Ny vecka!

    
 Måndag! Ny vecka! Kändes bra att ta på sig en jacka och sitta ute och äta frukost. I lä och i solen gjorde det inte så mycket att termometern inte just då passerade +15. Frukost ute på terrassen är värt mycket i rent välbefinnande. Sedan kan jag nog tillägga att det inne inte var mer än kanske 17 grader och då hade vi inte ens kört ac:n med värme. Men det kravs baar att den är i gång lite drygt en kvart så har värmen infunnit sig. I huset finns inte någon centralvärme, och det vet jag inte ens om det finns här i landet. TRor var och en ordnar sin värme.
Men även hemma sover jag hela året med fönstret öppet och då kan det var -18. Och jag gillar när det är svalt i sovrummet. Fukten slipper vi, känns inte av ett dugg. Men för säkerhets skull lägger vi en elektrisk värmefilt i sängen ett par timmar innan vi  lägger oss. Är kanske inte alls nödvändigt...
I skrivandets stund är klockan strax efter 18 och det har börjat skymma. Så de långa dagarna här känns guld värda och sedan om solen skiner från en klarblå himmel blir det om möjligt ännu bättre.
DEt blev förstås en promenad ner till havet och Paseon idag också. Och tätt tryckta intill muren låg människor och solade.
 
Entusiaster som solar vid muren?
 
Den här utsikten gillar jag och har svårt för att se mig mätt på den.
 
 
         I övrigt har dagen passerat utan att vi gjort så mycket. Skönt så!
Lite matinköp, beställt wi-fi som skall installeras i morgon, satt upp nya gardiner, letat krokar lämpliga för att hänga upp jackor på. ( Tidigare har inte ytterplagg behövts.) 
Promenad längs havet med stopp för fika i solen med havsutsikt i solen. 
Middag blir det hemma i kväll. Och den får ätas inomhus. Men helt ok det också. 
Dagen har nu övergått i kväll, det är mörkt och jag skall rassla hem de 300 metrarna från restaurang Mundo där jag sitter och skriver. 
Och i morgon hoppas vi på eget internet.
Önskar alla en trevlig måndagskväll och i morgon är det en ny dag.                                                                                      
 
 Torrevieja den 25/11-2013
A-K

Hej Ditte!
Blir nästan tårögd av att se dina fina bilder och dessutom varit på kvaterskrogen och skrivit.
Annika har letat på cykelnycklar och lagningsgrejor till däcken. Tror det hänger extra slang och däck till cykeln i förrådet.
Saknar vår gemensamma vistelse i höstas.
Kram/A-K

Svar: Tack du snälla! Annika och John var förbi hos oss i går och de hade hittat nyckeln. Blir en promenad dit i morgon. Idag har internetteknikerna från Sattvplus och det fungerar. DEt var lite problematiskt att få till en signal, men de lyckades få till det.Vi saknar dig också.
Ditte

Iris

Det känns konstigt att gå till jobbet på morgonen (ca +13) med tjocka tröjan och jeans på och på eftermiddagen( +22 idag) byter jag till linne, jeansen får behålla:) Njut av tillvaron! Kram

Svar: Känner igen att det är svalt på morgonen, men +13 är långt mer än i Stockholm. Här är det ungefär så vid frukostdags, men med en fleecetröja på så äter vi frukost ute. Skönt med ljusare dagar! Ha det bra!
Kramar!
Ditte

Lena

Ett försenat välkomna och Spanienhej på er!
Jättenyfikna på era spanienplaner förstås. Det ser så härligt ut på dina bilder, så vi funderar på om vi kanske skulle komma förbi och heja på er innan vi åker hem. Många kramar till er båda från Lena och Börje

Svar: Tackar! Nu har vi fått installerat internet så jag skriver i kväll. Visst vore det kul att ses och vi hade ev planer på att komma förbi er. Så ses, det gör vi.Hoppas du mår bättre.
kramar till er båda från Bosse och mig.
Ditte

Malin

Åå vad härligt ni ser ut att ha det och vackra bilder!

Svar: Tack! Vi har det bra och tar dagen som den kommer.
Ditte

Veiken

Jag förstår att ni mår gott därnere nu. Lite längre dagar gör underverk med kropp och själ! Ha det jättebäst! Kramar

Svar: Tack! Det kändes extra skönt nu med lite längre dagar och miljöombyte. Och vi skall ha det jättebäst. Tag hand om dig!Tankar och kramar!
Ditte

Annika

Vad mysigt att få starta dagen med att äta frukost ute. Jag tillhör oxå de som vill ha det svalt då jag sover. Så fina bilder, Känner nästan hur solen värmer.
Ha en skön Tisdag.

Svar: Tack! Visserligen får man ha på sig en fleecejacka ute vid frukosten men det gör inget. För senare värmer det gott i solen och ingen jacka behövs. Men i morgon vet man ju inte...Hoppas att du också haft en bra dag!
Vi tittar gärna förbi i morgon och ser om nu och cykeln är hemma.
Ditte

Freedomtravel

Härligt, och skönt att sitta ute! Här börjar kylan komma, med minusgrader idag. Jag gillar oxå att sova svalt, men Peter vill ha jättevarmt, så vi är inte alls överens... Haha

Svar: Vi är ute så mycket vi kan, men efter klockan 18 så känns det skönast inomhus, men visst är det lite svalt där också. Men många ljus, och köra lite ac med värme löser det hela. Till badrummer har det blivit ett oljeelement att ha på fram på morgonen och det är utmärkt även i andra rum.
Ditte

Ama de casa

Vilken frihet det blir när man får eget internet. Undrar just hur man klarade sig förr? ;-)


Svar: Ja, det undrar jag också. Teknikerna har varit här nu och det ser ut att fungera bra. Håller tummarna!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: