Fredag igen...

    
 Att vi har det varmt och soligt  är inget jag skall tjata vidare om. Vet ju hur svalt det blivit i Stockholm. Veckorna går fort och idag är det fredag igen... Undrar ibland hur tiden liksom bara försvinner. Men jag vet ju vad jag gör om dagarna och ibland är det inte alls så mycket. Och man måste ju inte vara i farten hela tiden. Det är faktiskt riktigt behagligt att slå sig ner i några timmar med en bok och kunna läsa utan avbrott.
Eftersom det är fredag, så är det här i stan den stora marknadsdagen. Mängder av frukt, grönsaker och blommor säljs till bra priser och dessutom finns allt annat man både kan tänkas behöva och med lätthet kan avstå ifrån både vad gäller kläder, skor, väskor, skärp, mattor, gardiner och mycket mer. Men man kan visst göra fynd om man vet vad man letar efter.
På marknaden är det nästan ett måste att ha en "dra-maten-kärra" med sig och oftast fylls den till bristningsgränsen med varor.
Maken och jag är lite mer modesta i inköpen, men en del frukt och grönsaker blev det även idag. Men dra-maten fick stanna hemma. För oss tar det bara några minuter till marknaden och det går lätt att bära hem varorna i en vanlig kasse. Inte har vi heller något storhushåll.
 
 
 
Många söker sig till fredagsmarknaden. Har förstått att ett besök här nästan ingår om fredagarna.
 

Jga är ju inte direkt stormförtjust i att trängas bland folk i +33 grader så vårt besök idag genomfördes på 15 minuter. Frukt, grönsaker och en stor grillad kyckling var på listan. Och något mer blev det inte.
Kycklingen skall i kväll förvandlas till den gamla 70 tals rätten, flygande Jacob. Alltså delade kycklingbitar som gratineras med bananer, vispgrädde+ chillisås+curry och lite bacon på toppen. Hemma köper jag oftast kycklingfiléer och steker när jag gör rätten, men här såg kycklingarna så fina och saftiga ut att det är värt att prova med en av dem. ( I originalreceptet föreslås färdiggrillad kyckling, men jag tyker inte om att dela och bena ut den så filéer har varit enklare. Nu har maken med stor glädje tagit sig an stycknings och delningsuppgiften.)
 
Fina, färdiggrillade kycklingar. Bara att välja sig en...
 
 Internetsupporten får jag idag på den norska restaurang Mundo och här tror jag norrmännen i stan träffas för lunch och eftermiddagssamvaro efter marknaden. Tur att jag är halvnorsk, så jag inte känner mig utanför.
 
Morgondagen har en långpromenad på agendan och rapport kommer så småningom.
I kväll blir det nog att pusta på terrassen och se om någon granne passerar utanför.  Men man vet ju aldrig, kanske blir det något helt annat.
 
Ama de casa

Jag var också på marknaden idag. Men bara ett halvt kvarter, sen flydde jag ut åt vänster för att ta mig till saluden :-)

Det finns mycket på marknaden och vi har handlat massvis med grejer där. Men varje vecka blir liiiite för mycket. Vi har ju inget val, måste gå på marknaden om vi ska gå ut - om vi inte smiter ut genom garaget ;-)

Svar: Det kan ju vara praktiskt att hamna mitt i marknaden. Vi ser ju att utbudet av varor är stort men skaffar oss fortfarande en överblick. Trevligt är det men i små portioner när det är varmt. Både frukt och grönt är ju billigt och av bra kvalitet. Även den grillade kycklingen gjorde sig bra i min matlagning. Ha en fin lördag! Kram!
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Jag var också på marknaden runt hörnet :-) Men det fanns ingen plats att fika på så vi gick ut till C Paris och Barillo. Där satt Lex :) Skugga på långsidan :)
Kram P ♥

Svar: Behagligt med fika i skuggan! Och trevligt att stöta på L. Kram!
Ditte

A-K

Hola Ditte!
Jag är nog lite marknadsfreak. Marknaden är bara ett måste. Ibland kommer jag hem utan någonting, med idag blev det en klänning/tunika, nytt skydd till paddan, trosor samt lite potatis. Avslutar alltid marknaden med lunchpå Mundo.
Nu blir jag biten av ngt och får nog lov att sätta mig inomhus.
Vi hörs och kram/A-K
PS be Bosse om ursäkt att jag kom och störde i siestan. DS

Svar: Maken vaknar gärna till när han får besök. Så gör om det! Fina fynd gjorde du i alla fall! Och vi nöjde oss med frukt och grönt. Lunch på Mundp låter trevligt! Vi ses! Ha de' kram
Ditte

Anonym

Hola Ditte .. Vi har inte tagit del av marknaden idag :) vi har cyklat.. Tre timmar blev det:) blev hungrig när jag läste om flygande Jakob .. Ha de.. Mats o Marielouise

Svar: Mysigt med en cykeltur! Och Jacob blev bra! Ha det gott!
Ditte

TantGlad

Marknadsdagen låter trevligt, men visst är det jobbigt att trängas med en massa folk, och det i 33 + dessutom.
Flygande Jacob, en riktig klassiker. Nu gjorde du mig hungrig hehe
Ha en jättefin dag nu fina du.
Lördagskramen från mig!

Svar: För oss blev det ett snabbt marknadsbesök med inriktning p frukt och grönt. Och Jacob smakade riktigt bra. Önskar dig en fin helg! Kram!
Ditte

Malin

Vad härligt med en sån marknad! Och jag håller med dig: inget fan jag heller att trängas på sådana marknader i sådan värme. Då gör jag hellre något annat!

Svar: Nu blev det frukt och grönsaker....men här hör det till med ett besök på fredagsmarknaden. Och det behöver inte vara så långvarigt.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: