Inte mycket men ändå så bra...

    
I dag har det varit en slapp dag och det kändes skönt att inte behöva gå ut i ösregnet.
Jag har ägnat mig år diverse papperssortering. Och tänk vad man kan samla på sig!
När jag ändå var i gång med soretering av papper så började jag sortera, radera och redigera foton på min gamla dator. Så många foton! Alldeles för många... Började med januari 2007, då vi flyttade till Peking och då allt, precis ALLT skulle dokumenteras. Inser nu, snart sju år senare att jag inte kan behöva ha alla foton kvar och det är ju inte så att jag tittar på dem så ofta. Bestämde mig för ett system där jag till att börja med rensade ut hälften av bilderna under varje rubrik. En bra början i alla fall. Och idag kom jag fram till mars 2007.
Fram på kvällskvisten skulle jag hämta  Max vid Slussen för övernattning hemma hos oss.
Jag hämtade en mätt och glad kille som varit på restaurang med sin morfar, mamma, lillebror och helenfamiljen inklusive kusinerna. 
Väl hemma blev det lek en stund innan John Blund skulle kommma på besök. 
Att bygga båtar av stora legobitar, köra dem i och ur slussar (under borden) och att de välter i en och annan storm av höga vågor i oväder ingår också i leken. Och vi leker och leker. Roligt har vi.
Men båtarna och människorna behöver också räddas från vågorna och då smyger sig allvaret in i leken för en stund. Men alla räddas i vår lek.
I morgon hoppas vi på sol igen. Visst?  Men å andra sidan kan vi inte påverka vädret. Däremot har vi nya äventyr på gång.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A-K

Hej Ditte och Bosse!
Åk så söt han är lille Max. Beundrar dig Ditte som hänger med i lekarna. Jag är nog lite dålig på det.
Har informerat hyresgästerna att ni ev vill komma att kolla cykeln. Hoppas att den inte är låst eller att de hittar nycklar till låset.
Om inte får jag leta på nycklar i maj om cykeln är fortfarande intressant då.
Kram/A-K

Svar: Max är så fin och mysig. Så roligt att han trivs och vill vara hos oss ibland.Vi går förbi hos dig och hälsr på dina hyresgäster och om det passar tar vi oss en titt på cykeln.
Hoppas du har det bra!
Kramar!
Ditte

Veiken

Oh, alla dessa bilder. Jag borde också göra något drastiskt!
Det är så härligt att se och läsa om era lekar! Lyckliga ungar!
Jag har hälsningar till dig från Mabel och Britt-Louise och Björn om du kommer ihåg dom! Mabel är för närvarande i Sverige, men det visste du väl redan?! Kramar

Svar: Det är härligt att leka och med så små medel. Tänk vad några klossar kan göra och vad de kan vli.Jag visst inte att Mabel var i Sverige. Skall skriva! Tack för hälsningar både från henne och Britt Louise och Björn. Hoppas det nu är bra med Björn. Hälsa tillbaka så mycket. Och vi saknar Thailand, det gör vi. Men solen, den solen....Inte bra för mig.
Kramar!
Ditte

Ama de casa

Vi har en otroligt bra ordning bland våra foton - och det är (som vanligt) inte tack vare mig. Innan vi flyttade ned hit 2006 scannade Anders in runt 10.000 diabilder och la in dom i dom kataloger som han redan upprättat uppdelat på år/månad/"händelse".

Nuförtiden är det fördelningen jag knäpper hejvilt och Anders raderar (många!) och lägger på rätt plats :-)

Vad söt han är, Max!

Svar: Duktigt! På min Mac så har jag ordning men på den gamla datorn så är det ett pågående arbete. Alltid något!
Ditte

Malin

Många intryck från omvärlden tar ju oftast ut sig i leken hos barn, som ett sätt att ord på vad de hör/ser på tv/tidningar och hlr av oss vuxna. Fascinerande att få ta del av deras tankar i lekens värld av allvarliga händelser!

Svar: Visst är det så och leken är ju så viktig på många sätt.
Ditte

sannas rum

Låter som en mysig dag, och rolig lek dessutom. Jag vet inte riktigt hur det är med små barn, jag är ju ingen expert, men skulle tippa på att de absolut snappar upp saker från sin omgivning om vad som händer runtom i världen. Det är fint att han verkar vara en så varm människa :) Han brås väl på sin mormor <3

Svar: Tack för det! Men han har en underbar mamma (min dotter) och en fin pappa och härligt, varma människor i sin närhet. För en varm, go och älskvärd kille, det är vad Max är. Min allra finaste Max!
Ditte

Monika

Det låter som en bra pedagogisk lek att alla klarar sig!

Det här med foton, se det positivt de finns på datorn och inte i kortform. Jag får nästan lite separationsångest när jag ska slänga kort som ändå är okej och bra så vi köpte en extern hårddisk och har alla från år till år där och de är INTE sorterade. Kanske något om man inte vill slänga? Men när man vill kolla finns de ändå där.. Som sagt det är jag som har svårt att slänga just kort.

Trevlig torsdag och helg förstås!

Kramar /Monika

Svar: Jodå, jag har två separata hårddiskar där jag också lägger över korten. Men de som jag har i datorerna vill jag ha sorterade. Och vid tillfälle skall jag ta ta de också, men ingen brådska.Visst är det svårt att slänga kort, det är ju minnen....
Kram!
Ditte

Ladies Abroad

Hälften kvar av alla bilder försöker jag också leva efter. Sen går jag direkt genom en till gång och då försvinner ytterligare ett gäng. Det beror lite på vad jag är på för semester, men jag försöker att rensa ut bilderna varje dag så att det inte blir så mycket när jag kommer hem. Men det har man inte alltid tid med under semestern. Sen beror det hela också på hur mycket man fotar; jag kom nyligen hem från 1,5 dag i Köpenhamn med 450 bilder. Och så många kan jag inte spara.

Känner igen det där med att i början ska ALLT dokumenteras. När sen 50% av bilderna ska bort så är ofta 25% från första dagen när varje detalj fotades

/Lena

Svar: Jag tror nog att jag kan rensa ännu mer. Men när vi flyttade hem från Peking så trodde jag nog att jag behövde spara nästan ALLT. Men så är det ju inte.På semestrarna försöker jag också lägga in foton varje dag och rensa kamean. Sedan blir det till att grovrensa ytterligare. Men det är bra att ha lite olika fotob att välja mellan, men det blir lätt för många.
Njuter av att via er blogg följa med till platser där jag inte varit. Tack för fina tips och vackra bilder.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: