Sköna söndag

    
Sovmorgon! Kändes behagligt att vakna till strålande sol och kunna sitta ute på terrassen och äta en sen frukost. Visserligen inte alltför varmt, men +15 grader och lä gjorde sitt till. Det var skönt att bara sitta utomhus och fundera över dagen. Inga måsten!
Vi landade i går kväll strax före 19 i Alicante och var glada över att Bosses cykel kom på bagagebandet och vi hann, som planerat, med direktbussen till Torrevieja klockan 20 och eftersom cykeln var med (hopplockad och luften urtagen från däcken) blev det taxi sista biten. Annars tar det bara lite drygt 15 minuter att promenera till vårt boende från busstationen.
 Det blev en mycket lugn kväll med lite fixande och klockan hann ändå bli närmare midnatt innan John Blund kom på besök.
Söndag morgon, redan före frukost, var Bosse i gång och monterade ihop cykeln. Det är en berest cykel som inhandlades i Peking, användes flitigt där under mer än tre år, transporterades till Stockholm i container, användes där i nästan tre år och har nu kanske nått sitt slutmål i Torrevieja.
Min Pekingcykel är kvar i Stockholm och får stanna där så för min del blir det en spansk cykel.
 
 Bosse monterar ihop cykeln och jag njuter av att titta på grannens mäktiga bouganvilla.
                                                                                
Tittar jag åt andra hållet hänger den grannens apelsiner frestande nära.
 
Fram på eftermiddagen blev det en vända ner till Paseon, Strandpromenaden, en härlig promenad i solen Men eftersom plötslig hunger infann sig, så blev det ingen tapasrunda idag. Får vänta till slutet av nästa vecka.
Däremot träffade vi vänner som följde med oss och åt en mycket tidig middag, eller en mycket sen lunch. Jättetrevligt var det! Och vi kunde sitta utomhus och äta! Jättehärligt! Visst blev det en anig kyligare vid 18 tiden, men ändå...
Vi promenerade sedan tillsammans hem genom stan och stannade en stund vid den stora, vita, kyrkan. Vacker!
Måndag i morgon och lite praktiska saker att ta ta i; wi-fi bör beställas, mat handlas hem, kanske köpa några nya växter till terrassen och sen får vi se. Inga bestämda planer alls.
Nästan som hemma i Stockholm vad gäller det praktiska.
Men här är dagarna längre, det är varmare och ljusare, det är nära till havet och på många caféer och restauranger sitter man ute. Härligt!
 
Kombinationen av blå himmel, blått hav och sol kan jag inte motstå. Och varför skulle jag det?
 
 
 
 
 
 
 
 
Torrevieja den 24/11-2013
Rebecca&Mathias

Låter ju väldigt härligt! :) Ha en fortsatt fin Söndags kväll! :)

Svar: Det är härligt med ljuset och att dagarna inte slutar klockan 15. En tre timmar till, minst, är det ljust. Skönt att sitta på uteställena nere vid havet.Önskar er en bra vecka!
Ditte

Iris

Åh vad skönt! Kram från Torreblanca

Svar: Visst är det! Förstår dig så väl! Kramar från oss båda!
Ditte

Susan

Hola! Å vad jag längtar ner nu! Får ge mig till tåls till annadag jul. Här uppe på Åsöberget är det kallt och kolsvart! ;)
Buenas! //Susan

Svar: Förstår att du längtar ner. Ljusare dagar, solen och att kunna sitta ute är perfekt. Men du har ditt framför dig. Håll i dig uppe på berget!
Ditte

Preciosa

Tack för senast, alltså i kväll :-) Glömde betala kaffet och vattnet :( Hasta pronto :)
Kram P och Lex ♥♥

Svar: Tack själva! Och kaffet och vattnet var Bosses avdelning och det med stor glädje. Bara så du vet.Kramar från oss båda till er.
Ditte

Mats

Hola.. Vilka fina bilder :) va härligt ni har det där nere och cykeln kom fram den med ! Sköt om er och mys på i värmen// Mats och Marie Louise

Svar: Hola! Jodå cykeln var hel och Bosse har satt ihop den. Vi har det bara bra och trivs. Lite att fixa med och det är bara roligt. INternet wi.fi är beställd hos SATTVPLUS Verkade bästa alternativet för oss. De kommer i morgon och kopplar in. Bra att kunna pausa när vi inte är här. Så vi hoppas att det fungerar....Men hos A-K funkar det toppen så vi tror att det skall gå bra.Ha det bar ni också!
Bosse hälsar!
Ditte

Ama de casa

Välkomna hit ner då! Visst är det lite kyligt nu, men dagarna i solen (när det är lä) är sköna :-)

Svar: Tack! Vi njuter och trivs! Härligt med ljuset och de längre dagarna. Och solen värmer skönt.
Ditte

Annmari

Härligt med ljuset och solen, vi kom hem i lördags från Grand Canaria, Las Palmas och längtar redan ner igen! Ska ni stanna länge ;) ?
Kram från Annmari och Göran

Svar: Visst är det skönt med ljusare dagar. Så varmt är det inte, ca +16 i skuggan mitt på dagen, men bara att få ljuset, blå himmel och längre dagar är jätteskönt. Förstår att ni hade det bra på Cran Canaria och vill tillbaka.Vi stannar tills den 11/12 och det känns bra.
Och efetr juldagarna hoppas jag att vi ses hos oss.
Kramar!
Ditte

Malin

Vad härligt ni ser ut att ha det och vackra bilder

Svar: Tack! Ja, vi har det väldans bra! Dock är det inte så varmt, men solen, den klarblå himlen och längre dagar är perfekt. Mysigt att kunna sitta ute dagtid på serveringar och äta.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: