"Tapasrunda"

    
 Idag blev det äntligen av! Vi kom oss iväg på en "tapasrunda". 
Vi började redan i onsdags med att tänka och sedan hade vi en lång startsträcka. Alltför lång! Både Bosse och jag inser att vi måste träna på acceleration.
Hur som; I Torrevieja anordnas det under ett par veckor, torsdag till söndag, i slutet av november och början av december något som på spanska heter "Ruta de Tapas" och i år var det nionde gången detta anordnades och i år är 63 restauranger representerade. Tiderna för Rundan är 12-16.30 och sedan på kvällen 19.30-23.
Vi körde 12-16.30 rundan.....Nåja, vi gick inte hemifrån förrän klockan 13, men hann ändå med fyra restauranger.
Som jag förstått är det tänkt att man som kund skall bedöma varje tapas och även få en stämpel på ett stämpelkort som när det är fyllt kan innebära vinst i någon form. (Men vi hoppade stämpelkortet, var ute lite sent för att hinna fylla det.)
Varje tapas kostar inklusive dryck 2,5 euro. Mycket prisvärt!
 
Vårt första stopp var en jättemysig tapasbar, "Taberna el Porron" och där var dte många hugade som samlats på barens innergård ( Man satt inne men det kändes som ute...). Här beställde vi aubergineskivor i forn av en liten sandwich med fyllning av ost, lök, bacon och honung. Väldigt gott! Valet av dryck var öl, vin eller läsk.
                                                                                                      
 Tapasrunda idag med nyfunna vänner.
                
 Nästa tapas vi tog var vi inte så förtjusta i. Den tallrik vi såg som exempel innan vi beställde, motsvarade inte det vi fick. Bilden visade  två kroketter, tomater och sallad, vi fick en och utan tomat... Dessutom stod det att vi skulle få  kebabkroketter och vi tänkte då kebab, alltså kött. Våra kroketter innehöll visserligen en fylllning, men vi vet inte vad. Men vi åt upp! Inget minnesvärt, snarare tvärt om!
                                                              
Vårt tredje ställe på rundan, Burger Honbre del Mar, erbjöd detta; en minihamburgare och en laxsmörgås och enligt oss fyra var båda alternativen bra. Men det längsta strået drog den laxfyllda varianten.
 
 Klockan började lida mot 16.30 så vi  avslutade rundan på Namm & Gastronomic med varma äppelskivor, mört finfördelat fläskkött och en sås med fin brytning. Väldigt gott! Kanske var detta vinnaren idag?
                                                                                            
 
 
Den sena eftermiddagen och kvällen bjöd oss på en parad från den "Vita kyrkan" till den "Gamla kyrkan" och blomsterutsmyckning av kyrkans port för att staden Torrevieja skall  herdra sitt skyddshelgon.
Men nu är timmen sen så detta får vänta tills imorgon.
 
 Torrevieja den 30/11-2013.
 
Marja

Spännande med tapasrundan. Det var ordentliga munsbitar ni fick på varje ställe. Auberginen på första bilden ser verkligen mumsig ut... jag gillar ju aubergine. Kramar

Svar: Det blev en trevlig runda och roligt att prova olika tapas. Och auberginerna var goda! Kram
Ditte

Preciosa

Morrn Ditte! Trevlig Advent. Öser ner men det blir nog bättre sen :-)
Porrón har varit ett favoställe men dålig service i bland. Fin patio inne och ute är det bra att sitta när det är sol. Ha en bra dag, få se om vi ses :)
Kram P ♥

Svar: God morgon! Visst klarnar det upp fram på dagen! Mycket som sker idag men uppehåll vill vi ju ha. Porron var för oss en ny och trevlig bekantskap och i hår var servicen helt ok. Kanske ses vi idag? Kram!
Ditte

Ama de casa

Vi var också ute på en runda igår, bland annat till Namm. Såg inte till er dock...
Vi har haft "tur" med tapasarna i år, alla har varit goda, men en del bättre än andra såklart :-)

Hade tänkt att ta en runda idag också och sen gå ner till grantändningen. Men vädret avskräcker lite. Får se hur det blir :-)

Svar: Vi tittade efter er på rundan, men det var ju många som var ute och "tapade". Mycket folk också runt kyrkan och blomsterprydnaden fram på kvällskvisten. Men visst blir vädret lite bättre....Hoppas! Grantändningen vill jag inte missa!
Ditte

Malin

Vad kul konceptet och spännande! Trevlig första advent till er!

Svar: Ja, det var verkligen ett trevligt koncept! Och gott åt vi. Önskar dig också en trevlig första advent.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: