Uppkopplad

    
I dag var Dagen D! Vår internetleverantör skulle komma med det som behövdes för att förhoppningsvis få igång
internet, wi-fi hemma hos oss.
I går när vi beställde det hela så undrade jag när, ungefärlig tid, teknikern och installatören skulle komma. Till svar fick jag att de skulle ringa och meddela när de var på ingång.
Jaha!
I och för sig gjorde det inte så mycket för jag ägnade förmiddagen åt att tala med några rosor i krukor och ville se om de var vid liv eller ej. Tyvärr, de var stendöda. Allt hopp ute! Jag grävde upp de döda rötterna och tog med dom bort till soptunnan. Hade tänkt gå och köpa nya blommor, men med risk för att internetleverantörerna skulle komma just då så skjöt jag upp blomhandlandet till i morgon.
LIka bra var det för plötsligt srax efter klockan 13 stannade en bil, modell större, utanför på gatan och här befann sig två killar och ville installera internet.
De monterade raskt upp en stege, en sorts utdragbar variant och en av killarna studsade upp på taket. Han såg bekymrad ut och bad medhjälparen att komma upp för att titta och mäta.
Killarna var ryssar och av det språket kan jag absolut inget. Och deras engelska var mycket medioker. Efter en stund med diverse mätinstrument så log killarna. De hade fått kontakt med en mast och kunde börka dra kablar.
Efter mindre än en timme var allt på plats; antenn uppsatt på taket, dosa inne och sladdar dragna. Och sedan var det bara för mig att logga in. De stannade och så att det hela fungerade och skulle något trassla så får jag höra av mig så finns back up.
(Ett par timmar senare ringde mobilen. nu var det "nya" killar som tänkte installera internet. Även de från Ryssland , så vår kommunikation blev inte den optimala. Lyckades i alla fall avstyar att de kom hit. Internet var ju redan på plats. )
Det bästa är att vi bara betalar för den tid som vi är här och vill använda internet. Sedan pausas det och vi bestämmer när det skall på igen.
Peppar, peppar....Det har börjat bra.
Tänk vad gjorde man innan internet fanns? Ja, här har jag gått runt och letat efter trådlösa uppkopplingar och nu behövs inte det. Härligt!
 
 
 Tyvärr, så fanns det inget liv i rosorna. Nya blommor kommer i morgon.
 
Antennen för wi-fi monterad på taket.
 
 
 
Torrevieja den 26/11-2013
A-K

Grattis!
Viss är det härligt med internet!
Jag blev saknad på kvaterskrogen, när jag fick mitt internet.
Lycka till med nya blommorna.
Jag är fortfarande arg på att min blomma försvann på balkongen.
Får köpa ny när jag kommer ner.
Hälsa Bosse och kram till er båda/A-K

Svar: Ja, jag är glad att internet fungerar. Vi är ju lite i "skuggan". Var på Mondo i går och personalen hälsade till dig. Trist med din blomma....Förstår att du är arg.Kram! Blir titt på cykel i morgon.
Ditte

Iris

Det är en skillnad med Sverige och Spanien eller hur:) Kram till dig och min GT-kompis

Svar: Visst är det så! Kram till dig från oss båda!
Ditte

Marja

Nu blev jag lite nyfiken. Har ni skaffat egen lägenhet där nere? Skönt i alla fall att ha eget internet... tänk vad beroende man är att kunna vara uppkopplad.
Ha det så bra! Kram

Svar: Visst är det skönt att ha tillgång till fungerande internet och inte gå runt med datorn.Och bekvämt!
Kram!
Ditte

Elisabeth i Åhus

Förstår av härliga bilder att ni är nere på solkusten och njuter av värmen! Har ni egen lya därnere?
Ha en fortsatt fin vistelse!
Kramar Elisabeth & Roland

Svar: Tack! Vi har de jättebra! Men är bara halvvägs ner på Solkusten, men långa och ljusa dagar är skönt och att det är 18 grader i luften dagtid är också trevligt.Ha det bra ni också! Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Grattis!!!

Jag gillar inte husarresten man får då nån ska komma och göra/leverera nåt. I bästa fall kan dom säga för- eller eftermiddag. Ibland har man tur ifall dom kommer på den dagen som dom sagt...
:-)

Svar: Tackar! Nej, jag var lite tveksam till om och när någon skulle komma. Men kom gjorde de och bra blev det. Tror och hoppas jag. Så vi hade tur att montörerna kom före siestan och på rätt dag. Dock utan att ringa innan, men lika bra det eftersom jag inte talar deras språk. Välkomna var de!
Ditte

Ama de casa

sv: I och för sig var inlägget med AMA-skylten och akvedukten från Plasencia, men om bara väljer den ena så rekommenderar jag Toledo av dom två :-)

Svar: Aha, läste nog slarvigt! Får bättre mig!
Ditte

vivi

Så fint det är..!, spännande med nya blommor...bougenvilla kanske?

Svar: Tack! Jag skall titta efter bouganvilla i morgon. Hittade inga idag. Saknar dig! Kram!
Ditte

Malin Johansson

Hej!

Jag heter Malin Johansson och jobbar på Resias marknadsavdelning. Vi vill gärna skicka en pressinbjudan till dig. Därmed undrar jag ifall jag kan få din mejladress, för att sedan kunna skicka dig mer information?

Med vänlig hälsning,
Malin

Svar: Hej Malin!Tack och jag har nu mailat mina uppgifter till dig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: