Dagens vatten

    
Visst är det något med vatten som drar och lockar? Åtminstone för mig!
Visserligen har jag vatten, Hammarbykanalen, utanför huset. Men jag vill också gärna ta en liten båttur då och då och särskilt nu när vår lilla båt är upptagen för säsongen.
Så om jag tar en tur till Sickla Köpkvarter i Nacka, antingen per cykel eller till fots, så är det perfekt med färjan och då får jag också ett par båtturer, visserligen korta, men trevliga. (I och för sig kan man ta bussen dit eller gå/cykla runt Skansbron, men jag vill ju ta båten)
På eftermiddagarna går färjan var tionde minut  så någon direkt väntan blir det inte. Och inte kostar färjorna mellen bryggorna här något heller. Vill jag däremot ta färjan in till stan, Nybroplan med några stopp på vägen, vilket nu på senhösten och vintern bara fungerar på helgerna så får man betala och SL kort gäller inte.
Sommar, vår och tidig höst går dessa turer även på vardagarna och har blivit verkligt upskattade.  
 
 
Barn har hämtats på förskolan, skolbarn skall hem och likaså föräldrar som slutat jobbet för dagen.
På väg från Södersidan, Barnängsbryggan mot Hammarby Sjöstad och Lumabryggan.
 
Södersidan. Många husbåtar längs kajen och Folksamskrapan i bakgrunden.
 
Lumabryggan i Sjöstaden och härifrån kan man promenera en bra bit längs vattnet. Och går man över ett par små broar så kommer man snart till det nybyggda området som heter Henriksdal, alldeles vid Danviksbron.
 
 Vi fortsatte med färjan till Henriksdalsbryggan och gick en bit längs vattnet
innan vi gick upp bland husen för att gå vidare mot Sickla.
 
 Idag kom jag på att man kanske kunde ta en genväg och spara på stegen. Det kändes lite osäkert, men vi tog en chans. Och se, det fanns ett hål i staketet och en liten pall var uppställd som trappsteg. Perfelt! Räknade ut att vi tjänade ca 15 minuter var väg på att ta kryphålet. Vet förstås inte hur det gått att ta med cykeln genom hålet men kanske hade det också fungerat. Får prova nästa gång.
     
 Perfekt hål i staketet för att ta en genväg.
 
 Skymingen kommer fort och innan vi kom hem så var det nästan mörkt. Här är vi på väg från Hemriksdalsbryggan, mot Södersidan och Barnängsbryggan. Att sedan strosa hem längs kajen och se mörkret lägga sig är en upplevelse i sig.
                                                                       
 
 
 
 
Marie-Louise och Mats

Stockholm är så fint med allt vatten, parker och promenadstråk för den vetgirige... // Mats

Svar: Håller helt med! Och det finns ju många vackra platser i Sverige! Stockholm är en av dem!
Ditte

A-K

Hej Ditte!
Har inte hört av mig på några dagar, men har läst din blogg.
När det gårdagens inspelning vill jag gärna få veta när det sänds.
En väninna till mig tar färjan fr Nacka och in till centrum varje dag.
Vilka vackra bilder. Stocholm är fantastiskt!
Kram till Dig och Bosse fr /A-K

Svar: Visst är Stockholm fint! Och just färjan från Nacka in till stan ger lite längre båtresa än färjotrna hos oss. Dessutom kan man där åka på SL kortet. En fin båtresa!Jag skall meddela när programmet sänds, om jag får veta det...Skall höra efter.
Kramar till dig från oss båda.
Ditte

Ama de casa

Javisst är det fascinerande med vatten! :-)

Genvägar blir tydligen inte alltid senvägar... ;-)

Svar: Ja, visst är vatten speciellt. Kan sitta länge i Torrevieja och bara titta ut över havet och det är så skönt ocg befriande. I det här fallet med hålet i staketet blev det klart närmre, men det visste vi ju inte förrän senare.
Ditte

Veiken

Vi är privilegierade som bor så nära havet! Vi tar också båtarna lite då och då, för samma taxa som i hela Göteborgs kommun!
Det är helt otroligt härligt att ha vattnet och färjorna mitt i stan! Vackert!
Jag frågade min son om din pappa och javisst kände han till honom, men inte mer! Vår son är 40 år och din pappa hade nog slutat före sonen började sin utbildning, tror jag! Kramar

Svar: Visst känns det som ett privilegium att bo näta vattnet! Men ni i Götelaborg har mer havskänsla än vad vi har här. Mest bräckt vatten, men det är fint ändå...Förstår att pappa slutat innan sonen påbörjade sin utbildning, men jag tror nog att även många yngre har hört talas om honom. Och vad gällde din som så stämde det ju.
Kram!
Ditte

Freedomtravel

Visst är det något speciellt med vatten! Och jag gillar att man kan ta reguljära färjor och båtar, det är ert mysigt sätt att ta sig fram. För min del blir det nog mest när man ska till Djurgården eller kanske Vaxholm. När jag bodde hemma hos mina föräldrar i Åkersberga hände det några gånger att vi tog båten Rödlöga till stan.

Svar: Jag önskar att Stockholm skulle få fler vattenbussar och där SL kortet gäller. Kanske är det dags att få en vattenbuss från Solna och in till stan. Hur fint vore inte det? Och avkopplande! Förstår att det var fint att ta Rödlöga in till stan från Åkersberga. Det har jag aldrig gjort. Inte ännu!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: