Vem/vad är det som går och går...

    
Ibland känner jag mig som en klocka såm bara går och går och aldrig kommer till målet.
Nåja, det kan man ju tolka på flera sätt förstås. Men ofta när jag är ute och går så finns inget direkt mål utan det är själva promenaden som är målet. Och någon klocka eller tid är inte viktig.
I mores såg vi åter solen och himlen var stundtals riktigt blå och vacker. Så bäst att passa på att ge sig ut. Mötte Liv och William på Centralen och det blev en pratsam promenad mot Gamla Stan för att äta lunch.
Mend barnvagn så vet jag att restaurang Vapiano ( finns på flera Ställen i stockholm och runt om i Europa) brukar vara bra. Gott om plats med andra ord och inte så trångt mellan borden.
Och det stämde idag också, trots att vi kom i lunchrusnngen, men idag kändes det som en lugn rusning.
DEtta var första gången William var på restaurang tillsammans med mig, alltså lite av premiär. Men han sob lugnt i sin vagn och vaknade till då vi hade ätit och då tyckte han det var dags att få sin flaska. Bra timing redan nu.
 
Drottninggatan på väg mot Gamla Stan. Och Stadshuset kan man alltid titta lite extra på.
 
På Vapiano tilldelas varje person ett kort när man "checkar in" och när man köper något så scannas kortet. Och vid utgången checkar man ut med sitt kort och betalar notan. Smidigt! I övrigt finns olika serverings/beställningsdiskar; en för pastarätter, en för pizza och en för förrätter och sallader. Alla rätter tillagas á la minute och samtidigt som de beställs och som kund väntar man vid disken eller får en liten manick som plingar när rätten är klar och man kan hämta den vid disken. Maten är oftast god och den är prisvärd. Salladerna kan man dessutom få i olika storlekar beroende på egna önskemål. Öl, vin och kaffe har en egen disk men övrig dryck beställs vid matdiskarna. Mitt lunchval blev en ceasarsallad med räkor. Gott!
 
Wiliam är redan en och en halv månad och en så nöjd liten gosse. Men är det matdags så är det....
 
Liv och jag skildes åt och jag gick vidare i Gamla Stan för att möta maken och fortsätta promenerandet mot Slussen, Hornsgatan, Tanto och längs Årstaviken hem. Och mycket kan man se på den sträckan....
Solen hann precis gå ner innan vi var hemma och benen kände att de gjort sitt för idag; 9 km.
 
  Från Hornsgatan ner mot Tanto låg en jättestor. död, råtta i trappen. Jag ilade förbi, snabbt.
                  Men Bosse såg till att föreviga djuret. Inte min favorit kan jag säga...
 
Då känns ett vrak eller kanske ett gäng änder mer upplyftande att titta på,
 
- eller den gamla trädstammen som växer ut i Årstaviken...
 
Och visst blev det en liten solnedgång idag också. klockan 15.20.
 
 
                                                                                          
 Stockholm den 4/11-2013
 
 
                                                        
                                                                                            
 
 
 
                                                                                           
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                             
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                         
 
 
 
 
 
Malin

Tror jag får prova Vapiano nästa gång jag är i stan, ännu en outforskad sak för min del. Hört många som pratat varmt om just den kedjan.


Svar: På kvällen kan Vapiano kanske kännas lite stressigt. Beror nog på dag.Men jag har varit där flera gånger och kanske sena eftermiddagen är allra bäst. Absolut värd ett besök!
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Ja det verkar vara en bra dag, barn och barnbarn!
Har hört om Vapiano. Verkar vara ett bra matställe där man kan välja vad man vill.
Fina bilder utom råttan :( Fyyyy!
Kram P ♥

Svar: Råttan skyndade jag mig förbi och lämnade raskt kameran till Bosse. Har inte vant mig vid dessa djur...Och Vapiano på dagen kan vaar trevligt, kvällstid kan det vaar stressigt och bullrigt. Men idag blev det bra med dotter Liv och William. Kram! ( Hade bara lilla kameran med idag...)
Ditte

Freedomtravel

Vi har oxå varit på Vapiano några gånger, fast på kvällen. Gott och lite smart, fast oxå lite "stressig" stämning då har jag tyckt.
Råttor (levande) gillar jag. Jag har faktiskt haft tio tamråttor. Sååå smarta och underbara djur :)

Svar: Idag var d lugnt på Vapiano vid lunchti, men jag har också upplevt det som stressigt på kvällen. Inget ställe för personliga samtal direkt...Ja, tamråttor kan säkert vara fina. Jag måste nog bara vänja mig. Har svårt för svansen....
Ditte

Åke

Trevliga bilder du bjuder på... nästan så man längtar till stora staden ;) Får se om jag tar mig ned någon helg framöver :) Har planerat det... Jag skulle vilja gå på söder, in mot gamla stan också förståss ;) Runt slussen osv. Lurar att bo på Marmen.

Svar: Stora staden är fin, men det finns ju så mycket annat fint runt om i Sverige också. Ett besök i Stockholm är alltid trevligt och det finns mycket att uppleva. Jag tycker ju om att planlöst strosa runt och se var jag hamnar. Malmen ligger mitt på Söder och där har man nära till allt. Kanske är Stockholm vackrast de dagar solen skiner...
Ditte

Monika

Sötnos! Vad pigg han ser ut! Lille William.

Ang. mössorna gör jag som sagt det gärna tyget på jofotex hemsida heter trikå så länge det är ett trikåtyg. Jag syr det gärna. För att ta mått mät runt huvudet jag går alltid efter tabellerna men det är bättre så det blir anpassat direkt.

Kram /Monika

Svar: Vad glad jag blir! Kram!
Ditte

Ama de casa

Vad söt han är William och vilka ögon! :-)

Låter som ett smart koncept på restaurangen, har inte ens sett en ur den kedjan, eller i vart fall inte tänkt på den.

Härliga bilder igen. Ja, utom en då...
;-)

Svar: Jag är så glad över att kunna vara med båda barnbarnen och mysigt att vara med en i taget. Konceptet hos Vapiano är bra och maten bra. Trevligt att man också kan lägga till det man vill ha eftersom rätterna lagad när de beställs. Och råttan var inte trevlig!
Ditte

Veiken

Liten kille håller redan på att bli stor! Tack för tipset om restaurangen. Om/när jag kommer till Stockholm nästa gång känns det som ett bra val när vi blir hungriga! Kramar

Svar: Ja, lite kille har blivit en och en halv månad. Han växer så det knakar....Och Vapiano är helt ok om man är många och inte vill lägga en förmögenhet på mat. Dock kan det bli lite bullrigt framåt kvällen när den yngre generationen kommer. men perfekt lunchställe!
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: