller för en plogbil så håller den nog för mig med var min tanke :-)

Svar: Ja, vi bodde ju ett par hundra meter därifrån under många år så mycket skridskoåkning blev det på norrviken och båtturer på sommaren.Vi hade då en liten jolle som vi rodde runt med; kanske mest barnen då. Trevligt var det i alla fall.Kul att du också känner till området!
Ditte

TantGlad

För det första blir jag alldeles stum då jag tittar in hos dig. Men villka vackra bilder av en jättevacker natur som du fångat. Jag är barnsligt förtjust i naturbilder och tycker själv om att fota det vackra i naturen.
Villken god lunch och jag blir riktigt hungrig nu, men hos mig blir det inte lika lyxigt utan här hos mig serverar vi köttbullar och mos. Till kvällen blir det lite finare.
Ha en toppendag och helg nu Fina du.

Lördagskramar.

Svar: Tack! Jag jag blev så nostalgisk i går. Detta var ju mina hemtrakter i många år som nu sedan lite drygt 10 år är bytta mot storstan. Och du, köttbullar med mos låter gott. Här blir det nog ingen lunch idag, för det blev en mycket sen frukost.
Men i kväll blir det besök på "landet" hos goa vänner och med övernattning. Mysigt!
Kramar!
Ditte

Ama de casa

Jag bodde ju i Sollentuna i 25 år. Fast i Tureberg, då :-)

Svar: Ja, men det är ju nästgårds!
Ditte

Marie-Louise

Vad duktig du är på att fotografera;)

Svar: Tack! Inland lyckas man!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: