Ett första möte

    
Tisdag morgon! Regn, blåst och allmänt dystert höstväder utomhus, åtminstone i mitt tycke. Men pigg som en lärka, i princip, hämtade jag Liv och lille William vid Centralen vid 10 tiden för vidare bilfärd mot Norrköping och besök hos Livs farmor.
LIte extra tid tog det att ta sig ut från Stockholm då jag valde fel väg till E 4an. Men vi fick se Årsta och en del andra söderförorter på köpet och nu vet jag hur jag snabbare tar mig ut på motorvägen nästa gång och vilken fil jag inte skall ta i Hammarbytunneln.
Det ösregnade hela vägen och vindrutetorkarna fick arbeta så de gnisslade. Men redan i Södertälje hade vi kopplat bort det färfärliga ljudet. Lika bra att inse att det kom att låta så här hela vägen. Inte ens bilradion kunde överrösta gnisslet.
Trots regnet tog det bara drygt två timmar mellan Stockholm och Norrköping och William sov gott i sin barnstol hela resan. Trevligt med ett glatt och piggt barn som för första gången skulle möta sin gammalfarmor, alltså Livs farmor.
Det blev ett fantastiskt möte och jag hade helt klart  mer än en tår i ögonvrån.
 
Farmor Meida hade lagat en rejäl lunch till oss och till dessert  blev det "flytande öar" som hon vet att Liv är så förtjust i. (Mjuk maräng i krämig vaniljsås med jordgubbar eller annan frukt på toppen)
Och innan det blev dags för oss att fram på sena eftermiddagen åter köra mot Stockholm drack vi kaffe med hembakad äppelkaka. Farmor Meida tycker mycket om kakor och bakverk och  vill gärna baka något gott till sitt kvällskaffe.
(Hon inspireras av teves matlagningsprogram och provar gär nya nya recept därifrån, både i bak och matväg. Och finns det något recept hon tycker verkar trevligt i en veckotidning så provar hon gärna det också)
 
Regnet följde med oss även på hemresan och det gjorde många långtradare också.
Jag tycker det kan vara knepigt att köra när det är halvmörkt och vindrutetorkarna går varma för att hålla rutorna rena, men att det är motorväg hela vägen underlättar.
Och från Södertälje är motorvägen belyst, skönt nog. Två timmar till Stockholm Central, trots rusningstrafik i stan och regn.
Vi har haft en jättetrevlig dag, regnet till trost, och det bästa var att få uppleva mötet mellan William och hans "gammelfarmor". Det kommer jag att bära med mig. Tack för att jag fick uppleva det!
 
 
Lille William , drygt en månad i sitt första möte med gammelfarmor Meida som är 92 år. Fantastiskt att se!
 
Gammelfarmor, William och Liv har det bra tillsammans.
 
 Hemma i kväll på "våran gata."
 
 
        
                                                                                                              
 
 
Stockholm den 22/10-2013                                                                                                          
 
 
Veiken

Jag fick också en tår i ögat! En underbar dag för er och gammelmormor. Den här dagen finns för alltid i era minnesbanker! Han är så fin den lille!
Vad är då ett riktigt ruskväder? Ingenting! Kramar

Svar: Nej då ett ruskväder är egentligen ingenting här! Men möten kan vara så mycket och så minnesvärda. Detta var ett sådant. Kram!
Ditte

Annika

Hej. Vilket underbart möte. Blev varm då jag läste detta. Såååå söt han är lilla William. Ibland är det ju kanske bra att köra lite fel, för då får man ju se så mycket man inte hade fått se annars.
Ha nu en skön kväll.

Svar: Ja, mötet mellan farmor Meida och William är något jag kommet att minnas med stor värme. Och vad gäller att köra fel så får man verkligen se lite nytt. Nog så trevligt! Kram!
Ditte

A-K

Gokväll Ditte!
Vilken resa ni har gjort idag! Skulle nog inte ens komma ut ur Sthlm. Men är ju landsortsbo!
Vilken lycka för gammelfarmor att få se det senaste nytillskottet i familjen. Dessutom ordna favoriter till Liv trots sin höga ålder. Fantastiskt!
Kram/A-K

Svar: Ja, jag är så glad att hon finns och delar våra liv så aktivt. En sann glädje, verkligen. Och nu har hon och William setts för första gången. Härligt! Kram!
Ditte

Ama de casa

Hon verkar vara en riktig krutgumma, Meida - och vilket härligt möte!
:-)

Visst är det läskigt att köra i regn, men även efterdyningarna kan vara nog så hemska. Särskilt här i Spanien där dom inte riktigt veta vad avloppssystem och avrinning är.

Här hade vi varit på IKEA. När vi var där inne kom en "liten skur" som hade slutat när vi var åkte hemåt. Såhär såg det ut på vägen hem:

http://www.youtube.com/watch?v=MFkNQH50zcQ

:-)

Svar: Oj, vilket regn ni råkade ut för. Här fungerar i alla fall avrinningar helt ok för det mesta. Och farmor Meida är verkligen fantastisk!
Ha de´!
Ditte

Synne

Vilken liten go´ing och snacka om storebror upp i dagen!!

Svar: Visst är han och så lik Max....Kram!
Ditte

Marja

Vilken fin bild på William och gammelfarmor. Det var nog ett viktigt möte på många sätt. Kram

Svar: Ja, det blev ett vackert och fint möte. Jag är så glad för att jag fick vaar med om det.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: