Tomtar på loftet/taket

    
I natt regnade det massor och tyvärr fortsatte det regna en bit in på förmiddagen så dagens frukost fick bli inomhus. Inte ens temperturen var till sin fördel för utesittning i regnet, +13 grader.
Men det klarnade upp så lunchmackan med tillhörande kaffe kunde inmundigas på terrassen. Bra så! I övrigt så har det varit en mellandag med lite allmänt pyssel.
Var och letade nya blommor till krukorna, men kom dit vid tvåtiden och då var det siestadags. nytt försök i morgon. Tror att jag skall försöka hitta bouganvilla, men vet inte om de är i säsong nu, men jag har sett dem blomma i det fria. Svårt kanske för dem att trivas i kruka. Någon som vet? Tar gärna emot förslag på andra blommor som skulle kunna passa här.
Promenade idag blev till en jättestor "kinabutik", finns gott om dem här och utbudet är enormt och till bra priser.
Känner mig lite hemma där och kinesisk popmusik ljuder mellan hyllorna. Och det finns gott om diverse "tomtedjävlar" i olika storlekar och färger. Allt annat julpynt också för den delen, både det man kan tänka sig och lika mycket till.
Tittade efter en ljusslinga, lite mer diskret, och hittade flera. Kunde bara inte bestämma mig. Får bli en ny vända. Vill ha något mer diskret....Och det fanns. Men vilken skulle jag ta?
Fram på kvällskvisten gick vi förbi hos väninnan A-Ks hyresgäster, J och A och satt och pratade en stund.
Väldigt trevligt och vi beslöt oss för att äta middag tillsammans senare i veckan och kanske också hinna med en tapasrunda.
 
Och vad skådade då plötsligt mitt öga från vardagsrummet? Jo, tomtar på loftet, eller åtminstone på taket. Bäst tomtarna ligger i, för om mindre än en månad är julen förbi. Stressig tid de går till mötes.
 
Jag har fortfarande då och då ont i min opererade arm och det skall väl vara så och just idag är det en vecka sedan operationen.
Tiden går så fort och nästa onsdag skall stygnen bort.
Tittade idag till såret lite med ena ögat och vackert var det väl inte med åtta stora stygn tvårs över överarmen, men det gör mindre. Huvudsaken är att "allt ont" försvunnit. Hoppas på det!
 
Att nu ha tillgång till wi fi hemma som fungerar perfekt och är snabbt, känns lyxigt.
Känns nästan lite ovant, men väldigt skönt, att inte kila ut så här på eftermiddagen/kvällskvisten med datorn och leta wi- fi. En trevlig och bra investering känns det som.
 
Vännen A-Ks hus, ett par hundra meter från oss och där nu J och A bor i några månader. 
 
Tomtar på gång.
                                                                                       
Jodå, säcken är med. Men jag undrar var renarna är parkerade.
 
 
 
 
 
Torrevieja den 27/11-2013
Rebecca&Mathias

Hehe va skojsigt det ser ut! :) Ha en fortsatt fin Onsdags kväll! :)

Svar: Visst! Och jag har nu fått veta att tomtarna klättrar på taken för att skorstenarna är så små. Detta visste jag inte.Önskar er också en fin kväll.
Ditte

Mats

Hola Ditte ... Skönt för dig att få wifi, ja även Bosse :) jag väntar ju på vårt wifi, undrar om det går lika smidigt som ert :) njut och ha det skönt, hoppas ni får värmen tillbaka// Mats

Svar: Kul att höra vilket alternativ ni valde till internet. För det viktigaste är ju att det fungerar när man vill och till ett rimligt pris.Vi har det verkligen jättebra! Och väntar på värmens återkomst. Ha det gott hemma!
Ditte

Ama de casa

Jag gillade att det regnade idag och vägrade gå ut på heeela dan! ;-)

Jag tror att alla tomtar här i Spanien klänger omkring på tak och balkongräcken för att dom har så små (eller inga) skorstenar här. Dom försöker ta sig in, helt enkelt!
:-)

Svar: Aha! Tack! Då förstår jag och lärde mig samtidigt något nytt. Aldrig för sent för det.
Ditte

A-K

Gokväll Ditte och Bosse!
Så trevligt att få se mitt hus. Tyvärr upptäckte jag att det behöver målas.
Kul att ni hälsade på A och J och att ni ska ut och äta tillsammans.
Hur verkade cykeln?
Var du på den stora kinabutiken som ligger en bit bort på andra sidan gatan fr trädgårdsmästaren sett?
Tycker tomtarna är rätt gulliga som klättrar omkring på taken eller hänger på balkongräcket.
Kram/A-K

Svar: Visst är tomtarna gulliga där de klättar omkring. Har mialat dig om cykeln, tror den blir för liten. Jag är ju lång! Jadå, vi var till den stora kinabutiken borta vid andra/tredje rondellen vid Mercadona. mycket fanns det...Kramar!
Ditte

Lena

Hej vännen! Vad du kan odla beror mycket på storleken på krukorna. Vi har jättestora lerkrukor från Lorca. De har sitt eget krukmakeri med eget mönster. Jag odlar bouganvllla men även palmer, banaplantor, julstjärnor, azaleor,rosor, citrusfrukter, papegojblommor, kryddväxter, mynta, jordgubbar, nejlikor, avocado samt mängder av olika aelo veror och vackra kaktusar. Har även tagit med en del svenska växter som iris, persilja, gräslök och kungsängsliljor samt lökar med tulpaner och påskliljor som snällt blommar flera gånger om året. Kram Lena

Svar: Tack Lena för härliga tips. Några jättekrukor har jag inte, inte ännu. Nu har jag antecknat och skall se vad jag hittar. TYvärr har det blåst rejält idag så det kändes inte lockande att leta växter. Men kanske i morgon.Idag har vi promenerat nere på stan, ätit lunch och gjort lite smärre inköp. Snart väntar middagsbestyren; lasagne i kväll.
Mail kommer...
Kramar till dig och B från oss båda.
Ditte

Preciosa

Buenas noches!
Har dom redan börjat sätta upp tomtar? Har inte sett nån än :) Tror inte på att det är föt att det saknas skorstenar :) Ama bara gissar :) Dom ska ju gå in gm dörren här :)
Kram P ♥

Svar: Aha , tar de dörren här. Bra kanske även att tomtarna får lite valfrihet vad gäller sin entré . Kram!
Ditte

Marie-Louise

Hi, hi ... Roligt att läsa om Tomte-problemen där nere i Spanien. Lite otäckt att ha så många håriga karlar klängandes på taken kan tyckas;) Ser att du har det bra därnere... själv ligger jag för tillfälligt nerbäddad med halsont och feber och är en lycko-ost som har många bra bloggar att läsa. Kram på dig!

Svar: Krya på dig! Är också förkyld och var det när jag kom ner, men nu är det bättre. Ingen fara alls. Har det jätttebra och kul att ha saker att pyssla/syssla med. Ha det gott!
Ditte

Anonym

Oh jag känner att jag får energi bara genom att titta på bilderna! Vad härligt!! Kram!

Svar: Vad skönt att kunna ge energi. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: