Förvånad!

    
Idag har jag blivit förvånad flera gånger; både goda och mindre bra (utvecklingsbara) förvåningar.
På förmiddagen gick jag igenom datorn och skulle radera en del bilder och dokument. Bra så långt! Men i nästa steg tittade jag in i kategorierna på min blogg och såg under flikerna Peking/Beijing och resor i Kina att många inlägg saknades. Så borde det inte alls vara. Började så med en genomgång från det första inlägget jag gjorde i september 2007. Hittade i arkivet 107 sidor och med 15 inlägg på varje så det var en del att gå igenom; sammanlagt över 1600 inlägg. Men det var bara sidorna 107-88 där jag inte skrivit vilken kategori inläggen skulle tillhöra. Men nu är det mesta åtgärdat. Skönt! Och visst blev jag förvånad när jag påmindes om allt som hänt. Så visst blir bloggen som en dagbok, åtminstone ganska ofta.
 
OS 2008 i Peking, här på plats för att se Usain Bolt sätta världsrekord. Och en cykeltur i Peking hör till...
                                               
                                              
 Tänk att vi har haft den Kinesiska Muren inom en timmes bilväg....
Fantastiskt att tänka tillbaka på, som så mycket annat vi upplevde under åren i Kina.
 
Soluppgång och det redan vid femtiden
 
                          Tibet! Tänk att vi kom dit! Och med tåg! En resa på 48 h. Faschinerande! En otrolig resa!                                                          
 
Potalapalatset i Lhasa.
 
 Nästa tillfälle till att bli förvånad idag var när maken fick en avi med posten om en försändelse som skulle hämtas ut på posten vid Kocksgatan, en km hemifrån.
Jag trodde inte att det fanns några postkontor kvar i Stockholm eftersom paket och andra försändelser skall hämta ut på Hemköp eller ICA. Men vi har aldrig fått gå till posten. Intressant! Jodå, posten låg där i hörnan och det var bara att gå in och hämta försändelsen. Ingen kö alls! Så nu vet jag att posten existerar. Och att man kan uträtta vissa ärenden där.
Dagen är inte slut ännu så jag vet inte om ytterligare förvåningar kommer att dyka upp. Men kanske blir det någon mer överraskning?
 
 
 
 Stockholm den 17/10-2013
Katarina

Kul att ni hittade till Posten och att det finns några kontor kvar.
Jättefina bilder från Kina och Tibet. Vilka äventyr ni varit med om.
Kram!

Svar: Minnena från Kina, Peking och resor vi gjort i Asien har verkligen betytt mycket för oss och gör det än idag. Och vännerna vi fick i Peking betyder också mycket för oss.Kram!
Ditte

Ama de casa

Vilka underbara bilder från Kina och Tibet! Måste ha varit fantastiskt och annorlunda att ha bott i Peking. Själv har jag bara varit där på besök :-)

Svar: Tack! Ja, det var verkligen annorlunda att bo i Peking och väldigt spännande och roligt.Kul att du varit där på besök! Och Peking finns alltid i mitt hjärta!
Ditte

A-K

Hej Ditte!
Vilka härliga bilder.
Att få se Kinesiska muren är en dröm. Vi får se om det blir verklighet någon gång.
Vaknade upp till -5,2 gr och snö på backen.
Lite annorlunda än värmen i Torre.
Kram/A-K

Svar: Tack! Snö har vi inte och inga minusgrader, men det har regnat ordentligt i natt. Nu försöker solen titta fram, alltid något. Värmen är nog slut för i år, åtminstone i Sverige.
Ha det bra!
Kramar! Bosse hälsar!
Ditte

Monika

Det känns som att du har hittat det jag ibland letar efter de små sakerna i vardagen. Du verkar uppskatta dom också eftersom du skriver om det.

Fantastiska bilder!

Ha nu en underbar helg!

Kram /Monika

Svar: Tack! Och jag uppskattar de små sakerna i vardagen, men också andra händelser som kanske är mer"glamorösa". Jag vill att varje dag skall ha det där lilla extra.Njut av helg och ledigheten med vänner och martin.
Kramar!
Ditte

Susan

Hola! Posten på Kocksgatan är fantastisk! Trevlig personal och sällan långa köer. Jag har lovprisat dem på Facebook flera gånger!
Buenas! //Susan

Svar: Visst är det bar med en Post som fungerar och där man möter trevlig och tjänstvillig personal. En höjdare! Kul att du också har träffat på dem!Ha de´!
Ditte

Veiken

Härliga bilder från Kina och Tibet. Vi var i Kina när dom höll på att bygga fågelboet. Det var så otroligt mäktigt att stå på muren och titta ut i oändligheten. Otroligt vackert. Tyvärr kom vi aldrig till Tibet!
Bloggen är en fin dagbok! Minnen är härligt! :) KRamar

Svar: Jag gillar också bilderna och de tar fram så många fina minnen och upplevelser. Så tacksam över det jag fått uppleva. Att ta sig till Tibet var ju inte så enkelt, men jag är verkligen glad över att vi kom dit. Och visst är minnen härliga!Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: