"Arbetsdag"

    
Visserligen är det söndag och man skulle kunna tycka att det skall vara en vilodag. Men inte i dag!
I och för sig har jag så många vilodagar att en "arbetsdag" då och då bara känns bra.
Vi började med att byta till vinterdäck. Eftersom jag har en praktisk och flink make så har jag tidigare år mest varit till påseende. Men idag skulle jag själv tränas. Och jag fick bra och grundlig info.
Vi satsade på att byta däcken i garaget. Här finns mängder av små "burar" där bilarna står, så jag backade ut och ställde mig i mittgången med hopp om att det inte skulle komma bilar som vare sig skulle ut eller in ur sina "burar". Och det gjorde det inte heller.
Bilen skulle lyftas upp med domkraften och muttrar skulle lossas på sommardäcken, med hjälp ev ett särskilt verktyg. Förr var det fälgkors, men idag vet jag inte vad verktyget heter. Och maken visade mig hur jag genom en snärt i foten kunde trampa på verktyget och då få loss muttrarna. Sedan kunde man skruva bort dem.
 
Bosse demonstrerar, jag tittar och lär.
 
Dags för praktiskt arbete. Det går ju bra det här...Men för att vara riktigtärlig så bytte jag själv bara två däck. Men nu har jag tränat och det var inte en dag för tidigt. Vill minnas att jag tränade ett par gånger för så där en 35 år sedan också...
 

Nästa punkt på dagens jobbagenda var en tur till båten för att se hur hon hade det. Och det var bara bra!
Vi tog ju upp båten i mitten av september, men många båtar låg fortfarande kvar i det kalla vattnet. Kanske skall några av dem övervintra där?
                                                                                       
En fin höstdag var det.
 
Bosse ser till att Maxie är ordentligt förpackad för vintern och har lagom med ventilation.
Vi passade också på att ta hem mattor, porslin och annat som kan behöva lite värme i vinter.
Och jag lyckades ta mig in i båten genom att balansera på stegen och krypa in under plasten .
Tur att jag har kroppen med mig!
 
Givetvis tog vi oss ytterligare en tur ut på bryggorna, mest för att insupa lite atmosfär,
innan vi efter ett par timmar styrde färden hemåt. Skurubron, som leder över till Värmdö, i bakgrunden.
 
En händelserik kommande vecka blir det och med många"trevligheter". Men i morgon tar jag och vilar mig i form. Får se vad det innebär!
 
 
 
 
Stockholm den 20/10-2013
A-K

Hola Ditte!
Vad duktig du är!!! Har aldrig försökt mig på ngt dyligt. Tror inte ens att jag har tvättat en bil. Iofs har jag inte ägt ngn bil på 20 år och innan dess var det ngn annan som skötte bilbestyren.
Min käre sambo passade på att renovera kontoret när jag var i Torre, så idag var det dags att flytta in möblerna igen.
Mina hyresgäster har kommit och hade sovit gott första natten.
Gå gärna förbi när ni är nere och kolla hur de har det med hälsningar från mig.
MEN kan du förstå! Blomman på balkongen hann försvinna från balkongen från tisdag till lördag?
Upprörd, det är vad jag är. Inga kostnader, men sättet!
Kram/A-K

Svar: Upprörande med en blomma som försvinner så där utan vidare och du bor ju inte ens längst ner. Hur har detta gått till? Man kan ju undra. Inte för kostnaden, men ett d-a sätt, för den har inte själv promenerat iväg. Usch! Har någon nycklar till huset? Eller har någon klättrat upp på husväggen?
Klart vi skall gå förbi och hälsa, men det dröjer ju nästan en månad innan det är dax för oss nästa gång.
Skönt att komtoret renoverades när du var i varmare trakter, så att möblera nu blir ju fint.
Och vad gäller bilvård så har jag inte varit direkt aktiv tidigare, men bättre sent än aldrig.
Vi hörs! Kramar! Bosse hälsar!


Ditte

Freedomtravel

Ser att det är fler än vi som jobbar idag! :) Vi behöver se om husbilen oxå, hinner inte riktigt... ;)

Svar: Ja, jobbar är kanske lite överdrivet, men viss nytta har jag gjort . Förstår att husbilen får vila lite..
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Byta däck finns inte i min befattningsbeskrivning :) Aldrig funnits :) Men bilar har jag alltid haft utom här nere då :) Finns såna som bara jobbar med däck :)
Ha en bra kväll/ Kram P ♥

Svar: Nja inte i min heller. Visst finns det de som bara jobbar med däck men jag tog det som en utmaning. Och Bosse är en tålmodig instruktör. Kram!
Ditte

Anna G

Guten Tag!
Här i Berlin har det varit 18 + idag : )
så inte behöver vi byta till vinterdäck hahahaha jag har ingen bil här ändå, ville bara skriva att det är varmt här än..
Haft en skön helg med bl a promenad till Charlottenburgslott....
Kram kram

Svar: Ohh, saknar dig! Och värmen! Förstår att du haft det bra och visst vill jag också titta på Berlin och vad som finns.Ha det bäst!
Kramar från oss båda.
Ditte

Susan

Hola! Bra kvinna reder sig själv! Det man inte kan, kan man för det mesta lära sig. ;)
Buenas! //Susan

Svar: Visst kan man! Och bättre sent än aldrig! Så nu kan jag! bra även om jag får punktering ute på vägarna. Visst kan man ringa efter hjälp men skönt att tänka "jag kan".
Ditte

Ama de casa

Det här blir åttonde året som "vi" slipper bekymra oss om att byta till vinterdäck. Har bara använt snöstrumpor några gånger upp och ned till Sierra Nevada när vi har åkt skidor.

Sist jag bytte till vinterdäck själv var nog 1980 tror jag... ;-)

Svar: Låter behagligt att slippa byta däck. Men å andra sidan är det något vi får ta om vi bor i Stockholm. Sierra Nevada låter trevligt! Var där en vecka i mitten av 70 talet och åkte skidor. Toppen! Åker gärna dit igen! Ha de'
Ditte

Monika

DU ÄR GRYM! Imponerad jag blir när jag ser dig! Inser själv att jag borde göra detta bara för att ha gjort det. När jag jobbade på verkstad under ett års tid fick jag en gång göra en service på bilen tillsamman med killarna samma jobb de gjorde på 1h tog mig 4 h och jag måste säga att det kan vara det mest lärorika jag någonsin gjort bilmässigt -nu vet jag vad allt är och var det det sitter. Men att byta däck har jag aldrig gjort. Tack Ditte för att du är en inspirationskälla! Kram!

Svar: Tusen tack för dessa värmande ord. Och "tanten" är still going strong". Nu kan jag i alla fall byta däck! Bra om jag skulle få punktering också. I övrigt är jag inte så kunnig i bilen och dess delar så jag förstår att du är glad över det du lärt dig inom branschen. Kram
Ditte

Veiken

Vi har, på äldre dar, låtit en verkstad både byta däck och ta hand om dom, mellan varven. Skulle något inträffa när jag är ensam i bilen,drar jag ur nyckeln, låser bilen och tar mig hem. Sedan kan någon expert ta hand om eländet! ;)
Jag har sett att det är likadant i Göteborg med båtar som fortfarande ligger i. Höststormarna är inte nådiga när dom sätter i. Då lever båtarna farligt! Kramar

Svar: Visst kan vi lämna in bilen....Men maken är ganska flink och nu har jag lärt mig. Men skulle en punktering hända och det är mörkt så skulle jag ringa efter hjälp. Här tror jag en del båtar ligger kvar i vattnet hela vintern. Mycket är ju inomskärs , men vi vill ha upp vår båt. Känns bäst så.
Kramar!
Ditte

Marie-Louise och Mats

Ja d var på tiden om det var 35 år sedan detta gjordes sist :) byta däck alltså.. Ska fråga min fru om hon bytt däck? Nej.. Säger hon :) är det ok att vi lägger in länk för din fina blogg på vår sida? Ha det så bra Ditte o Bosse // Mats o Marielouise

Svar: Tack! Lägg gärna in in länk och jag hade tänkt att fråga det samma?Men nu tar väl MarieLouise chansen till en däckbytarkurs? Visst?
Ha det så bra! Bosse hälsar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: