Fortfarande varmt

    
 Det är fortfarande varmt och mitt på dagen tycker jag det är väldigt varmt. Men jag klagar absolut inte, bara konstaterar att det är så.
Idag har jag mitt på dagen läst av +33 i skuggan och vänner här säger att det snudd på är rekord. Ser man på! Hemma har det ju börjart dra sig mot noll på kvällar och tidigare mornar, så kyla kommer jag att få nog av om en vecka eller så.
Varmt är det och lite slö blir jag, men att strosa runt och upptäcka staden och dess begivenheter är en trevlig syssla. Ett och annat stopp blir det förstås också, gärna på något café, och bara att se vad som hände runt om är spännande.
Eftersom vi är i ett land där man gärna tar en rejäl lunchvila mitt på dagen så stannar mycket av just då. Så mellan klockan 14 och 17 är det inte mycket som rör sig eller produceras och denna paus tror jag man har oavsett årstid.
Säkert bra för hälsan, men kanske inte för det produktiva. 
De stora matbutikerna stänger inte för lunchvila, men idag när jag var inne på Consum, snabbköpet heter så, var det jag och tre kunder som var där. Kan tänka mig att övriga tog sin vila. Vill minnas att när jag var där förra gången fram på kvällskvisten så var det lång kö till kassorna och konsumenterna hade vaknat till liv.
 
 Idag stannade vi till vid den gamla kyrkan och slog oss ner på en skuggig plats och njöt av vackra omgivningar.
 
Och givetvis blev det också en tur ner till havet. Jag dras dit som en magnet. Och här svalkade det skönt.
 
Innan vi var färdiga med stan för idag slog vi oss ner på en liten restaurang och där träffade vi på Mats och Marie Louise, ett par vars blogg jag läst ett tag. Jätteroligt att ses helt aproå! Och det blev en trevlig pratstund. Även vännerna tre I kom förbi. Tänk, vad stan kan tyckas vara liten! Men det är den faktiskt inte. Inte till storleken!
 
Trevligt möte med Mats och Marie Louise nere på stan.
 
 
 
Jag har fortfarande inget internet i huset där vi bor så jag är glad över mina sponsorer. Idag är det A-K, en granne, som generöst upplåter sitt matbord åt mig och datorn.
 
 
 
Irre

Oh vilken underbar bild på kyrkan! Ja det är lite för varmt nu, annars brukar ju augusti vara värst.

Svar: Visst är kyrkan vacker! Hit kommer jag tillbaka. Nu pustar vi ut och njuter av en behaglig afton. Kram
Ditte

A-K

Hej!
Bara trevligt att få besök! Vi syns och hörs.
Kram/A-K

Svar: Tack! Vi ses! Kram!
Ditte

Ama de casa

Ja, nog är det varmt nu alltid - men kvällarna är väldigt behagliga.

Snällt av A-K att dela av sig med bredbandet, men hon ÄR snäll, så jag är inte förvånad :-)

Svar: Vi njuter av kvällar och dagar, trots värmen, och har det väldigt bra. Och À-K är så snäll och generös. Hoppas jag kan gengälda lite.
Ditte

Iris

Malagatrakten (där vi bor) har ju haft den kallaste sommaren på många år - sedan 2000. Men vi nordbor ser kanske på ett annat sätt på detta. Ingen dag i juli nådde upp över +35, något som hör till ovanligheter när man talar om sommar i södra Spanien. Idag hade vi igen +30 på dagen och nu visar temp.mätaren på min balkong på+26 och klockan är över 21. Saknar er. Kram

Svar: Vi saknar dig också! Men tittar vi på termometern så har vi liknande gradantal. Här säger de att september har varit ovanligt varm och nu fortsätter det in i oktober....Vad gäller sommaren har jag inte fått info. tror du vet mer.Saknar dig!
Kramar1
Ditte

Susan

Hola! Ja Torre är en stor stad men rör man sig nere på paseon eller runt kyrktorget stöter man ofta på bekanta! På tal om bekanta: kul att du har A-K så nära - jag är riktigt avundsjuk! ;) Vi har varit "cyberkompisar" i drygt ett och ett halvt år nu men aldrig lyckats tajma en fysisk date! Men nån gång ska vi väl få till det! ;)

Buenas! //Susan

Svar: Det är jättetrevligt att A-K finns så nära. Och förutom att det är trevligt så får jag många bra råd och tips. Och visst får ni till en träff så småningom....Ha det gott!
Ditte

A-K

TACK för alla snälla ord. Det värmer gott!
Kram/A-K

Svar: Tack själv! Bra med lite extra värme i värmen!Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: