Sol igen!

    
Fredag och marknadsdag! Strålande sol igen, så ordningen är återställd. Solen verkligen flödade över "vår gata" och det var alldeles lagom varmt att gå mot marknaden. "Solstingsgatan" brukar en god vän kalla gatan för och det namnet passar bra, särskilt under de varmare månaderna, för då är det alltid sol här. INgen skugga så långt ögat ser...
  Oliver, diverse frukt och grönsaker blev i stort våra marknadsinköp. Men jag hittade också en kofta som jag tyckte det stod mitt namn på, så den fick också följa med hem. 
Det blev också en tur förbi den Skandinaviska butiken för att se om det fanns Annas pepparkakor. Och se de fanns. Lite glöggkryddor hittade jag också och kommer väl till pass i morgon när jag skall göra glögg.
 
Solen fortsatte att skina från en vackert klarblå himmel så det var lockande att slå sig ner med en öl i solen på en uteservering, bland alla andra som också vill njuta av den.
Ett varv till bland några marknadsstånd och sedan strosade vi hemåt.
Lunch hemma på terrassen.
Skönt i solen och den fleecejacka jag hade på från början åkte snart av. Behagligt!
Sitter i skrivandet stund kvar i solen och njuter. Bäst att passa på.
 
 
 
 
Mysigt med lunch i solen hemma på terrasssen. Det är trots allt den 29/11...
 
 
 
 
Torrevieja den 29/11-2013
A-K

Hej på er!
Härliga bilder från marknaden! Såg också att det stod Ditte på tröjan. Jättesnygg!
Själv har jag marknadsfynd på mig = en svart tunika. Vi får käre sambons bröder på besök i kväll. Gjort en gryta på blandat älg och rådjur. Puttrar först med enbär och grönpeppar. Sedan tillsätts vitlök, fransk senap, tomatpuré och svartvinbärsgele. Därefter massor grädde som får puttra med. Pressad potatis till. Avacado m kräftstjärtar till förrätt.
Ha en bra utekväll med hyresgästerna.
Kram till er båda/A-K

Svar: Oh, vad gott det låter med din mat. Skulle smaka bra! Men vi har varit på Carlos med A och J och ätit gott. Men inte som din gryta. Trevligt har vi haft det. Hoppas ni också haft det trevligt i kväll. Kramar!
Ditte

Iris

Härligt med marknadsdagar, fast dem hinner jag inte besöka. Det blir H som handlar frukt och grönsaker. Men idag är det fredag och solen skiner! Kram

Svar: Nej, jag vet att du har ett jobb att sköta...Mer än full sysselsättning. Men skönt att H sköter inköpen för det är fräscha varoe på marknaden.Och så skönt med sol.
Kramar!
Ditte

Ama de casa

Ja, idag var det en fantastisk dag :-)

Vi gick iväg och testade några fler tapas, det gäller som sagt att passa på :-)

Svar: I morgon blit det tapasrunda för hela slanten. Mycket att arbeta in. Men sådant jobb är extra roligt. Är numer utrustad med karta...
Ditte

Preciosa

Hej !
Så fint du kan göra med bilderna :-) Sånt kan man inte på min blogg. Ser ut att haft det fint.
Kram till er båda/ P ♥

Svar: En bra dag ble det! Och sol! Så sönt! Kul att fnula lite med bilderna, men jag gör det på darorns bildproram.Kram!
Ditte

Lena

Hej du fina! Som vanligt läser jag din härliga blogg varje dag. Har lärt mig så mycket genom att läsa allt klokt som du skriver. Fast i dag är det jag som har forskat. Har förvånat mig över att vi alltid har 4-5 g varmare än vad ni har. Eftersom vi bara ligger drygt 10 mil söderut kan det ju inte bero på det. Nu vet jag. Det beror på läget. Vi tillhör samma skyddade kustbit som Azohia. Byn är av WHO utnämnd till Europas varmaste plats med en årsmedeltemperatur på 26 g. Den har dessutom med sina 320 soldagar om året, fler soldagar än Thailand. Känner mig riktigt duktig som forskat fram detta. Allt gott till er. Kramar Lena

Svar: Tack för denna forskning! Bra jobbat! Kul att veta varför ni har det varmare. För det har ni ju....Kramar!
Ditte

sanna

vad mysigt med sol!

Svar: Ja, jättteskönt! Och de längre dagarna betyder mycket för välbefinnandet. Här är det öjust till klockan 18.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: